Нивото на река Тунджа в Ямболска област продължава да се повишава

Тази сутрин край Елхово височината на водния
стълб достигна 431 сантиметра. Критичните 395 сантиметра за града бяха преминати преди четири дни. Разливите по улиците около реката се увеличават, водата навлиза в нови мазета, дворове и постройки, съобщиха за БТА от общинската администрация. 

В Ямбол нивото на Тунджа също наближава критични стойности, тази сутрин водата достигна 523 сантиметра при критични 6 метра. Залята е част от индустриалната зона, където няколко фирми да спрели работа, както и най-ниските части на квартал „Каргон“.
Тежка е ситуацията и в селата Веселиново и Завой, съобщиха от община Тунджа. Залети са повече от 40 къщи, от вчера училището във Веселиново е затворено поради наводнения двор и наводнения приземен етаж.

Екипи на ПБЗН непрекъснато изпомпват водата от
два жилищни блока в ниската част на Елхово, за да предотвратят аварии в електрическите табла. По същата причина непрекъснато се отводняват и обекти в Ямбол и в селата Кабиле и Завой. Отсечката между Елхово и с. Трънково е наводнена, но остава затворена за леки превозни средства. Залети с вода са големи площи обработваеми земи в цялата Ямболска област.