Нови книги

Издателска къща Хермес

Август – Септември 2023


ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ
Ф. Скот Фицджералд
стр: 192
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-279-6

Джей Гетсби притежава всичко – той е млад, привлекателен и баснословно богат. Видни личности посещават бляскавите му партита, имението му в Лонг Айланд жужи от превъзбуда денонощно, хората от висшето общество пият, танцуват, флиртуват и обсъждат мистериозната му личност. Гетсби обаче изглежда сам сред тълпата. Той наблюдава и чака, но какво – никой не знае. Зад великолепието и разкоша се крие тайна – мълчалив копнеж по единственото нещо, което е извън досега му.

Когато обещанието за любов и щастие е само на ръка разстояние, поредица от трагични събития ще разкрият грозната страна на този привидно бляскав свят.


ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТАНИКА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ
Сали Симс
стр: 73
цена: 94.95 лв.
ISBN: 978-954-262-249-9

Големи идеи за малки любопитковци!

Написана на кратък и разбираем език и великолепно илюстрована, всяка тема в това издание е внимателно разработена за деца под 3 годишна възраст. В създаването на енциклопедията са участвали водещи експерти по ранно детско развитие, за да ви предложим идеалната основа за изграждане на траен интерес към придобиването на нови знания.

За любознателни деца от 0 до 3 години!


КАСАПИНА И ОРЕХЧЕТО
Алейна Ъркхарт
стр: 224
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-289-5

Ню Орлиънс, Луизиана

Полицията открива поредната жертва на серийния убиец Джеръми, когото пресата нарича Касапина от блатата. Той примамва млади жени, след това ги упоява и отвежда в дома си, където се впуска в психологическа игра на котка и мишка, която завършва с мъчителната им смърт. Джеръми набелязва следващата си жертва по време на лекции в колежа, в който се записва под фалшиво име. Емили е млада, амбициозна и силна и ще му отправи предизвикателството, за което отдавна копнее. Пред очите ѝ умират двама от другите пленници на психопата, но тя е готова на всичко, за да оцелее.

Съдебната лекарка Рен Мълър притежава енциклопедични знания за престъпленията в региона и богат опит в моргата. Тя помага на детектив Леру, който разследва поредното жестоко убийство. Случаите се трупат лавинообразно, но детективът не може да разгадае значението на оставените от убиеца улики. Благодарение на бързата мисъл и силна интуиция на Рен обаче откриват следващата жертва, която е погребана жива. Тя е парализирана от кръста надолу, което навява спомени за брутални престъпления отпреди седем години. Възможно ли е Касапина от блатата да се е завърнал, по-дързък от всякога, за да довърши започнатото?


ЕДГАР КЕЙСИ. ЗА ИЗРАСТВАНЕТО НА ДУШАТА
Кевин Тодеши
стр: 240
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-298-7

Хората винаги са си задавали фундаменталните въпроси: Кой съм аз? Защо съм дошъл на този свят? Каква е целта на живота ми? И са търсели отговорите в религията, философията, психологията… За да осмисли битието си, човек трябва да вярва, че животът му има цел и посока.
В настоящата си книга Кевин Тодеши представя възгледите на Едгар Кейси за смисъла на живота. Според големия пророк, човек идва на тази земя с една-едничка цел: да израстне духовно, да развие потенциала на душата си. За да го постигне обаче, са нужни множество човешки животи и различни преживявания.
Във философията на Едгар Кейси неизменно присъстват понятия като прераждане и карма, но още по-голям е акцентът върху свободната воля. Именно чрез изборите, които правим, определяме посоката на живота си. Никога не сме жертва на обстоятелства или на чужда воля: във всички врагове или приятели, несрети или сполуки човек всъщност „среща себе си”. Важно е обаче сами да усетим божественото присъствие в живота си и да разплетем нишките на съдбата.


УСТОЙЧИВИ НА СТРЕС
Д-р Сам Акбар
стр: 176
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-267-3

Мнозина се чувстват крайно стресирани, не умеят да реагират адекватно на трудностите или просто нямат сили да ги преодолеят. Със сигурност не можем да избегнем напрежението или проблемите, но има ли начини да се справяме с тях много по-ефективно? Да, като станем устойчиви на стрес.
Клиничен психолог с над 10 години практика, д-р Сам Акбар предлага разумни и реалистични съвети как да си възвърнем умствения и емоционален баланс и да бъдем по-устойчиви на стреса в ежедневието.

В този практически наръчник ще намерите:
– кратка информация как функционира мозъкът ни и защо не реагираме така, както ни се иска;
– научно доказани ефективни техники за справяне в стресови ситуации;
– методи за контрол на емоциите и непродуктивни мисловни модели;
– как да бъдем самосъстрадателни и да изпълним живота си със смисъл.

С усвоените тук умения ще можете да действате съобразно ценностите си, независимо какви мисли и чувства преживявате в даден момент.


ОТДАДЕНИ В СМЪРТТА
Нора Робъртс
стр: 376
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-283-3

Ела-Лу и Дарил заминават да си търсят щастието в Ню Йорк. По пътя обаче колата им се разваля и Ела-Лу примамва един мъж да спре, за да й окаже помощ. Те искат да му откраднат колата, но неволно го убиват. Отнемането на човешки живот отключва неподозирана жестокост у тях и ги кара да се чувстват всемогъщи

Но когато навлизат в територията на лейтенант Ив Далас, е само въпрос на време да бъдат спрени. Поредната им жертва е виолончелистът Дориан Купър, измъчван дни преди да бъде убит, а в сърцето му са издълбани инициалите Д и Е. В началото сред заподозрените са ревниви бивши негови приятелки.

Когато обаче заместник-шериф Уил Банър, разследвал сходен случай в Арканзас, споделя подозренията си с Ив, тя осъзнава, че си има работа със серийни убийци. Но дори и не предполага, че жертвите им са близо трийсет, а апетитът на смъртоносния тандем нараства с всяка следваща. Дали Ив и екипът й ще успеят да заловят убийците, преди да са отнели поредните невинни животи?


УВЛЕЧЕНИЕТО
Сандра Браун
стр: 400
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-285-7

Рени Нютън е блестящ хирург. Призована като съдебен заседател в процеса срещу наемния убиец Рики Лозада, д-р Нютън не изневерява на професионализма и принципите си. Липсват доказателства и с нейния глас Лозада е обявен за невинен. Сблъсъкът й с него обаче няма да приключи дотук.

Уик Тредгил е детектив в безсрочен отпуск заради трагичен инцидент. Той води своя лична война. Война срещу оправдания убиец. Темпераментен, ожесточен и влюбен, Уик е твърдо решен да съсипе Лозада, който жадува само едно: да притежава Рени Нютън. Макар да не се доверяват напълно един на друг, Рени и Уик се обединяват. Защото това е единственият им шанс да оцелеят.


ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ТЕАТЪРА
Фернандо Гарсия Балестерос
стр: 292
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-282-6

Барселона, 1909 г.

Бал, убийство на сцената на театъра и един мъж, готов на всичко, за да разкрие истината…

По време на великолепен бал с маски в „Големия театър Лисеу“ графиня Виктория де Кардона е намерена мъртва. Тялото ѝ е внимателно положено на сцената зад спуснатата завеса, а в ръката ѝ лежи огромен рубин – семейна ценност, смятана за отдавна изчезнала.

Инспектор Игнаси Рекесенс оглавява разследването, но изглежда никой – благородници, хористи, бонвивани, сценични работници, любовници, медиуми – не е видял нищо. Разбира се, нищо не е такова, каквото изглежда, и въпреки мълчанието на замесените, Рекесенс ще стигне докрай, дори с риск да компрометира репутацията на някои влиятелни семейства в Барселона. Но дали ще му позволят да разкрие истината за смъртта на графинята? Кой стои зад изчезването на семейния рубин? И коя всъщност е била Виктория де Кардона?

Барселона от началото на XX век със своите светлини и сенки дефилира из страниците на този загадъчен роман, който ни отвежда в онези бурни години, когато градът е известен като „Огнената роза“.


ХЪЛМЪТ
Димитър Кирков
стр: 392
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-291-8

Времето бе събрало на Хълма различни пространства, а в едно пространство се бяха събрали различни времена. И когато някой дойдеше тук, винаги оставяше нещо от себе си и ако това не бяха костите му, заминавайки, той отнасяше със себе си променена душа.

Когато следовател Павел Гринов е повикан да разследва смъртта на свой отдавнашен познайник в къща в Стария град на Пловдив, той не подозира колко забравени тайни ще излязат на повърхността. Както лъкатушат калдъръмените улички на Хълма, така и съдбите на жителите му се пресичат, разделят и водят в неочаквани посоки.

Междувременно съпругата на Павел, Елена, се опитва да убеди обществеността, че на Хълма трябва да започнат археологически разкопки. Тя е убедена, че под къщите и пръстта, под пласт от наслоено време, е затрупано нещо значимо.

Няколко века по-рано Юсеф паша пристига във Филибе, за да въведе ред в санджака. Той е ужасѐн, когато вижда каменното туловище, отхапало част от Хълма – истинска обида към Аллах. Фанатизмът му не знае граници и той нарежда Античният театър да бъде затрупан.


ИЗГУБЕНАТА ТЕТРАДКА
Луис Дъглас
стр: 304
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-297-0

Мила пристига в крайбрежното градче Моранез в Бретан, за да поеме грижата за племенницата си, след като доведената ѝ сестра Софи загива при инцидент в океана. Възнамерява да я изпрати в пансион в Швейцария наесен, а тя да се върне при приятеля си в Бристол и да довърши дебютния си роман. Временно заема мястото на Софи в малка детективска агенция, но новият ѝ колега се оказва Картър Джаксън: приятел на сестра ѝ, в когото Мила някога е била влюбена.

Спокойствието в очарователното френско градче е нарушено, когато чужденката Гоша е намерена мъртва. Ексцентричната старица е живеела сама в стар конски фургон. Най-ценната ѝ вещ – тетрадката, в която е записвала съкровените си мисли – е изчезнала безследно заедно с мобилния ѝ телефон. От местната полиция не възнамеряват да разследват случая. Но когато и ръководителят на археологическите разкопки наблизо е публично унизен и подтикнат към самоубийство, Мила и Картър решават да вземат нещата в свои ръце. Ключът към разплитането на мистерията обаче се крие в изгубената тетрадка…

СВЕТЪТ НА ДОГМАТА, книга 2
Слав Хр. Караславов
стр: 288
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-264-2

Трилогията „Солунските братя“ проследява трудния път на светите братя Кирил и Методий в мисията им да стигнат до сърцата на хората с Божието слово. Създаването на новата азбука и разпространението на книжнината ги превръща в небесните покровители на цялото славянство.

Константин-Кирил и Методий се отправят към Великоморавия, за да разпространяват Божието слово. Със себе си взимат и първите книги, преведени с новата славянска азбука. Те са изпратени на тази мисия с благословията на Константинополската църква, но в земите на княз Ростислав се сблъскват с гнева и отхвърлянето на папските наместници. Светите братя трябва да се борят както с вековната догма на триезичието, така и с човешки пороци като алчност, жажда за власт, поквара.

Междувременно България подписва мирен договор с Византия, като едно от условията е да приеме християнството. Народът бавно и мъчително преминава към новата вяра. Но не е лесно да бъдат заменени старите традиции с нови и неразбираеми за простолюдието правила. Княз Борис осъзнава, че трябва да действа с твърда ръка, дори с цената на непростими жертви.


ТАЙНИТЕ СИГНАЛИ НА ОБЩУВАНЕТО
Ванеса ван Едуардс
стр: 400
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-278-9

Случвало ли ви се е да имате страхотна идея, но никой да не я разбира или да не иска да я чуе? Хрумвало ли ви е, че най-вероятно това се дължи на факта, че не отправяте правилните сигнали и пропускате обратните невербални реакции? Знаете ли, че сигналите на общуването могат да бъдат използвани, за да се предвиждат дори резултатите от избори и съдебни процеси? Представете си само какво бихте могли да постигнете, ако ги овладеете и започнете да ги прилагате в ежедневието си.

От този полезен практически наръчник ще се научите да изпращате правилните вербални, невербални, гласови и визуални сигнали, за да привличате внимание и да зачитат мнението ви. Освен това ще разберете как да тълкувате множеството сигнали, които получавате, за да прецените на кого да се доверите и да планирате умело следващия си ход.

Въоръжени със знанията как да звучите по-убедително при личен контакт, по телефона или имейла, как да вдъхвате респект и как да разпознавате скритите емоции, вие ще комуникирате по-автентично и уверено. Всичко това ще ви помогне не само да реализирате целите си, но и да изграждате пълноценни отношения в личен и професионален план.

ЦЕЛУВКАТА
Оуен Маклафлин
стр: 56
цена: 12.95 лв.
ISBN: 978-954-262-287-1

Тигърчето и крокодилчето искат някой да ги целуне за лека нощ, но останалите животни отказват под различни предлози да им помогнат да се унесат в сладки сънища. Може би защото острите зъбки на тигърчето и крокодилчето ги плашат, а силните им лапички изглеждат доста опасни, макар и протегнати за прегръдка и целувка. Но както вече знаем, винаги има някой, който те обича. Ето ги – мама и татко идват да целунат рожбите си за лека нощ.

