Нови книги

Издателска къща Хермес

Януари – Февруари 2024

Предимството на щастието
ПРЕДИМСТВОТО НА ЩАСТИЕТО
Шон Ейкор
стр: 336
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-324-3

Как позитивната нагласа води до успех в живота и кариерата

Всички хора мечтаят да постигнат успех и, разбира се, да са щастливи. Мнозина вярват, че ще изпитат истинско щастие само когато осъществят целите си.

В тази книга Шон Ейкор убедително оборва масовото схващане, че успехът носи щастие, и доказва обратното – позитивната нагласа води до успех. Като се позовава на мащабни проучвания на водещи психолози и личния си опит в работата си с компании от над 40 държави, авторът обяснява защо хората с положително отношение са по-здрави, по-продуктивни и вземат по-добри решения под напрежение. Именно в това се състои предимството на щастието – когато избираме оптимистично отношение и търсим хубавата страна във всяка ситуация, ние постигаме повече, и то по-лесно.

Освен солидни доказателства за предимството на щастието, тук ще намерите ефективни съвети как да се възползвате от откритията на позитивната психология. За улеснение авторът синтезира седем принципа за справяне с трудностите, трансформиране на лошите навици в добри, максимално оползотворяване на възможностите и разгръщане на пълния потенциал.


ЕСКАДРОНЪТ
Стефан Дичев
стр: 160
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-315-1

Съвсем се беше развиделило. Градът, призрачен през нощта, сега осезаемо се разстилаше в снежната си пелерина. Тук и там по улиците, от порта на порта притичваха отделни люде, озъртайки се все още предпазливо. И само някъде много на юг, дето смътно лъкатушеше планината, се виждаха тълпите османлии… Чудният Пловдив, с надиплените къщи, бе освободен още в оня миг, когато капитан Бураго съзря от тепето бягащите петдесет хиляди Сюлейманови бранители на вярата.

Двама приятели – англичанинът Фред Барнаби и американецът Франк Милет, отразяват Освободителната руско-турска война, но от различни страни. Милет съпровожда хората на генерал Гурко, а Барнаби се числи към войските на турския военачалник Сюлейман паша.

Месеци след края на войната двамата си припомнят драматичните събития около освобождаването на Пловдив. На приятелска вечеринка те разказват за храбростта на капитан Бураго, който без кръвопролития и с помощта единствено на своя ескадрон от шейсет и трима драгуни превзема Града под тепетата и го обявява за свободен.


ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО
Чарли Донли
стр: 392
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-295-6

Два месеца преди 11 септември 2001 г. – датата, която променя завинаги световната история, в планината Катскил е извършено жестоко убийство. Жертвата е известният писател Камерън Йънг, чието голо тяло виси от балкона на вилата му. Откритите на местопрестъплението улики водят до Виктория Форд, негова семейна приятелка и любовница. Тя се среща с адвоката си в една от кулите близнаци на Световния търговски център на 11 септември, след което изчезва безследно. В последното телефонно обаждане до сестра си Виктория твърди, че е невинна, и я умолява да изчисти името й.

Двайсет години по-късно, посредством революционна ДНК технология, Виктория официално е идентифицирана като една от близо трите хиляди жертви на атентатите. Иновативният метод привлича вниманието на популярната телевизионна водеща Ейвъри Мейсън, която решава да се разрови в забравения случай. Заплетеният личен живот на Виктория обаче се оказва само върхът на айсберга. Но за да разбере какво се случва в настоящето, Ейвъри ще трябва да се вслуша в миналото и да заложи собственото си бъдеще на карта.