Юли – Август 2023


В ОБУВКИТЕ НА НЯКОЙ ДРУГ
Джоджо Мойс
стр: 416
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-261-1

Ниша се радва на привилегирования живот на съпруга на заможен и влиятелен бизнесмен, с когото обикалят целия свят. Неочаквано той подава документи за развод и я лишава от бляскавия й лайфстайл. Ниша буквално остава без нищо, но е твърдо решена да си върне онова, което й се полага.

Саманта просто се опитва да оцелее – мъжът й изпада в депресия, след като загубва баща си и работата си, и прекарва дните си пред телевизора. Сам се опитва да му помогне, макар самата тя да се нуждае от подкрепа. Не се чувства комфортно и на работа, където се превръща в мишена за новоназначения й шеф. Бъдещето й в компанията виси на косъм, както и дългогодишният й брак.

Сам и Ниша неволно си разменят чантите във фитнеса след тренировка. В дизайнерската чанта на Ниша са червени обувки „Лубутен“ от крокодилска кожа, а в сака на Сам – евтини и невзрачни ежедневни обувки. Принудени да носят обувките на другата, те сякаш заживяват чужд живот и постепенно се променят. За да осъзнаят кои са всъщност. Могат ли да се завърнат към предишния си начин на живот? Или преживяното ще ги промени завинаги?


ЛЯТО НА ОСТРОВА
Джени Хейл
стр: 256
цена: 16.95 лв.
ISBN: 978-954-262-262-8

Всичко, което е останало на Меган от обичния ѝ дядо, е къщата му на остров Хатерас край бреговете на Северна Каролина. Тя дълго отлага завръщането си там, защото все още скърби за загубата на най-близкия си човек, но накрая решава да се изправи срещу сенките от миналото. Меган се надява на острова да открие отговорите на въпросите, които не ѝ дават мира, за да повярва в себе си и да се осмели да превърне страстта си към кулинарията в професия.

Още първата вечер на приказния остров с бял пясък и тюркоазени води тя се запознава с бизнесмена Тоби. Той вечеря с дядо си, който страда от деменция и решава, че Меган е неговата любима, холивудската звезда от близкото минало Хестър Куин. Но дали е възможно актрисата и Меган наистина да имат нещо общо или визуалната прилика е чиста случайност? Разравяйки миналото, младата жена разкрива неподозирани тайни за семейството си, които ще преобърнат живота ѝ.

Тя все повече се сближава с Тоби, но дали може да му има доверие? Или възмутителните слухове, които се носят за него из острова, ще се окажат истина?


МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО
Франсис Мейс
стр: 288
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-269-7

Макар Франсис Мейс да е световноизвестна най-вече с пътеписите си, тя не спира да търси значението на понятието „дом“, където и да отиде. „Място под слънцето“ изследва страстта й към къщите и нещата, които ги запълват: стари книги, вкусна храна, любими приятели, изкуство и семейни ценности. След като е живяла в шест американски щата, Италия и немалко временни жилища – общо шестнайсет къщи, авторката стига до извода, че мястото, на което се намираш, до голяма степен определя същността ти.

Дали представата за дома е неизменна, или се променя с времето? Как тези четири стени, които са практични и удобни, одухотворени и емоционални, се свързват с нашата душевност и пораждат усещането, че сме си у дома? Или домът е стремеж към сигурност, който ни свързва с миналото и ни тласка към бъдещето?

Написана в типичния за Франсис Мейс стил и с богат поетичен език, „Място под слънцето“ доказва, че човек може да е постоянно в движение и едновременно с това да търси и да намира утеха в крайъгълния камък за всички ни – своя дом.


ДИМНА ЗАВЕСА
Сандра Браун
стр: 448
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-284-0

Една сутрин репортерката Брит Шели се събужда до Джей Бърджис, детектив от полицейското управление в Чарлстън. Младата жена почти не помни как се е озовала там, но тези притеснения остават на заден план, когато разбира, че Бърджис е мъртъв. Джей и още трима от колегите му са се превърнали в местни герои преди пет години, когато проявяват изключителна смелост при голям пожар в полицейското управление. Те рискуват живота си, за да изведат хората от горящата сграда.

Рейли Ганън е назначен да разследва причините за пожара, но не успява да доведе случая докрай. Последствията от една бурна и безпаметна нощ преобръщат живота му и той е принуден да напусне работа. Бившият пожарникар се оттегля да живее в уединение, търсейки начини да отмъсти на четиримата мъже, използвали славата си не само за лична изгода, но и за да разрушат репутацията му.

Когато Рейли разбира за шокиращата смърт на Джей и версията на Брит за случилото се, той решава, че моментът за разплатата е настъпил. Разтърсваща история за корупция, предателство и отмъщение, в която двама души се изправят срещу всички в търсене на истината…


МОЕТО БЕБЕ
Книга за спомени
стр: 48
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-260-743-4

Създайте специална книга, в която описвате първата година от живота на вашето дете. С места за снимки и отбелязване на най-важните, съкровени и забавни моменти този албум и дневник ще съхранява ценните семейни спомени.


АЛИСИЯ ОТ ТЕОРЕМАТА ЗА БЕЗКРАЙНАТА ЛЮБОВ
Майте Уседа
стр: 432
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-260-250-5

Когато съпругът ѝ умира при нелеп инцидент, Алисия наследява семейната винарна на остров Майорка и кучето му. Единственият проблем е, че тя няма никаква представа как се прави вино. Също така не обича кучета. Шест години по-късно винарната е изправена пред финансов крах, а домашният ѝ любимец се отнася към нея с безразличие. Алисия се чувства безкрайно самотна. Нима съдбата е толкова жестока, че не иска да ѝ даде втори шанс за щастие?

Тогава в живота ѝ се появява Марко: млад и привлекателен корсиканец, а на всичкото отгоре и агроинженер, който е готов да даде на Алисия всичко, от което тя се нуждае. Въпреки това интуицията ѝ подсказва, че Марко е твърде добър, за да е истински. И се оказва права – сексапилният мъж с мистериозен поглед крие минало, което може да разруши всички надежди на Алисия, както и крехката ѝ любов.

Юни – Юли 2023


ПОРТРЕТ НА НЕПОЗНАТА ДАМА
Даниъл Силва
стр: 408
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-258-1

Легендарният шпионин Габриел Алон се оттегля от поста си начело на израелското разузнаване и се установява във Венеция заедно със семейството си. Прекарва дните си в обикаляне на уличките и каналите, опитвайки се да забрави за призраците от миналото и да започне на чисто.

Негов стар познайник и търговец на произведения на изкуството обаче го моли да разследва мистериозните обстоятелства около откриването и продажбата за значителна сума на „Портрет на непозната дама“ от фламандския художник Антoнис ван Дайк. Габриел заминава за Париж, където се оказва въвлечен в смъртоносна игра със залози за милиарди.

Алон, който е художник и реставратор, смята, че въпросната картина почти сигурно е фалшификат. За да открие кой стои зад създаването на толкова сполучливата имитация, Габриел измисля една от най-заплетените операции в своята кариера. Ако се окаже успешна, той ще се превърне в огледален образ на мъжа, когото се опитва да намери: най-добрия фалшификатор на всички времена.


НЕ НА ВОЙНАТА
Марина Овсянникова
стр: 232
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-276-5

На 14 март 2022 г., няколко седмици след като руските войски навлязоха в Украйна, снимката на Марина Овсянникова обиколи света. Журналистката предизвика невиждан скандал в държавната телевизия, като по време на директен ефир нахлу в студиото на новините с плакат, осъждащ войната и руската агресия. Тя е арестувана, след това поставена под домашен арест и я грозят десет години затвор.

Въпреки че успява да замине за Германия и навсякъде я приветстват като герой, Марина скоро е въвлечена в информационна война. Някои я набеждават за британски шпионин, други – за агент на ФСБ, а собственият ѝ син се отрича от нея. Овсянникова пренебрегва реалната опасност и се връща в Русия, за да се бори за попечителството над дъщеря си. Преди да започне процесът срещу нея, двете все пак успяват да избягат в чужбина.

В тази книга смелата журналистка и майка разказва своята история. Тя рискува всичко в името на истината, но нейното послание дълго ще отеква не само по света, но и в оглушителната тишина на пропитото от кремълската пропаганда руско общество.


ЕДНО ЛЯТО В АМАЛФИ
Ребека Сърл
стр: 246
цена: 16.95 лв.
ISBN: 978-954-262-253-6

Кейти привидно има всичко, за което може да мечтае: грижовен съпруг, уютен дом и изключителна връзка с майка си Керъл. Но когато майка й се разболява и умира, животът й загубва смисъл. Кейти не знае как да продължи напред без безусловната обич и подкрепа на Керъл, която е и нейната най-добра приятелка. Въпреки че е съсипана, тя решава да се отправи на мечтаното пътуване до Позитано, което двете планират от години. За да види с очите си живописното градче, в което Керъл е прекарала едно незабравимо лято точно преди да срещне баща й.

В мига, в който стъпва на Амалфийското крайбрежие, Кейти усеща духа на майка си. Очарователните гледки, великолепната храна, кристалночистата вода и дружелюбните местни й помагат да се отпусне и наслади на невероятното преживяване.

И точно тогава, като по чудо, се появява Керъл – красива жена на тридесет, която изглежда и звучи точно като майка й. Кейти няма представа какво се случва, но по някакъв невероятен начин двете отново са заедно. Тя разполага с едно лято в Амалфи, за да опознае безгрижната, авантюристична и импулсивна млада жена, която, за разлика от зрялата Керъл, не разполага с отговорите на всички въпроси. Едно лято, което ще й помогне да преоткрие себе си и да си върне вкуса към живота.


КРОС НА КРЪСТОПЪТ
Джеймс Патерсън
стр: 296
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-271-0

Алекс Крос и партньорът му Джон Сампсън присъстват на екзекуцията на Майкъл Еджъртън, осъден на смърт заради множество убийства на млади жени. Той е жесток дори и в последните си мигове: избира електрическия стол пред инжекцията, за да причини дискомфорт на всички в залата. Еджъртън до последно твърди, че е невинен, а заможното му семейство се заклева да отмъсти на Крос, който е в основата на осъждането му. Няколко часа по-късно детективите са извикани на местопрестъпление, което имитира убийствата на Майкъл, а върху трупа е оставена бележка: „Направи голяма грешка, д-р Крос“, подписана от М.
Скоро труповете започват да валят редом с детайли, които не само препращат към стари случаи на Крос, но и към дълбоко пазени тайни на семейството му. Всичко сочи, че следващата жертва на М ще е от най-близкото обкръжение на детектива. Убиецът имитира почерка на компрометиран агент на ФБР, загинал преди няколко години пред очите на Крос. Възможно ли е агентът все още да е жив, или някой се опитва да внуши това?


БАДЕМОВО ЩАСТИЕ
Мануела Инуса
стр: 376
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-266-6

Късно лято в калифорнийска бадемова плантация – най-доброто време и място да потърсиш щастието.
Преди години Софи е напуснала родната си Калифорния заради предизвикателствата на големия град. Когато неочаквано наследява бадемовата плантация на баба си Хети, където е прекарала много безгрижни лета като дете, тя решава да напусне работата си и да поеме управлението ѝ.

Старата къща и ароматът на прясно изпечени бадеми обаче не са единственото, което събужда спомените. Старата приятелка на Софи –Лидия, и първата ѝ любов – Джак, ѝ припомнят допуснатите в миналото грешки и причинената на близките ѝ болка. Мъдрите съвети на баба ѝ Хети, скрити из цялата къща, за да бъдат намерени в подходящите моменти, ѝ връщат чувството за дом и принадлежност. Но Софи трябва да извърви дълъг път, за да намери истинското щастие.

Май – Юни 2023

СВЕТЪТ НА НАДЕЖДАТА, книга 1
Слав Хр. Караславов
стр: 360
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-263-5

Трилогията „Солунските братя“ проследява трудния път на светите братя Кирил и Методий в мисията им да стигнат до сърцата на хората с Божието слово. Създаването на новата азбука и разпространението на книжнината ги превръща в небесните покровители на цялото славянство.
Константин Философ се завръща във византийската столица след успешната си дипломатическа мисия при сарацините.

Император Михаил III е готов да го отрупа със слава и богатство. Но Константин нехае за земните блага. Той ненавижда суетата и битките за власт в Константинопол. Затова се оттегля при брат си Методий в манастира „Св. Полихрон“, където двамата се отдават на свещеното дело да създадат писмена за славяните.

Оттатък планината Хем княз Борис усеща нуждата от промяна. Той е твърдо убеден, че за една силна и обединена България народът трябва да приеме християнската вяра. До него стигат слухове за двама солунски братя, които обикалят из далечните славянски земи и носят със себе си просвещение и мир. Но византийските сановници кроят заговор, застрашаващ не само делото на светите братя, но и живота им.


ХЪЛМЪТ НА ДАНОВ
Недялко Славов
стр: 176
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-273-4

Всяка книга е писмо, всеки писател е пощальон

Преди време бях чест гост на Радичков. Бе свързано с издаването на последната му книга „Смокове в ливадите“. Няма да забравя говора му. Елеен говор. Радичков си играеше с думите, както децата – със слънчевите зайчета. Трябваше му стъкълце и слънце. Във всяка негова дума имаше друга. И тя изпълзяваше от нея като змия от ланшната си кожа. С годините и Радичков се смаляваше физически, но изчезваше по-иначе. Не по законите на Природата. Това не бе обичайното телесно изличаване. Той се превръщаше в Слово. И така премина в Отвъдното.


ПИТЪР ПАН
Дж. М. Бари
стр: 120
цена: 24.95 лв.
ISBN: 978-954-262-245-1

Питър Пан е необикновено момче. Облечено е в изсъхнали листа, живее заедно с феите далеч-далеч на вълшебния остров Приказна земя и отказва да порасне. Една нощ Питър долита в детската стая на Уенди и братята ѝ Майкъл и Джон. Посипва ги с вълшебен прашец и им показва как да полетят. Въодушевени, децата го последват в Приказната земя, където ги очакват невероятни приключения.


АХ, ТАЗИ КИТКАТ!
Карой Мехеш
стр: 72
цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-954-262-270-3

Почти истински приказки за едно момиченце, което расте и става все по-умно, находчиво и палаво. От приказките на Киткат можем да научим как изглежда петел със сто крака, защо е хубаво да си лош, защо е хубаво да си добър и коя страшна приказка завършва в гостилницата. В забавните истории участват главните герои в живота на Киткат: говорещи животни и предмети, приятели от детската градина и от училище, Великденският заек и Дядо Коледа, а също родителите, бабите и дядовците.


ПОД МАСЛИНОВИТЕ ДЪРВЕТА
Лусинда Райли
стр: 464
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-251-2

Според едно поверие, който отседне във вила „Пандора“, ще се влюби… Преди двайсет и четири години младата Хелена прекарва едно вълшебно лято в Кипър. Под сянката на маслиновите дървета тя среща първата си любов.

Сега Хелена се завръща в наследената от кръстника ѝ вила „Пандора“, за да прекара лятната ваканция със семейството си. Но тя знае, че зад идиличната красота на острова са останали скрити тайни от миналото ѝ, които до този момент е пазила грижливо от съпруга си Уилям и сина си Алекс. На трудната възраст от тринайсет години Алекс е разкъсван от порива да закриля майка си и отчаяното желание да разбере повече за биологичния си баща.

Крехкото равновесие в семейството е нарушено, когато Хелена среща старата си любов. Миналото и настоящето се сблъскват, за да променят коренно живота и съдбата на обитателите на „Пандора“.


ПИНОКИО
Карло Колоди
стр: 120
цена: 24.95 лв.
ISBN: 978-954-262-246-8

Имало едно време едно дървено човече на име Пинокио. От всичко на света то най-много искало да бъде добро момче като всички останали. Но желанието да се забавлява, често надделявало и Пинокио преминал през множество перипетии. Той бил ограбен, тикнат в затвора, продаден в циркова трупа и дори глътнат от огромна акула. Доброто му сърце и любовта към татко му Джепето обаче му помогнали да намери правилния път и да сбъдне най-голямата си мечта.


ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
Тони Николов
стр: 288
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-254-3

Тони Николов е философ и журналист. Главен редактор на Портал Култура и на списание „Култура“. Специализирал е в Папския институт за Изтока (Рим) и в Училището за висши хуманитарни науки (Париж) в групата на проф. Жак льо Гоф. Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (S.I.E.P.M.) в Лувен. От 2005 до 2009 г. е главен редактор на Радио Франс Ентернасионал – България. Преводач на книги на Ж. П. Сартр, Ж. Ф. Лиотар, А. Безансон, Ж. Грийн, Вл. Гика, К. Вирджил Георгиу, Оливие Клеман. Съставител на четиритомника с есета на Георги Марков и на книга с неиздавани ръкописи на Иван Хаджийски. Кавалер на Ордена за заслуги на Република Франция. Автор на книгите „Пропуканата България“ (2015), „Българската дилема“ (2017), „Спомнена София“ (2021) и „Бленувана София“ (2022).

Нима е чудно, че българската политика затъна в „спиралата на хаоса“? Историите на поредица „български кризи“ са нанизани на един и същ безкраен конец, отвеждащ пряко към пагубния избор между Русия и Запада, довел до горестни крушения и трудни освестявания. И не на последно място – до необявената, но все още продължаваща, че дори и усилваща се с годините „българска гражданска война“, разпокъсала тялото на нацията на „враждуващи племена“, възприемащи себе си преди всичко като „фили“ и „фоби“.


МАМА ЗАВИНАГИ
Жереми Париги
стр: 32
цена: 9.95 лв.
ISBN: 978-954-262-255-0

По света има най-различни майки, но всички те си приличат по това, че вършат куп неща всеки ден, неизменно знаят какво е правилно, умеят да лекуват рани и хрема и да прогонват кошмарите. И винаги можем да разчитаме на тях за топла прегръдка и подкрепа!


ЛЕЧИТЕЛЯТ МЕДИУМ. ИЗЦЕЛЕНИЕ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА
Антъни Уилям
стр: 392
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-259-8

Станал световноизвестен с шокиращите си разкрития за причините за редица хронични и автоимунни болести, лечителят медиум Антъни Уилям посвещава тази книга на всички, които страдат от симптоми на тиреоидно заболяване. Той оборва тезите за автоимунния генезис и генетичната предразположеност при тези болести и описва истинските виновници за проблемите с щитовидната жлеза. Наред с това той предлага лечебни протоколи с храни и добавки, които да облекчат и дори излекуват редица мъчителни състояния като: хронична болка, тревожност и депресия, замъглено мислене и липса на концентрация, трудно зачеване или усложнения по време на бременност, хронична умора, мононуклеоза, фибромиалгия, косопад, мигрена, сърцебиене, световъртеж, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, симптоми на менопаузата, необяснимо напълняване, разстройства на съня, изтръпване, скованост и др.

Издателство Сиела

Юни – Юли 2023


ЛЯТОТО НА НЕУДАЧНИЦИТЕ
Галин Никифоров
Стр: 148
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-284-307-8

Романът „Лятото на неудачниците” е весело-тъжна история за прашните лета на детството и първите крачки на зрелостта, изживени в един изчезнал вече свят. Добронамерена метафорична приказка за непоправими неудачници, които говорят странно и обичат силно, които вършат обречени неща, но остават верни на себе си и на светлата си детска лудост, без която животът е безсмислен и скучен.

Това е историята на интелектуалните битници, които навремето нямаха компютър, но всяка вечер четяха „на фенерче” книги от училищната библиотека, а шахматът и черно-бялата фотография за тях бяха това, което за съвременните хора е грешно разбраният смисъл на живота. Интелектуалните битници, които вярваха, че светът е мястото на една голяма среща, на която можеш да отидеш със закъснение и облечен в износените си дрехи, но никой няма да ти каже лоша дума и всеки ще те посрещне като човек, когото отдавна е чакал.

„Лятото на неудачниците” е роман за онова златно време, чиито спомени винаги ще просветват като искрици в самотните ни нощи и ще ни напомнят за изживяното чудо на детството, както и за онази позабравена надежда, че някога светът ще стане като едно вечно лято, където всички ще се обичат, водени от светците на опрощението и радостта. И никой никога вече няма да бъде сам.


ВЕЧЕР НА УЛИЦА МИЛАГРО
Анджелина М. Лопес
Стр: 384
Цена: 18.90 лв.
ISBN: 978-954-284-363-4

Професор Джеремая Поуст е последният човек, когото Алекс Торес очаква да завари в западащия, обитаван от призраци бар на баба си Лорета в затънтеното канзаско градче Фрийдъм. Алекс, световноизвестна барманка с хиляди последователи в социалните мрежи, е зрелищно уволнена от работа и единственият й шанс да съживи кариерата си е да върне семейното заведение към живот.

Очаква я неприятна изненада – баба ѝ съвсем не е готова просто да ѝ отстъпи бара и да гледа как Алекс изтрива и последните следи от мексикано-американското си наследство, превръщайки го в поредното твърде скъпо и претенциозно хипстърско заведение за богати колежанчета. Някога двете жени са били безкрайно близки, но днес отчуждението и гневът са се настанили помежду им.

Татуираната, сексапилна жена е последният човек, когото Джеремая си е представял, когато е слушал историите за внучката на Лорета Алехандра. Младата жена нахлува в живота му като торнадо и се настанява не само в съседната стая на втория етаж, но и в мислите му. И по-лошо – в среднощните му фантазии.

Джеремая също иска да получи сградата, в която се намира барът, за да я превърне в музей на местната история и култура. Съревнованието между двамата се усложнява не само от експлозивната страст, пламнала между тях, но и от намесата на тайнствен предприемач, който изкупува всички изоставени имоти по улица „Милагро“… Дръзка като текила и изкусителна като летен коктейл, „Вечер на улица Милагро“ е история за горещи страсти, семейни тайни и завръщане у дома.


БРУЛЕНИ ХЪЛМОВЕ
Емили Бронте
Стр: 416
Цена: 23 лв.
ISBN: 978-954-284-330-6

Не знам от какво са направени душите ни, но неговата и моята са еднакви…

Когато господин Ърншоу прибира скитащото се из улиците на Ливърпул дете с чудатото име Хийтклиф в имението „Брулени хълмове“, не подозира, че поставя началото на поредица от събития, които ще доведат до прекършени сърца, смърт и разруха.

Ърншоу отглежда Хийтклиф наравно със своите деца Хиндли и Катрин, ала след смъртта му новият господар на имението се възползва от възможността да отмъсти на момчето. Хийтклиф, доскоро повереник и другар, се превръща в обикновен ратай, тормозен и товарен с най-тежката работа. Приятелството му с Катрин обаче се превръща в нещо повече. Това чувство, примесено с жаждата за мъст, задържа Хийтклиф в „Брулени хълмове“. Когато в една бурна нощ Катрин приема предложението за брак на далеч по-заможния и с благороден произход господин Линтън, Хийтклиф изчезва.

Със завръщането му мрачните облаци отново ще се струпат над обитателите на имението. Защото това, което доскоро е било силна и безпощадна любов, се е превърнало в маниакална жажда за отмъщение. Решен да унищожи всички, които някога са се отнесли несправедливо с него, Хийтклиф е готов да стъпче и последните остатъци от сърцето си, за да постигне възмездие.

Наситен с драматични природни описания и още по-бурни емоционални пейзажи, „Брулени хълмове“, единственият роман на Емили Бронте, остава в историята като портрет на една голяма, обсебваща и трагична любов и не спира да вълнува читателите.


УЕНДИГО
Стефан Стефанов
Стр: 160
Цена: 14.60 лв.
ISBN: 978-954-284-357-3

Ранната зима на 1857 г. застига група пътници в суровата северноамериканска пустош и продължаването напред се превръща в борба за оцеляване. Всяка следваща крачка в снежния ад е изпитание, но истинският кошмар започва, когато членовете на отряда един по един изчезват безследно. Колкото повече пътниците навлизат в дивото, толкова повече някакво невидимо присъствие затяга мъртвата си хватка около тях – нещо дебне отчаяните, гладните и изнемощелите в студа.

„Уендиго“ застава на ръба между класическия исторически трилър и мистерия с елементи на хорър. Книгата е вдъхновена от действителни исторически събития, а сюжетът е изпълнен с опасности и тежки избори в сгъстяващия се мрак на неизбежното. Героите в този епос губят своите души, защото са поели по най-прекия път през сърцето на злото.


ДЖОРДЖ ТЪРСИ СЪКРОВИЩА В КОСМОСА
Луси и Стивън Хокинг
Стр: 356
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-954-284-343-6

Ани, най-добрата приятелка на Джордж, има нужда от помощ. Нейният баща учен Ерик работи по космически проект… и всичко се обърква. На Марс е кацнал робот, но той се държи много странно. А сега Ани е открила нещо изумително в суперкомпютъра на татко си.

Дали е съобщение от извънземни;
Възможно ли е някъде там да има живот;
Как се намира планета в открития Космос;
И ако попаднеш на извънземни, какво ще им кажеш.

Това страхотно приключение не е само спиращо дъха шеметно пътешествие за драматично търсене на съкровища в Космоса, то също така е ПЪЛНО с много от НАЙ-НОВИТЕ научни знания за нашата Вселена, като включва и специални есета от някои от най-големите учени в света!

Ще успее ли Джордж да разгадае космическите следи, които го отвеждат в пространството на невероятно търсене на съкровища из Галактиката?

Страхотна приключенска история, ПЪЛНА с драма и силни усещания.

И има страшно много ИСТИНСКИ ФАКТИ за космическото пространството.


БЕЗ БОЛКА
Пийт Егоскю
Стр: 292
Цена: 18 лв.
ISBN: 978-954-284-297-2

„Без болка“ се основава на много дълбоко разбиране на човешката физиология. Тя ни показва как може да се прекъсне веригата на болката и по естествен път да се излекува едно от най-значителните страдания на нашето време.

Дийпак Чопра

Страдах от периодични проблеми с гърба през целия си живот. Ме­тодът на Егоскю е първото нещо, което установих, че коригира стойката ми и напълно облекчава тази разяждаща болка. Правя моите упражнения по метода на Егоскю само за няколко минути, всеки ден и това промени живота ми.

Джон Дейвид Ман, съавтор на поредицата „Дай, за да получиш“

Пийт Егоскю е световноизвестен физиолог и създател на революционна система за справяне с болката и подобряване на функционирането на мускулно-скелетната система. Тази система вече се прилага успешно десетилетия наред, включително от много професионални спортисти, а книгата „Без болка“ се е превърнала в международен бестселър. Затова и авторът предлага това ново, преработено, адаптирано за съвременния живот издание.


ДРУЖЕСТВО ЗА ОПАЗВАНЕ НА КАЙДЖУТА
Джон Скалзи
Стр: 336
Цена: 19.90 лв.
ISBN: 978-954-284-324-5

Джейми Грей има всички причини да е бесен на света – уволнен е несправедливо от скапания си шеф и му се налага да разнася храна в разгара на пандемията. Но точно при една доставка среща свой стар съученик, който има спешна нужда от подходящ човек за секретна работа. За която не може да каже нищо определено, освен че се отнася до защита на големи животни. Джейми е готов на всичко и се навива от раз.

Скоро обаче ще разбере, че тези големи животни не са на Земята. Или по-точно са, но не на нашата Земя. Учените са открили път към съседно измерение, където еволюцията е протекла по различен път. Хора така и не са се появили, а планетата е доминирана от огромни като планини кайджута.

Да, Годзила и подобните чудовища от японската поп-култура! Те са най-големите и най-опасните панди във Вселената – и имат нужда от Дружеството за опазване на кайджута повече от всякога.

Защото не само учените имат интерес към огромните същества, задвижвани от съвсем естествени атомни реактори в себе си. Има хора, които са готови на всичко, за да ги пренесат на нашата Земя с всички апокалиптични последици…


ЗМЕЙ ПОБРАТИМ
Симона Панова
Стр: 512
Цена: 24 лв.
ISBN: 978-954-284-332-0

Изгубил битката с брат си Пламен, змеят Йордан Карагонянов жадува да си отмъсти. За целта сключва съюз с последната юда, останала по нашите земи – коварната Вечерница. Цената на помощта ѝ е висока, но Йордан поема риска.

Вечерницата е готова на всичко, за да разкрие тайния ритуал, който превръща смъртни момичета в юди. И за да го постигне, няма да си спести едно пътешествие до Оня свят.

Змеят закрилник Пламен бди над видинската цитадела, заедно с ламята царкиня Вида и Зора самодива. Ще бъдат ли обединените им сили достатъчни, за да опазят крепостта от надвисналата заплаха?

Самодивско чедо се впуска в прастар обичай. Жаравата припуква под стъпките на млада нестинарка. Гадателските карти шепнат на вещото момиче.

Едно пророчество ще се сбъдне във вихър от предания и легенди. Един змей ще изгуби сърцето си сред древни обреди, а друг ще стане жертва на злокобно предателство.

Извезана от самодивски легенди и нестинарски огън, „Змей побратим“ е история за прошка и отмъщение, ловци на змейове и подмолни юди, която ни повежда по видинските улици и тайнствените пътеки сред Белоградчишките скали.

Издателство Ера

Август – Септември 2023


ПРОЦЕСЪТ
Роб Риндър
стр: 352
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-744-5

Полицаят Грант Кливдън, когото цялата страна смята за герой, е отровен. Смъртта му е шокираща за всички. Очевидният извършител е бившият затворник Джими Найт. Той има солидно досие и отлична възможност. Освен това точно Кливдън е вкарал Найт в затвора.

На пръв поглед случаят изглежда пределно ясен. Медиите и обществото вече са произнесли своята присъда за Джими Найт. Адвокатът му Адам Грийн не си е представял, че първото дело в кариерата му ще е предрешена загуба. Нито, че ще бъде постоянно в епицентъра на общественото внимание, когато изглежда невъзможно да докаже невинността на клиента си.

Но въпреки перфектния образ, който си е изградил, от миналото на Грант Кливдън изплуват несъответствия и дават на Адам възможност да опита немислимото – да докаже, че клиентът му е невинен.

Едно е сигурно – този процес ще постави на изпитание Адам и цялата съдебна система!
В най-добрите традиции на съдебния трилър, „Процесът“ съчетава изпипана криминална мистерия, напрегнат съдебен процес и шокиращо добри обрати.

Роб Риндър е най-известният британски криминален адвокат. Води съдебното риалити предаване „Съдия Риндър“, както и „Присъдата на Роб Риндър“, а отскоро е постоянен водещ на сутрешното предаване „Добро утро, Великобритания“.


ВИРТУАЛНИ НЕПОЗНАТИ
Сам Канинг
стр: 360
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-746-9

„Споделеният апартамент“ среща модерна версия на „Имате поща“

Ейда ръководи малката си ПР агенция от любимото си кафене, откъдето се справя със своя единствен, но особено капризен клиент, опитва да постави в ред живота си и поддържа виртуално приятелство с интересен и забавен мъж, с когото споделят страстта си по романите на Агата Кристи.

Когато намира своето местенце окупирано от нахален (но доста привлекателен) непознат – журналиста Фрейзър, Ейда не очаква, че въпреки лошото начало скоро ще открият, че могат да се забавляват заедно. Двамата се впускат в ексцентрични приключения и излизат от зоната си на комфорт.

Тя дори… може би… е готова да се срещне със своя виртуален приятел, с когото имат толкова много общи интереси, а анонимността им дава смелост да са напълно открити един с друг. Темите им на разговор стават все по-сериозни, а Ейда започва да се влюбва в мистериозния си събеседник.

Разкъсана между двамата, тя не знае кого да избере. Но възможно ли е да изпитваш реални чувства към някого, ако сте на практика непознати?

Сам Канинг живее в Единбург, Шотландия. В свободното си време обича да се разхожда из града в търсене на ексцентрични находки, а също и да се грижи за единственото живо растение в дома си – Станли.


СУРОВА ПУСТОШ
Крис Хамър
стр: 408
цена: 22.99 лв.
ISBN: 978-954-389-747-6

В духа на „Сушата“ и „Където пеят раците“

В изолиран австралийски град, застигнат от безкрайна суша, харизматичен и всеотдаен млад свещеник невъзмутимо открива огън и убива петима души, преди самият той да бъде застрелян.
Година по-късно журналистът Мартин Скарсдън пристига в Ривърсенд, за да напише статия за годишнината от трагедията. Вестникът, в който той работи, е получил огромно признание за разкриването на мистерията. Но разговорите с местните и тяхната версия за случилото се противоречат на удобното обяснение прието от обществото.

Точно когато Мартин попада на нова и интересна следа, шокиращо престъпление разтърсва отново града. Борейки се със собствените си демони, Мартин рискува всичко, за да открие истина, която става по-мрачна и по-сложна с всеки обрат. Но има мощни сили, решени да го спрат, и той няма представа колко далеч ще стигнат, за да се уверят, че тайните на града ще останат погребани.

Романът „Сурова пустош“ е носител на множество награди и поставя Крис Хамър сред най-добрите майстори в криминалната литература. След 30 години посветени на международната журналистика, австралиецът в момента се е отдал изцяло на писателската си кариера.

ВСИЧКО, КОЕТО ОСТАВИХМЕ НЕДОВЪРШЕНО
Ребека Ярос
стр: 504
цена: 22.99 лв.
ISBN: 978-954-389-749-0

Ноа е на върха на писателската си кариера и няма нещо, което да не е постигнал. Но не може да пропусне златната възможност да завърши романа на великата Скарлет Стантън, която винаги му е била идол. Да измисли подходящ финал е едно, но да се спогоди с красивата ѝ, твърдоглава и цинична правнучка е съвсем друга задача… която ще се окаже дори по-трудна!

Джорджа Стантън започва да гради живота си отначало след развод, който ѝ отнема почти всичко. Тя просто иска да се скрие от света, но арогантният (и доста привлекателен) Ноа бавно започва да печели доверието ѝ и я убеждава да сключат сделка.

Докато двамата се ровят из писмата на Скарлет, започват да разбират защо тя никога не е завършила историята, разказваща за връзката ѝ с пилот от Втората Световна война. Джорджа е убедена, че любовта никога няма щастлив край и въпреки неоспоримата химия между нея и Ноа, тя е решена да не повтаря грешките на Скарлет… дори с риск да унищожи писателската кариера на Ноа.

ТикТок сензацията Ребека Ярос е автор на повече от 15 романа и е сред най-продаваните и награждавани писатели. Тя оглавява класациите на „Ню Йорк Таймс“ и „Амазон“. Има шест деца, обича хокея, да свири на китара и да помага на сираци. Живее в Колорадо със семейството си, което включва и английски булдог, една буйна чинчила и котката Мейн Кун, която властва над всички.


СЪЗДАТЕЛЯТ НА АНГЕЛИ
Морган Грийн
стр: 424
цена: 22.99 лв.
ISBN: 978-954-389-748-3

Тялото на млада жена, облечено и поставено така, че да прилича на ангел, е открито в парка в Стокхолм. Убийството има смразяваща прилика с тези на Създателя на ангели – сериен убиец, заловен преди две десетилетия… и току-що починал в затвора.

Обаждането шокира детектив инспектор Джейми Йохансон, която отдавна е скъсала всички връзки с Швеция. Нейният баща е заловил Създателя на ангели и тя добре помни този тежък период. Но сега оригиналните досиета по случая липсват, както и неговият партньор. Всеки момент убиецът може да вземе нова жертва, а репутацията на баща ѝ е застрашена. Джейми се завръща към замръзналите улици на родния си град, за да открие дали има имитатор, или са осъдили грешния човек преди толкова години.

Тя се изправя срещу собственото си мрачно детство, както и срещу злото, дебнещо града, за да разгадае този случай и да открие истината. Но с толкова много тайни, заровени под заснежената земя, ще успее ли да хване убиеца, преди той да вземе следващата си жертва? Създателят на ангели се завърна и планът, изготвян двадесет години, вече е в действие!

Морган Грийн е израснал в Южен Уелс и е учил английска литература и творческо писане в университета в Суонзи. През 2017 г. той създава платформа, посветена на насърчаването на амбициозни автори. Морган е писал в различни жанрове, но става популярен с романите за шведката Джейми Йохансон, които го изстрелват на върха на скандинавската криминална класация на Amazon.


КОДЪТ НА ТЯЛОТО
Д-р Брадли Нелсън
стр: 464
цена: 29.99 лв.
ISBN: 978-954-389-750-6

Тялото ни може да се самолекува и знае от какво се нуждае! Трябва само да го послушаме. Д-р Брадли Нелсън посвещава цялата си кариера в разработване на лесен, интуитивен метод, чрез който всеки може сам да отключи изцерителните способности на тялото си.

Чрез „Кодът на тялото“ бързо могат да бъдат открити дефицити и дисбаланси от всякакъв характер – както физически, така и емоционални. Следващата стъпка е тяхното отключване и връщане на баланса. Насоките, които д-р Нелсън дава, са дефинирани в шест категории:
• Емоционално здраве – постигане на енергиен баланс чрез премахване на негативни или подтиснати емоции, травми и др.
• Баланс на телесната система – постигане на физически баланс чрез идентифициране на проблеми в органи, жлези, мускули и др.
• Наличие на токсини – идентифициране на тежки метали, свободни радикали, химикали и други токсини, които може да нарушават баланса на тялото.
• Наличие на патогени – идентифициране на гъбични, бактериални, вирусни и други инфекции, които могат да опустошат тялото отвътре навън.
• Нарушения в баланса – локализиране на размествания и отклонения, които имат негативно влияние.
• Хранене и начин на живот – десетки рецепти, подходящи билки и хранителни вещества, упражнения и навици, с които да се подобри състоянието на тялото.

С конкретни и приложими стъпки, „Кодът на тялото“ е пътна карта към изцелението, базирана на задълбочени изследвания, доказани във времето древни практики и неограничената сила на подсъзнанието. Сега можете да разшифровате кода на тялото!

Д-р Брадли Нелсън, световно известен експерт по биоенергийна медицина, е прекарал десетилетия в създаването на метод, чрез който е помогнал на хиляди хора да се излекуват. Днес неговата революционна система се прилага успешно по цял свят.


ПРИЗРАЦИ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ
Агата Кристи
стр: 240
цена: 16.99 лв.
ISBN: 978-954-389-753-7

„Веднъж видях убийство”. Tова заявява младата Джойс по време на празненство по повод Вси светии в дома на семейство Дрейк. Никой не ѝ вярва и, разстроена, тя напуска стаята. Часове по-късно е открита мъртва. Писателката Ариадни Оливър, която е сред присъстващите, моли своя приятел Еркюл Поаро да разследва убийството.

Но дали престъплението е само едно? Или редица странни случаи, инциденти и внезапни изчезвания са свързани? Острият ум на Поаро и изключителните инстинкти на госпожа Оливър се обединяват, за да разкрият неподозирания извършител. Но разследването се оказва много по-трудно, отколкото Поаро е очаквал.

Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света. По един от най-обичаните ѝ романи, „Празникът на Вси светии“, през септември 2023 г. излиза филмът „Призраци във Венеция“ с режисьор Кенет Брана и сценарист Майкъл Грийн. Кенет Брана влиза и в ролята на легендарния Еркюл Поаро.

Юли – Август 2023


САРДИНИЯ – ЛЮЛКАТА НА ЩАСТИЕТО
Хенинг Клювер
стр: 264
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-738-4

Отдайте се на блажена почивка в Сардиния – един скъпоценен камък насред Средиземно море!
Хенинг Клювер ви кани на пътешествие, за да ви разведе из най-живописните кътчета и тайни пещери в Сардиния, да ви запознае с модни дизайнери и награждавани автори, да разкаже за архитектурата, зашеметяващите фестивали и традиции в това изумително средиземноморско райско кътче, както и за кулинарните изкушения, които ви очакват там.

Островът се отличава от всеки друг с пъстротата и разнообразието си – от университетското градче Сасари, превитите от вятъра дъбови гори на север, красивите плажове на запад или овчарските планински селца във вътрешността, до изумруденото крайбрежие Коста Смералда на изток, богатите маслинови горички в равнините и палмовите дръвчета на юг в Каляри… Настанете се удобно с чаша вино и се насладете на изящния разказ на Клювер за този остров на копнежа!


ИГРАТА
Ви Кийланд
стр: 264
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-737-7

Получих наследство, което не очаквах, от баща, за когото дори не подозирах и това промени напълно обикновения ми живот. Обичах работата си – създаването на алгоритми и предвиждането беше всичко, с което исках да се занимавам. И изведнъж се оказвам начело на един от най-големите футболни отбори, пресата ме преследва, а аз нямам никаква идея как да се справя.

Помощта идва от най-неочакваното място – капитана на отбора Крисчън Нокс – суперзвезда, супер секси и супер забавен. Крисчън е твърде самоуверен и може да има всяка жена, която пожелае. Ала напоследък сякаш единствената, която иска, съм аз… Въпреки че присъствието му ме обърква, а трапчинките му блокират мозъчната ми дейност, според всички изчисления той не е подходящ за мен. В тази игра и двамата ще загубим. Ще е огромна грешка да престъпим границите, нали? Но знаете какво казват за грешните решения – понякога ни карат да се чувстваме толкова добре…

Романите на Ви Кийланд са преведени на 27 езика, от тях са продадени милиони копия и достигат челни места в повече от хиляда класации. Преди да се отдаде на писането, Ви Кийланд е била адвокат и е специализирала в областта на данъчното право.


ВИТАМИНИ ЗА ДУШАТА
Михаел Лайстер
стр: 216
цена: 16.99 лв.
ISBN: 978-954-389-734-6

33 целебни истини, от които имаш нужда

Всеки изпада в емоционални дупки, понякога основателно, друг път без видима причина. Апатия, депресия, тревожност, живот по инерция. На кого не се е случвало? Изходът от дъното е само в една посока – нагоре. Михаел Лайстер е наясно с това; той идва от дъното и знае за какво говори.
„Витамини за душата“ ни дава нова перспектива! Директно, дори безцеремонно, Лайстер ни предоставя 33 целебни истини, които имат силата да ни отворят очите и да ни дадат тласъка, от който се нуждаем. Не захаросани и кухи фрази, а думи, които чуваме твърде рядко – разумни и логични.

Те имат тази способност – да помагат. За да се приближиш към себе си, да се сприятелиш със себе си. Да разбереш защо постъпваш така, а не другояче, и да се почувстваш по-добре. Да се гордееш със себе си. Да оставиш негативното зад гърба си. Да добиеш сили и смелост да се справяш с предизвикателствата. Да престанеш сам да си оказваш ненужен натиск и да загърбиш ограниченията, които сам си налагаш. Да вземеш от живота онова, което желаеш и да му се наслаждаваш.

Една-единствена книга, естествено, не е в състояние да направи всичко това за теб. Но ти можеш! А тя ще те подтикне и ще ти даде положителна и реалистична перспектива за живота и света около теб. Михаел Лайстер е терапевт и консултант. Книгите му веднага се превръщат в бестселъри и са помогнали на хиляди хора.


СЛАДОЛЕДЕН РАЙ В АМАЛФИ
Роберта Грегорио
стр: 320
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-733-9

Ливия държи джелатерия в крайбрежното градче Амалфи. Тя обожава да експериментира и да изненадва клиентите си с нови и необичайни вкусове. А те не могат да се наситят на ароматния ѝ лимонов сладолед.
Младата жена работи неуморно в работилничката за сладолед, но едва се справя с всичко сама. А да не говорим, че няма никакво време за любов! Остават ѝ само краткотрайните флиртове, които угасват с края на лятото.
Една гореща нощ край фонтана, Ливия среща Марио. Мъжът се лута на пиацата с разбито сърце. И Ливия внезапно и необяснимо се влюбва – в човек, когото едва познава, и който дори не обича сладолед! Но тя е твърдо решена да прелъсти небцето му… и самия него.
Двамата се сближават все повече чрез дългите си разходки в живописното градче, с всяка следваща лъжичка изкусително джелато под галещите лъчи на слънцето в това райско кътче… Но животът не е приказка и не всички проблеми могат да бъдат разрешени с фунийка топящ се в устата сладолед…
Роберта Грегорио е родом от Бавария, а сега живее в Кампания със съпруга и двамата си сина. Тя обожава сладкото италианско бездействие (dolce far niente), но се придържа и към немските си корени и често смесва двете в писането си. Мечтае да притежава малък хотел, в който да посреща гости от цял свят, работещи в книжната индустрия.


ЕКСПЕРИМЕНТ „ИСТИНСКА ЛЮБОВ“
Кристина Лорен
стр: 432
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-730-8

Фелисити е лицемер. Като изключително успешен автор на романтични романи, Физи може много да говори за любов… но всъщност никога не се е влюбвала истински. Тя познава похотта, но не и онова всеобхващащо и замайващо чувство тип „не мога да спра да мисля за него“. Вечният оптимист, с години е окуражавала читателите си да вярват в любовта, а сега се чувства като пълна лъжкиня. Но какво може да направи?

Конър обожава професията си. Той е режисьор на документални филми и самотен баща, изцяло отдаден и на двете си роли. Но когато е принуден да създаде успешно риалити шоу, а от това зависи работата му, се оказва напълно извън стихията си. Отчаян да намери идеалната главна героиня за новото романтично шоу, Конър случайно среща Физи – изключително забавна и чаровна, макар и нерядко вбесяваща жена. Ако успее да заснеме как самата кралица на романтиката се влюбва пред целия свят, успехът е гарантиран! Но Физи съставя цял списък с изисквания преди да се съгласи да участва.

Когато най-после снимките на „Експеримент Истинска любов“ стартират, бързо започват да прехвърчат искри, но в грешната посока. Фелисити не спира да флиртува с него, а Конър се пита дали самият той има право да се бори за сърцето ѝ… Кристина Лорен е псевдоним, под който пишат дългогодишните приятелки Кристина Хобс и Лорен Билингс. Заедно са написали цели 18 бестселъра на „Ню Йорк Таймс“, а романите им са преведени на над 30 езика.


ДАЛЕЧНАТА ФИНЛАНДИЯ ОТБЛИЗО
Робин Шац
стр: 208
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-727-8

Знаете ли, че на финландски език съществуват цели 11 думи за „мечка“?
Възможно ли е бебетата да се каляват на -15 градуса?
И как така някои северни елени светят нощем?

Финландия (или Суоми, както я наричат местните) е страна със стотици хиляди езера и над два милиона сауни, а 70% от територията ѝ е покрита с гори. Тя е рай за почитателите на зимното плуване, крос-кънтри ските и риболова в дупка в леда. Там можете да участвате в най-разнообразни вълнуващи игри като годишното първенство по носене на жени, състезанието за най-добър вълчи вой, това по убиване на комари или хвърляне на различни предмети.
Финландия дълги години е известна като най-щастливата страна в света, но дали всъщност е така? Знаем ли изобщо нещо за нея, освен че е дом на Нокиа?

Шац черпи от богатия си личен опит и с чувство за хумор ни потапя дълбоко в богатата финландска култура. Време е да се запознаем с Финландия отблизо! Роман Шац е роден в Германия, но е женен за финландка и от близо 40 години живее във Финландия. Той е известен журналист и автор. Работи за различни финландски вестници и списания и има свое радиопредаване. Участвал е в сериали и филми.


ПРЕДИЗВИКВАМ ТЕ
Никол Сноу
стр: 440
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-724-7

Да работя за него е просто едно малко предизвикателство… или поне така си мислех.
Той е взискателен и властен, а аз нараних безобразно егото му… но незнайно защо той все още ми предлага работата на мечтите ми.
Коул Ланкастър е прекалено красив, за да е истински. И тотален шеф от Ада. Но напълно отдаден баща за своята дъщеря, която единствена го кара да се усмихва.
Сигурна съм, че мога да се справя с постоянното му мръщене и ледени погледи в офиса, предвид щедрата заплата… Какво като не може да ме понася?!

Но понякога и аз греша. И изведнъж, на бизнес пътуване до едно райско кътче, пред мен се разкрива един тотално различен Коул.
Един мъж с голямо сърце и ослепителна усмивка.
Един мъж, който докосва душата ми с всяка своя целувка.
Един влудяващ мъж, пълен с тайни…
Иска ми се вкусът ми за мъжете и кафето да не беше еднакъв… Харесвам ги силни, горещи и ужасно сложни.
Когато приех работата, не подозирах за рисковете.
Ами ако това щуро предизвикателство ме накара да се влюбя?

Никол Сноу е автор на бестселъри в класациите на Wall Street Journal и USA Today. Открива страстта си към писането на романтични истории, докато скучае в заседателни зали и по време на обедните си почивки. Продадени са над милион копия от нейните романи. Известна е на българските читатели с „Предложението“.


РАЗОБЛИЧЕН
Кристен Калахан
стр: 248
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-726-1

Брена
Има хора, които знаят точно как да ме вбесят… А един конкретен басист е майстор в това. Рай Питърсън е забавен, талантлив и адски секси, но двамата не можем да изкараме повече от десет минути без да се скараме. За да успяваме да работим заедно, просто се игнорираме.
Но Рай чу едно мое признание, направено в момент на слабост.

И сега мъжът, за когото се опитвам да не мечтая от години, ми предлага… себе си. И не бих могла да устоя… Рай Брена Джеймс е единствената, която не мога да имам… и която не ми излиза от ума. А тази жена ме мрази.

Опитвах се да стоя настрана… докато не чух, че е самотна колкото мен… и има нужда някой да я прегръща, докосва, целува… Не мога да отричам истината повече. Искам аз да съм този, който ще ѝ даде това, за което копнее.

Уговорката ни беше друга… но от първия момент Брена преобърна целия ми свят. И настана пълен хаос. Никога преди не съм ѝ показвал, че може да ми вярва. Но сега трябва да ѝ докажа, че ни е писано да сме заедно…

Кристен Калихан е носител на две награди „Romantic Times Reviewer’s Choice“, трикратно номинирана за наградата „РИТА“. Калихан е позната на българските читатели с „Идол“, „Мениджърът“ и „Изкушението“. Живее във Вашингтон със съпруга и двете си деца.


РЕЙКЯВИК
Рагнар Йонасон
стр: 272
цена: 18.99 лв.
ISBN: 978-954-389-728-5

Исландия се готви да отбележи 200-годишнината на Рейкявик! Годината е 1986 и предстоят редица важни местни и международни събития. Неочаквано вниманието е привлечено от разследването на журналиста Валур Робертсон. Той е решен да разкрие най-обсъждания неразгадан случай в историята на Исландия – изчезването на Лара.

Видяна за последно през лятото на 1956 година на остров Видей, където работи като помощница на авторитетна двойка, от Лара няма и следа. Напуснала ли е острова наистина? Къде ли е отишла? Дали е жива още? Какво се е случило с Лара? Ако 30 години си прикривал истината от всички, на какво ли си готов, за да не бъде разкрита никога…

Романите на Рагнар Йонасон са публикувани в 33 държави и са продадени в над 2 милиона екземпляра. Той е адвокат, банкер, писател и университетски преподавател. Превел е 14 от произведенията на Агата Кристи на исландски език. Носител е на редица престижни литературни награди.

Издателство СофтПрес

Юли – Август 2023


МЪРТВИТЕ РОМАНТИЦИ
Ашли Постън
стр: 352
цена: 23 лв.
ISBN: 978-619-151-927-9

Авторка на любовни романи, убедена, че любовта е мъртва, и редактор на романтична проза, срещнал се отблизо със смъртта, създават заедно призрачна история, която кипи от живот.
Флорънс Дей е писател в сянка за една от най-популярните авторки на любовни романи. Проблемът – след приключила неотдавна връзка самата Флорънс вече не вярва в любовта и вдъхновението й е буквално мъртво. Очевидно кариерата й също, защото новият редактор дори не допуска възможността за отсрочка.

Неотстъпчивостта на Бенджи Андор се равнява само на ръста и сексапила му и когато той поставя на Флорънс невъзможен за изпълнение срок за закъснелия роман, тя решава, че е стигнала дъното. После идва новината, която закопава цялото й същество. Баща й е мъртъв и Флорънс трябва да се прибере в родния град, да застане до ексцентричните си роднини в семейния погребален дом и да се сблъска с историите за призраци, преследващи я от дете.

И точно когато си мисли, че не може да е по-лошо, на прага на погребалния дом се появява висок и сексапилен призрак. Любовта определено е мъртва. Същото важи и за новия редактор на Флорънс. А причината да е още сред живите, ще я накара да преосмисли всичко, което е вярвала за любовта.

Определян за една от най-горещите книги на лятото, „Мъртвите романтици” е роман, който поглежда към смъртта, за да ни зареди с безграничен оптимизъм към живота. С изключителното си чувство за хумор, свежи обрати и дълбока човечност историята, създадена от Ашли Постън, разплаква, разсмива и разтваря сърцето за щастието и любовта.


УБИЙСТВО В ТЕАТЪРА
Хелена Диксън
стр: 272
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-619-151-924-8

Третата книга от поредицата за находчивата Кити Ъндърхей и нейния помощник Матю Брайънт

Късното лято на 1933 година. Капитан Матю Брайънт и аматьорката детектив Кити Ъндърхей се изправят пред ново предизвикателство. Пърл Брайт – обещаващата млада актриса, е открита удушена с връзката на обувката на капитан Брайънт. Полицията арестува Матю, защото всички улики сочат, че именно той е извършил убийството.

Кити започва разследване, за да изчисти името на своя партньор, което я отвежда до стар импресарио, свързан с театъра, опасни тайни и далеч по-сериозен заговор от скалъпеното обвинение срещу Матю. И така привлича вниманието на истинския убиец…


КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ
Катрин Сентър
стр: 352
цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-151-920-0

Да открием радост на най-неочакваното място, не си ли пожелаваме всички точно това?

Саманта Кейси е училищна библиотекарка, която обожава работата си и го показва всеки ден с широка усмивка. Но невинаги е било така. Дънкан Карпентър е новият директор на училището, който живее по железен график, воден от съзнанието, че лошото дебне зад ъгъла. Но невинаги е било така.

Сам го знае най-добре. Защото тя познава Дънкан. От друго училище. От друг живот. Тогава го обичаше, но беше невидима за него. Всъщност за всички. Дори и за себе си. И сега, когато най-после е получила шанс да започне нова страница, точно Дънкан е назначен за директор. Изглежда като най-доброто, което може да се случи на учениците, и най-лошото, което може да се случи на Саманта. Но се оказва точно обратното.

Някогашният слънчев Дънкан е заменен от костюмиран сухар, толкова твърдо решен да защити училището, че е напът да го съсипе. Докато хаосът завладява малката общност, Сам и Дънкан трябва да намерят вярната посока един към друг. И да си отговорят на най-важния въпрос: Струва ли си да дадат шанс на любовта, като рискуват всичко друго?

Топъл, сърдечен и изпълнен с надежда, „Какво си пожелаваш“ е поредното доказателство за ненадминатото майсторство на Катрин Сентър да създава истории, които утешават, забавляват и зареждат с вяра в светлата страна на света.


МИРИС НА СМЪРТ
Саймън Бекет
стр: 360
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-151-919-4

Повечето хора мислят, че познават мириса на смъртта.
Че разложението има характерна, лесно разпознаваема миризма – отвратителна воня на гроб.
Грешат. Преди години величествената сграда на болница „Сейнт Джуд“ е била дом на надеждата. Днес тъне в разруха в очакване да бъде срутена. Когато на тавана на болничното заведение е открит труп, доктор Дейвид Хънтър е извикан за оглед. Безценните му знания могат да разкрият много за жертвата дори в необичайни случаи като този, при които трупът е почти мумифициран.

Но сега Хънтър ще има нужда не само от знанията си на антрополог. Още преди да е успял да огледа внимателно тялото, подът до него пропада в отдавна зазидана стая, която не се вижда на никой от плановете на сградата. Стая с три болнични легла. Две от които са все още заети…
Разтърсващ, заплетен и майсторски изпипан до последния детайл, „Мирис на смърт“ е бясно препускане по тъмен коридор с безброй врати, всяка от които крие тайна.


ЛУДОСТТА НА ТЪЛПИТЕ
Луиз Пени
стр: 480
цена: 23.99 лв.
ISBN: 978-619-151-914-9

Страхливец. Никой никога не е наричал инспектор Арман Гамаш така. Дори най-големите му врагове. До деня, в който шефът на отдел „Убийства“ чува обвинението от устата на приятел. Причината? Опитът му да отмени провеждането на публична лекция по време на празничните дни. Лекторът е Абигейл Робинсън, професор по статистика, и когато Арман е помолен да се погрижи за сигурността на събитието, той е убеден, че няма да има проблеми.

Кой би се заинтересувал от научна беседа на английски в Квебек, когато може да пие горещ шоколад и да кара ски? Но докато прави предварително проучване за гостуващата лекторка, Гамаш открива, че идеите й са в разрез с всичко, в което той самият вярва като човешко същество.
И крият заплаха да разпалят пълнокръвен кошмар.

Възгледите на професор Робинсън се разпространяват като зараза из цялата страна. Опирайки се на статистиката, тя обещава край на проблемите. Но на каква цена? Истина и факти, реалност и илюзии се смесват дотолкова, че вече никой не може да ги различи. Но всеки е принуден да вземе страна. Някои го правят с пистолет в ръка.

Когато опитът за убийство по време на лекцията е последван от истинско престъпление, на Арман Гамаш и екипа му се пада задачата да тръгнат по стъпките на убиеца. И да се сблъскат със събития, които разкриват най-тъмните страни на човешката природа. Въпросът е дали ще могат да запазят собствения си здрав разум сред лудостта на тълпите.


ДЕВЕТ ЖИВОТА
Питър Суонсън
стр: 296
цена: 18.99 лв.
ISBN: 978-619-151-905-7

Деветима непознати получават списък с имената си. В писмата няма нищо друго — просто лист с имена и фамилии. Никой от деветимата не познава останалите в списъка. И разбира се, всеки решава, че е просто грешка или безвкусна шега. Докато се случва непоправимото. Един от хората в списъка е открит мъртъв. А след това още един…

Първо, в малко градче в Мейн обичан възрастен мъж е удавен на плажа. После, в тихите предградия на Дартфорд един баща е прострелян в гръб, докато тича за здраве. Започва да се оформя зловеща поредица. Но какво е общото между хората в списъка? Професиите им варират от преподавателка по английски до изгряващ актьор. Живеят във всички краища на страната и са напълно различни по възраст и пол. Защо точно те са набелязани и кой изпраща писмата?

Джесика Уинслоу е твърдо решена да разбере. Не просто защото е агент на ФБР, а защото собственото й име е в списъка. Възможно ли е някаква тъмна тайна да свързва деветимата? Или става дума за изкривена случайност в съзнанието на луд убиец? Какъвто и да е отговорът, Джесика няма много време за действие. На карта са заложени девет… осем… седем… живота.

Заслужено отличен с бляскави ревюта от New York Times, Washington Post и Wall Street Journal, „Девет живота“ е стряскащо интелигентен трилър, който провокира с нов поглед към класиката на Агата Кристи „Десет малки негърчета“ и успешно си играе с всички читателски догадки. За да ги опровергае до една.

Издателство AMG Publishing

Септември – Октомври 2023

СЛЯПА ЗАЩИТА
Ники Френч
стр: 512
цена: 23.95 лв.
ISBN: 978-619-749-450-1

Тя искаше да им каже: „Това не е истинско. Аз не съм една от вас. Мястото ми не е тук“.

Табита не е убийца.

Табита Харди е шокирана да усети закопчаващите се белезници върху собствените си ръце, след като в барака, в задния ѝ двор, е открит труп на мъж. Наскоро завърнала се в родния Оукхам, тя среща трудности да се впише в типичния за английско село живот, а ето че сега е обвинена и в тежко престъпление.

Тя знае, че не го е извършила.

Целият живот на Табита се разглежда под лупа. Всички улики сочат към нея и всички вярват, че тя е извършила убийството. Защо е премълчала мрачното си минало с жертвата? Защо не е споменала за проблемите си с депресията и лекарствата? Защо е решила да се върне в селото, което се предполага, че е ненавиждала?

Тя мисли, че не го е извършила.

Без спомени от деня на убийството Табита осъзнава, че ще трябва да анализира всички доказателства и показания, до които успее да се добере, за да стигне до истината. А след това и сама да я докаже в съдебната зала. Но когато мрачните, отдавна погребани спомени от детството ѝ излизат наяве, Табита започва да се пита дали в крайна сметка знае какъв човек е всъщност.

Тя е сама, уплашена и объркана. Но трябва да докаже, че всички грешат.
А ако лъже себе си?


НЕПОБЕДИМ
Маркос Васкес
стр: 272
цена: 16.95 лв.
ISBN: 978-619-749-452-5

Качеството на нашия живот зависи в голяма степен от качеството на нашия ум. В забързаното ежедневие обаче отделяме малко време за подобряване на мисловната си дейност, а това не е нещо, което се изучава в училище. В главите си имаме най-сложния орган във вселената, но не знаем как работи той. За щастие, мисленето може да се тренира.

В основата на тази книга е комбинацията между стоицизма и съвременната психология.

Маркос Васкес ни предлага да черпим познания от древните мислители като Сенека, Епиктет и Марк Аврелий, чийто свят е бил много по-различен, но проблемите пред хората са били същите: страх, желание, гняв, несигурност, разсеяност, безпокойство, липса на воля… Стоицизмът е повлиял на велики исторически личности и религиозни течения, а през последните десетилетия той изживява нов златен век, като се разпростира с бясна скорост сред елитни спортисти, военни, президенти и предприемачи.

Какво предполага да си непобедим? Повече яснота и по-малко страх. Повече целеустременост и по-малко инерция. Повече благодарност и по-малко озлобление. Повече власт върху това, което можеш да промениш, и по-малко безпокойство относно онова, което не можеш да контролираш.

Тази книга ще ви помогне да използвате ума си, за да:

направлявате собствената си житейска философия;
оптимизирате ежедневните си навици;
подобрите тялото си.

„Непобедим“ ще ви вдъхнови с мъдри афоризми и ще ви даде насоки как да се справите с хаоса и да създадете ред в мислите си; да постигате повече и да страдате по-малко.


ВСЕЛЕНАТА ВИНАГИ ИМА ПЛАН
Мат Кан
стр: 168
цена: 12 лв.
ISBN: 978-619-749-454-9

„Животът е танц на постоянно нарастваща перспектива, която не може да бъде пренебрегната чрез прекалено опростяване.“ Всеки от нас има уникален път и лична мисия в живота, която трябва да бъде открита и изпълнена. В това е убеден Мат Кан, който представя набор от подбрани универсални истини, известни като 10-те златни правила за емоционална свобода.

Основната идея на тази езотерична книга е, че независимо какво ние възприемаме като правилно или неправилно, Вселената винаги знае кое е най-доброто за нас, и ни дава знаци и указания по пътя ни, които можем да разпознаем, ако се научим да слушаме вътрешния си глас и да бъдем в хармония с природата и космоса.

„Вселената винаги има план“ ще ви вдъхнови да търсите истината в себе си и в света и да живеете по-пълноценно и смислено. Книгата е подходяща за всички, които търсят своята духовна пътека и искат да разширят разбирането си за това какво е наистина важно в живота.
***

„Вселената винаги има план“ се отличава от всичко, което съм виждала или чела досега. Мат Кан е формулирал основите на една нова и по-съпричастна духовност, която най-после включва нашите емоции и нашата човечност, както и нашата божественост.“ – Д-р Кристиан Нортръп

„Под ръководството на Мат ви предстои да се свържете дълбоко с нещо вълшебно, да се пренесете в ново царство, където душата ви може да се разраства и да се развива.“ – Кайл Сийз


НЕЧУТАТА
Ники Френч
стр: 460
цена: 21.95 лв.
ISBN: 978-619-749-460-0

Самотна майка подозира, че малката ѝ дъщеря е видяла нещо… но пътят към истината може да ѝ струва всичко.

Може би Тес се притеснява без причина, но да поверява грижите за тригодишната си дъщеря, Попи, на бившия си и новата му млада съпруга, я изпълва с особено чувство. Джейсън не е лош баща, но за Тес е болезнено да го гледа как се наслаждава на семейния живот с друга.

Когато Попи се връща от престой при баща си през уикенда, Тес намира сред нещата ѝ куп шарени листове, но под тях се крие нещо, което я ужасява. Мрачна рисунка с черен пастел. Какво означава това? Нарисуваното е толкова просто и същевременно изпълнено с насилие, че майката трудно може да го разбере, а притеснението ѝ става все по-силно, когато с нежното си гласче детето изрича думите: „Той я уби“.

Поведението на момиченцето става странно, а майчинският инстинкт на Тес ѝ подсказва, че дъщеря ѝ е станала свидетел на нещо ужасяващо. Решена да разбере истината, докато всички я уверяват, че си внушава, тя се впуска в опасно търсене, което предизвика буря от заровени тайни… и повече от един живот е заложен на карта.

„Ники Френч – специалисти в описанието на онзи вид зло, което извира от душата.“
– New York Times Book Review


ЕДИН МИЛИОН ОЧАРОВАТЕЛНИ ПИСМА
Джоди Ан Бикли, Кейт Баркър
стр: 240
цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-619-749-459-4

Когато всичко изглежда безнадеждно, едно писмо може да промени живота ви завинаги.

След ухапване от кърлеж на фестивал на остров Уайт Джоди получава сериозна мозъчна инфекция, която завърта живота ѝ на 180 градуса. Тя трябва отново да се научи да ходи, да пише и да бъде самостоятелен човек. Изправена пред два избора – да се откаже или да направи нещо смислено с времето, което ѝ е дадено, Джоди избира да помогне на другите и да им покаже, че не са сами в трудностите, които преживяват.

„Един милион очарователни писма“ е вдъхновяващо пътуване на една жена към възстановяването. Доказателство, че силата на думите може да лекува сърцето и ума.

„Тази книга е вълшебна, написана от вълшебен словотворец.“- Ед Шийрън

„Необикновена жена.“ – Стивън Фрай

„Има толкова много емоции в тези страници, че ви предизвикваме да не плачете.“ – Cosmopolitan

Джоди Ан Бикли е автор на две книги и майка. Нейната страст е да пише и изпраща по пощата писма с лично послание. Живее в Бирмингам, Великобритания със съпруга си Сам, двете си дъщери, котката Талула и мопса Сиси. През 2017 г. BBC One прави документален филм за проекта ѝ Един милион очарователни писма, а по същото време Джоди създава първата си изложба от очарователни писма.


ДОБРО УТРО, ОБИЧАМ ТЕ
Д-р Шона Шапиро
стр: 280
цена: 16.95 лв.
ISBN: 978-619-749-461-7

Много от нас копнеят за вътрешно спокойствие, лекота, радост и цел. Опитваме медитация, но сме твърде напрегнати или осъждаме себе си, че не успяваме да изпразним ума си (сякаш някой някога би могъл). Живеем в състояние, в което се чувстваме „недостатъчно добри“. Оказва се, че сме устроени да бъдем самокритични и негативни. И тази негативност стои на пътя на нашия успех.

Можем да променим това!

В „Добро утро, обичам те“ международно признатият учен д-р Шона Шапиро съчетава науката за мозъка с мъдрост и интересни истории, за да обясни защо се чувстваме по определен начин – към себе си, един към друг и към света, и защо се самосаботираме с мислене, което не ни служи.

Практиките в тази книга предлагат пътна карта за положителна промяна в тялото и мозъка. Те са ясни и обосновани на научни изследвания и водят до:

– намаляване на нивата на хормона на стреса;
– повишаване на имунната и сърдечно-съдова функция;
– намаляване на възпаленията;
– оптимизация на ензим, наречен теломераза, който запазва клетките ви и вас здрави и забавя стареенето.

„Добро утро, обичам те“ ще ви научи как да съсредоточите вниманието си към активиране на мрежите в мозъка си по специфичен начин, който ще промени тяхната структура. Книгата ще ви помогне да постигнете стабилност, спокойствие, яснота и удовлетворение.

Никога не е твърде късно.

Започнете сега.

„Шона Шапиро ни предлага дара на доказания път към мир и радост в нашия живот.“ – Даниел Голман, автор на „Емоционалната интелигентност“.

Издателство Бард

Септември – Октомври 2023


ГОСПОЖАТА
Е.Л. Джеймс
Стр: 448
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-218-6

Максим Тревелян, граф на Треветик, и страстен донжуан, открива любимата си сред странностите на Албания. След като се е борил за нея и я е спечелил, сега трябва да се ожени под дулото на пушка.

Само че дали от поправил се развратник от Максим ще излезе добър съпруг? Дали славата му на покровител на женските сърца и скандалните тайни на аристократичното му семейство няма да съсипят щастието, което е открил?

Алесия Демачи се е опълчила на похитителите си и трафиканти на хора и е спечелила сърцето на мъжа, когото обича, но дали ще успее да опази брака си? Когато се сблъсква с цветистото минало на Максим и стряскащото му семейство, с шушукането в лондонското общество, дали ще я приемат като графинята на Максим, или завинаги ще си остане неговата чистачка?

От величествените планини на Албания през идилията на английската провинция до блясъка на съвременен Лондон „Госпожата“ е впечатляващо пътешествие за любов, копнеж, приемане и спасение.

Какво се случва, след като стъклената пантофка ти стане?


КРАЯТ НА ДНИТЕ
Зекария Сичин
Стр: 352
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-215-5

Седма и последна книга от поредицата „Хрониките на Земята“

В „Краят на дните“ Зекария Сичин (автор на „Дванадесетата планета“) разбулва древни загадки, разкодира първоначалния смисъл на религиозни символи, анализира астрономически наблюдения и изчисления, тълкува месиански очаквания и открива липсващото звено между история и пророчество – между XXI в. пр. Хр. и XXI в. сл. Хр., – за да нарисува изумителната картина на това, което ни очаква…


ДА ДОКОСНЕШ ЗЕМЯТА
Рани Маника
Стр: 416
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-222-3

Един истински шедьовър на изящната проза, този роман от авторката на „Оризовата майка“ разказва за неравната битка между невинността и развалата.

Балийските близначки – красиви, екзотични и невинни, те разменят островния рай за сивата мръсотия на Лондон.

Сицилианецът – Рики Делгадо сключва кофти сделка с кръвожадна богиня: „Построй ми храм, води в него хора с повредени души и аз ще те възнаградя богато“.

Куртизанката – Елизабет си изкарва хляба от низките страсти на мъжете. Научила е един номер – да се изключва и да не чувства нищо. Ни болка и омраза, ни скръб или радост.

Художникът – Анис рисува, за да излее гнева си. Острото му око на художник долавя истината преди всички останали и всички те живеят в платната му. Една галерия от повредени хора.

Ще избегне ли някой от тях смъртоносната паяжина на развала и грях?


ХОЛИ
Стивън Кинг
Стр: 464
Цена: 34 лв.
ISBN: 978-619-030-224-7

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, но някак си привлече вниманието ми и спечели сърцето ми. Холи е неповторима.

СТИВЪН КИНГ

„Холи“ ни среща отново с една от най-интересните и изобретателни героини на Стивън Кинг. В този трилър Холи Гибни трябва да разкрие страшната истина за изчезването на няколко души в град в Средния запад.

Читателите вече са проследили постепенната ѝ трансформация от стеснителна (но също така смела и дълбоко морална) самотница в „Мистър Мерцедес“ до партньорка на Бил Ходжис в „Търси се“ и напълно самостоятелен, умен и понякога корав частен детектив в „Другият“. В новия роман на Кинг Холи трябва да се изправи сама срещу двама коварни и великолепно прикриващи се противници.

Когато Пени Дал се обажда в детективска агенция „Търси се“, за да издирят изчезналата ѝ дъщеря, Холи се колебае дали да поеме случая. Партньорът ѝ Пийт е болен от ковид. Майка ѝ (с която са имали много сложни отношения) само преди дни е починала и Холи трябва да излезе в отпуск. Но нещо в отчаяния тон на Пени Дал не ѝ позволява да откаже.

Само на няколко преки от мястото, на което е изчезнала Бони Дал, живеят професорите Родни и Емили Харис (пенсионирани университетски преподаватели). Те са олицетворение на буржоазната порядъчност: семейна двойка, минала осемдесетте, напълно отдадени един на друг. Само че двамата крият страшна тайна в мазето на хубавата си викторианска къща, тайна, която може да е свързана с изчезването на Бони. Ще се окаже почти невъзможно да се установи какви точно ги вършат – те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни.

Холи трябва да използва всичките си дарби и умения, за да надхитри шокиращо извратените професори в новия шедьовър на Стивън Кинг.


МЪРТВАТА ПЛАНИНА
Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Стр: 368
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-226-1

В новия бестселър на Престън & Чайлд известната археоложка Нора Кели и агентката на ФБР Кори Суонсън разследват една толкова голяма загадка, че може би няма решение.

През 2008 г. деветима планинари не се връщат от зимна експедиция в планините на Ню Мексико. На мястото на последния им бивак спасителите попадат на странна сцена: нещо трябва да се е появило на вратата на тяхната палатка, което ги изплашва толкова, че те срязват стените на двойната палатка и побягват в снежната виелица боси и полуголи, което означава сигурна смърт.

Въпреки щателното издирване са открити само шест трупа. Два от тях са жестоко смазани и по необясними причини им липсват очите и на единия езикът.

ФБР дава на случая кодовото наименование „Мъртвата планина“, но той си остава неразрешен.

Младата агентка на ФБР Кори Суонсън обединява сили с археоложката Нора Кели, за да открият какво се е случило в действителност на онази експедиция преди петнадесет години и да се опитат да открият останалите жертви.

Тяхното разследване събужда дремещото от дълго време зло, което преследва двете жени яростно, за да предотврати разплитането на мистерията.


КЪДЕ СА ДЕЦАТА ДНЕС?
Мери Хигинс Кларк
Стр: 288
Цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-619-030-225-4

От петдесет и шестте бестселъра на Мери Хигинс Кларк „Къде са децата?“ е най-големият, издаден в милионен тираж и преобразил жанра на съспенса. В тази история младата майка Нанси Хармън от Калифорния е обвинена в убийството на двете си деца. Въпреки че е освободена поради процедурни причини, тя е изоставена от съпруга си и е превърната в такъв парий от медиите, че е принудена да се премести в Кейп Код, да смени самоличността и външния си вид и да започне нов живот. Години по-късно двете деца от втория ѝ брак, Майк и Мелиса, изчезват и Нанси отново става главна заподозряна – но този път успява да се изправи срещу тайните, заровени в миналото ѝ, и да спаси децата си от опасен хищник.

Сега, повече от четири десетилетия, откакто читателите се срещнаха за първи път с Нанси и децата ѝ, следва завладяващото продължение на книгата, превърнала се в образец за бъдещите поколения психологически трилъри!


ЛЕКА НОЩ, ВИЕНА
Мариус Габриел
Стр: 336
Цена: 24.99 лв.
ISBN: 978-619-030-228-5

Авторът на съвременните класики „Плът и кръв“ и „Маската на времето“ се завръща с един от най-завладяващите исторически романи за Втората световна война.

1937 година. Катя Комаровски учи медицина в Глазгоу и няма търпение да започне своята кариера на лекар. Но когато разточителните ѝ родители остават без пари, тя трябва да ги издържа, започва работа като гувернантка във Виена и мечтите ѝ се изпаряват.

Катя е гневна и се държи враждебно със своя богат работодател Тор, защото смята, че е откраднал бъдещето ѝ. Трябва да се грижи за дванайсетгодишната му дъщеря Гретхен, дете с огромни проблеми и невероятен музикален талант. Катя мобилизира цялата си сила и състрадание и скоро открива, че е започнала да изпитва любов както към дъщерята, така и към бащата.

Но когато Хитлер анексира Австрия, над страната се събират буреносни облаци. Тор е арестуван и на плещите на Катя ляга цялата отговорност да спаси „несъвършената“ Гретхен от принудителни медицински експерименти. Ще успеят ли Катя и Гретхен, в ужасяващата несигурност на новия световен ред, да избягат на сигурно място? И могат ли да мечтаят пак да видят Тор?

Юни – Юли 2023


ИЛИОН
Дан Симънс
Стр: 608
Цена: 29.99 лв.
ISBN: 954-585-565-7

„Симънс пише романи, които са различни от всичко друго под слънцето!“ – Стивън Кинг

Титаничните събития в кървавото Илионско поле служат само за забавление на Земята, коренно променена след заминаването на постчовеците преди векове. Сцените на ненадминати геройства и безподобна сеч доставят липсващото вълнение на човешия живот, лишен от смелост, борба, труд и цел. Ала това “елойско” съществувание не е достатъчно за Харман, мъж в последната година от последната си двайсетилетка. Той е “авантюрист”, нещо изключително рядко за постмодерните хора, и възнамерява да напусне границите на своя свят, преди да изтече отреденото му време, в търсене на изгубеното минало, фаталната истина и спасение от неизбежния “последен факс”.

„Във фантастиката няма такъв епос! “Илион” и “Олимп” са отвъд хоризонта!“ – Буклист


НИЕ НИКОГА НЕ УМИРАМЕ
Мат Фрейзър
Стр: 256
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-207-0

Тайни от отвъдния живот

Нoва книга от най-известния американски медиум, която разкрива тайните на отвъдния живот, истината за рая и защо никога не умираме истински. Мат Фрейзър дава отговор на най-често задавания му въпрос: „Какво се случва след смъртта?“. Въпреки очакванията отговорът е доста прост: ние никога не умираме! Опирайки се на хилядите си разговори с духовете на починалите, Фрейзър открехва вратата към скритите истини за живота:

– какво се случва, когато умрем
– красотата на рая и вечния живот
– ангелите пазители, които ни закрилят на Земята
– ролята на сънищата и как душите се явяват на живите
– любов, романтика и сродни души в живота и в отвъдното
– как да разпознаваме знаците и посланията, които близките ни ни изпращат от рая.

Както авторът обяснява, „Всички имаме собствена „телефонна линия“, за да комуникираме с небето. Всичко, което трябва да направим, е да разберем как да я използваме“.


КАБИНЕТЪТ НА ДОКТОР ЛЕНГ
Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Стр: 416
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-206-3

Случаите на специален агент Пендъргаст

Престън & Чайлд продължават тяхната серия бестселъри № 1 с главен герой специалният агент на ФБР Алойшъс Пендъргаст и неговата довереница Констънс Грийн, когато пътищата им се кръстосват с най-смъртоносния сериен убиец в Ню Йорк… Прародителят на Пендъргаст и сега негов най-голям враг.

Невероятно пътешествие

Удивително, но Констънс Грийн успява да намери път обратно в Ню Йорк Сити през 1880 г. Тя се възползва от представилата ѝ се възможност, макар това да означава завинаги да напусне настоящето.

Отчаяна възможност

Констънс тръгва на мисия да предотврати събития, които ще доведат да смъртта на нейната по-голяма сестра и брата ѝ. Но по пътя на изкуплението я чака най-прословутият сериен убиец в Манхатън доктор Инок Ленг, готов да нанесе удар, ако бъде предизвикан.

Невъобразими трудности

Междувременно в съвременен Ню Йорк Пендъргаст трескаво търси начин да се събере с Констънс, но дали ще намери начин да я върне преди да е станало твърде късно?


САМОЛИЧНОСТ
Нора Робъртс
Стр: 528
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-208-7

Той е откраднал самоличността ѝ. Сега иска да отнеме живота ѝ. Докъде ще стигне тя, за да си върне отнетото? Новият трилър на Нора Робъртс разказва за смразяващото коварство на един мъж и за борбата на една жена да си върне живота.

Морган Олбрайт, дъщеря на военен, най-сетне се е установила в приятен квартал в предградията на Балтимор. С работата си като барманка и с помощта на съквартирантката си Нина, Морган успява да погасява вноските по ипотеката. Веднъж с Нина организират вечеря и посрещат в дома си Люк, чаровен компютърен специалист, с когото Морган се е запознала в бара. Оказва се, че е пуснала в дома си чудовище – парите и бижутата са изчезнали, колата я няма, а Нина е убита.

Люк е хладнокръвен измамник, който си набелязва определен тип жени, краде пари и самоличности и накрая постига истинската си цел – убива. Фактите, които агентите от ФБР разкриват, са смразяващи. Не Нина е била мишената на убиеца, а Морган. Кошмарите тепърва започват. Тя е принудена да отиде при майка си във Върмонт и да опита да изгради живота си отново. Убиецът обаче още е на свобода и преследва нови жертви. И не е забравил за Морган.


СРЕДНОЩНИ ПРИЛИВИ
Стивън Ериксън
Стр: 704
Цена: 30 лв.
ISBN: 954-585

Огромно по мащаби, внушително и изключително завладяващо!

След десетилетни войни петте племена на Тайст Едур най-сетне са обединени под неумолимата власт на Краля-магьосник на Хирот. Но мирът е постигнат с ужасна цена – пакт, сключен с тайна сила, чиито мотиви в най-добрия случай са подозрителни, а в най-лошия – гибелни.
На юг експанзионисткото кралство Ледер с ненаситна и хладнокръвна алчност е погълнало всички свои по-малко цивилизовани съседи. Всички, освен един народ – Тайст Едур. Защото Ледер се приближава към едно отдавна предречено възраждане – от кралство и отдавна изгубена колония на Първата империя към Преродената империя.

Народът му е вперил алчния си поглед на север, към богатите и плодородни земи и крайбрежия на Тайст Едур. Дали под задушаващата тежест на златото, или под острието на меча, Тайст Едур, изглежда, трябва да падне. Така поне е отредила Съдбата. Сред Тайст Едур – сред народа на Трул Сенгар – съществува поверие, че най-мрачните копнежи на духа идват с приливите от юг, а тези приливи идват посред нощ…

Война и измяна, магия и мит се сблъскват в тази зашеметяваща пета глава от величествената “Малазанска Книга на мъртвите” на Стивън Ериксън – монументално постижение, приветствано радушно от читатели и критици като епос на въображението и класика в жанра фентъзи.


100-ТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ЗАГАДКИ В ИСТОРИЯТА
Н. Н. Непомняшчи
Стр: 472
Цена: 29.99 лв.
ISBN: 978-619-030-210-0

Уникална колекция от тайни и загадки в историята на човечеството, които са оставили след себе си безброй неразрешени въпроси. Те се отнасят към най-различни сфери на човешкия живот: от мистични и паранормални явления до политически убийства, от тайните на древните цивилизации до различни катастрофи. Обединява ги едно наглед незначително, но вълнуващо обстоятелство – неразкритата тайна, тоест това, което най-много привлича търсачите на белите полета в историята.


КУРАШИ У ДОМА
Мари Кондо
Стр: 224
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-030-209-4

Вдъхновена от японската концепция за кураши, или начин на живот, „Кураши у дома“ ви приканва да визуализирате идеалния си живот от мига, в който се събудите, чак до края на деня. Като прилагате изпитаните с времето принципи от „Магията на подреждането“, допълнени и обогатени със съвети как да използвате всеки ъгъл на жилището си, вие ще постигнете живот, свободен от ограничения.

По същество философията на КонМари (методът за подреждане на Мари Кондо) се съсредоточава не над онова, от което да се отървете, а над онова, което да задържите. В този вдъхновяващ визуален наръчник красивите снимки и уникалните предложения на Кондо ви дават възможност да приемете онова, което харесвате в живота си, а след това да го приложите у дома. Новооткритата яснота ще ви вдъхнови да прочистите безпорядъка, за да се порадвате на приятно място, ценни вещи и моменти, събуждащи радостта ви.

Мари Кондо е специалистка по почистване и подреждане, авторка на бестселъри, звезда на хитовото шоу по Нетфликс „Почистване и подреждане с Мари Кондо“. Тя е представена в „Ню Йорк Таймс“, „Уолстрийт Джърнъл“ и „Вог“. Посочена е от списание „Тайм“ за една от стоте най-влиятелни личности в света. Книгите й са продадени в над 13 милиона копия по целия свят.

Издателство ИЗТОК-ЗАПАД

ЧАЕНОТО МОМИЧЕ, Лиза Сий
ТРОЛЪТ СЪРДИТКО…ИСКА ДА Е ПРЪВ!, Барбара ван ден Шпойлхоф, Щефан Прикен
ДУХЪТ НА ДЗЕН, Алън Уотс

Издателство Ибис

КРЪВЕН ОБЕТ, Дж. Р. Уорд
ЛЮБОВ И ДЖЕЛАТО, Джена Еванс Уелч
ТАЙНИЯТ МЪЖКИ КЛУБ ЗА ЛЮБОВНИ РОМАНИ, Лиса КейАдамс

Издателство Колибри

КОГАТО РОДИТЕЛИТЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ, Франсоаз Долто
ОТКРАДНАХА НИ, Людмила Петрушевска
БЕРТА ИСЛА, Хавиер Мариас

Издателска къща Жанет 45

НИКОЙ НА ПРАГА, Калин Донков
КАКВО Е ДА СИ МАЙКА, Мая Дългъчева
КНИГАТА КАТО ОБЕКТ, Райчо Станев

Издателство Летера

АНЕКДОТИ И ИСТОРИИ ОТ ДРЕВНА ГЪРЦИЯ, Владимир Янев
ДВЕ ОЧИ ОТ ЛЮБОВ, Надежда Захариева

Издателство Кибеа

РАДОСТТА ОТ ПРЕПОДАВАНЕТО, Кристоф Вихерт
ЯСНИТЕ ПРИНЦИПИ В ХРАНЕНЕТО, Сюзан Пиърс Томпсън

Издателство Милениум


СЪБРАНО, Христо Фотев
СМЪРТОНОСЕН МРАК, Майк Оумър

Издателство Лабиринт

КАЩАНКА, Антон П. Чехов
СИНДРОМЪТ НА КУКЛАТА, Дина Рубина
ХУДОЖНИК НА ПРОМЕНЛИВИЯ СВЯТ, Казуо Ишигуро

Издателство Пергамент Прес

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕШ БАВНО
ДАО ДЪ ДЗИН, Урсула Ле Гуин

Издателство Еднорог

ОПАШКА ОТ УБИЙЦИ, Антъни Хоровиц
КОТАРАКЪТ, КОЙТО СПАСЯВАШЕ КНИГИ, Сосуке Нацукава

Издателска къща Персей

ДОСАДНИКЪТ, Анна Багряна
ПОСЛЕДНИЯТ ВИКИНГСКИ КРАЛ, Ян Уве Екеберг

Издателство Август

ДЪЛБОКА ДЪРЗОСТ Брене Браун
ДАРОВЕТЕ НА НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО Брене Браун

Издателство Жануа`98

ТИХИЯТ ЛИДЕР, Карло Анчелоти
ЖОЗЕ МОУРИНЬО. ТВЪРДЕ ЛИЧНО, Робърт Бийзли

Издателство Лира Принт

АСТРОЛОГИЯТА ЗА ИЗБОРА НА ПРОФЕСИЯ, Сергей А. Вронски
ХИРОМАНТИЯ ЗА ВСИЧКИ, Кейро

Издателство Ентусиаст

ТОПЛАТА РЪКАВИЧКА, Ангел Каралийчев, Любен Зидаров
ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ…ДВА ПЪТИ, Франк Тилие

ХРИСТОС ОТНОВО РАЗПНАТ, Никос Казандзакис

Издателство Екслибрис

КАРТЪР&ЛЪВКРАФТ, Джонатан Л. Хауърд
ТОТАЛНО ОПИЯНЕНИЕ, Норман Олер

Издателство Кралица Маб

СЕМЕЙНИ ИСТОРИИ, Николай Аретов
СЪВЕСТТА, МИСИЯТА, СВОБОДАТА

Издателство Лист

ДАР, Владимир Набоков
ХАРЛЕМСКИ РОКАДИ, Колсън Уайтхед

Издателство Локус Пъблишинг

ПТИЦАТА ЗЕМЕТРЪС, Сузана Джоунс
СУПЕР ФОКУС, Майкъл Хаят
НЕВРОМАНТИК, Уилям Гибсън

Издателство Кръг

ЛИТЕРАТУРНА СОФИЯ, Иван Шишиев
ИСТИНСКАТА ДАЯНА, лейди Колин Кембъл

Издателство Дуо ДизайнТОМ ГЕЙТС: ОТЛИЧНИ ОПРАВДАНИЯ (И ДРУГИ ХУБАВИ НЕЩА), книга 2, Лиз Пишон
НЕВЕРОЯТНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ЕДИН ДЪРДОРКО, Джеф Кини

Издателство МаК

БОЛКИ НА РАСТЕЖА, Ерик Фламхолц, Ивон Рандъл

Издателска къща Прозорец

LA PASSIONE. КАК ИТАЛИЯ ПРЕЛЪСТИ СВЕТА, Даян Хейлс
ЧАСОВНИЦИ ОТ КОСТИ, Дейвид Мичъл

Издателство Колхида

ВИНЕНА КУХНЯ, Невяна Кънчева
В КУХНЯТА НА МОДЕРНАТА ЖЕНА, Магдалена Пашова

Издателство ИнфоДАР

ГОРСКИ ПРИКАЗКИ, Рене Клоук
АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА, Луис Карол

Издателство ЕМАС

КРАЛИЦА ВИКТОРИЯ, Джийн Плейди
МАРЛЕНЕ В ТЪРСЕНЕ НА ЛЮБОВТА, Кристофър Гортнър

Издателство Пощенска кутия за приказки

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ, част втора