СМОК СВИРИ НА ВЪРБА
Георги Божилов
стр: 144
цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-954-262-327-4

Този сборник е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Георги Божинов.
Смок свири на върба, всички жабки той събра… е стих от стара детска песничка, нещо като бивалици-небивалици, малко нещо като щяло-нещяло, шарени приказки…
Повечето разкази не са публикувани в книга, печатани са в литературни списания и алманаси. Писани са в различни периоди – от 1937 година до края на 90-те. В сборника те не са подредени хронологично – хронологията едва ли би подсказала нещо за съзряването на писателя. Писателят сякаш се е родил в един монолитен, завършен вид и никакви литературни или социални повеи и „стилове“ не са успели да го отклонят нанякъде или да променят неговия вкус. А неговият вкус е вкусът на България – на горите ѝ, на селата ѝ, на хората ѝ, на летата и зимите ѝ – малко горчив вкус, но упойващ…


ЗАЯВИ НАМЕРЕНИЯТА СИ
Рокси Нафуси
стр: 208
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-307-6

„Някой някога ви е казал, че не можете да имате всичко. Аз съм тук, за да ви кажа, че можете.“ – Рокси Нафуси

Този незаменим наръчник е за всеки, който желае да създаде най-добрата версия на себе си и на живота си. Консултант по личностно развитие и наричана „кралицата на манифестирането“, Рокси Нафуси ще ви покаже как в само седем лесни стъпки да усвоите чудото на манифестирането и да постигнете мечтите си. Независимо дали искате да намерите сродната си душа, да откриете перфектната работа, или просто да постигнете вътрешен мир и увереност, тази книга ще ви научи как да го направите с тези изпитани стъпки:

1. Знай какво точно искаш.
2. Освободи се от страха и съмненията.
3. Синхронизирай действията с намерението си.
4. Премини през изпитите на Вселената.
5. Развий чувство на благодарност (без условия).
6. Превърни завистта във вдъхновение.
7. Довери се на Вселената.

Новопридобитите умения ще ви помогнат да отключите собствената си магическа сила и се осмелите да сбъднете и най-смелите си мечти!


ЧОВЕКЪТ В ТЪРСЕНЕ НА СМИСЪЛ
Виктор Франкъл
стр: 216
цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-954-262-328-1

Специално адаптирано издание за млади читатели

Превърналата се в класика творба на Виктор Франкъл, „Човекът в търсене на смисъл“, не спира да вдъхновява поколения читатели и да предлага утеха и напътствия на хората, преминаващите през житейски трудности. Изследвайки живота в нацистките лагери на смъртта, авторът извежда универсални уроци за осмисляне страданието и откриване на смисъла на живота. Това издание за млади читатели включва мемоарите на автора за Холокоста и съкратена версия на теорията на логотерапията заедно с избрани писма и речи на Франкъл, хронология на живота му и речник с непознатите думи.


УБИЙСТВАТА НА МЕДИЧИ
Дейвид Хюсън
стр: 328
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-314-4

Известният телевизионен историк Мармадюк Годолфин е открит мъртъв в един от каналите на Венеция по време на карнавала. Капитан Валентина Фабри от карабинерите е нетърпелива да разкрие престъплението –убийствата пречат на туризма! Затова тя моли за помощ пенсионирания английски архивист Арнолд Клоувър, когото самият Годолфин е наел наскоро за разплитането на вековна мистерия. Стари документи могат да разкрият информация за убийството на Лоренцино де Медичи, който от своя страна пък е отнел живота на братовчед си Алесандро, последния херцог на Флоренция, а също и да преобърнат представата за една от най-значимите личности на Ренесанса.

Дали е съвпадение, че Годолфин посреща смъртта си на същото място като Лоренцино? Или пък зад сензационните исторически разкрития стои нещо още по-злокобно? Арнолд трябва да използва уменията си да открива връзки между фактите, за да разреши случая.


РАБОТА С ФИНА ЕНЕРГИЯ
Синтия Андрюс
стр: 384
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-296-3

Как да поддържате добро здраве и вътрешно равновесие

Това уникално ръководство ви въвежда в принципите, практиките и упражненията, с помощта на които да се свържете със своята енергийна осъзнатост и да разгърнете вътрешната си сила. Тринайсетте медитации активират светлинни модели в енергийното тяло за пробуждане на определени способности и нива на осъзнатост. За всяка медитация са изложени ползите от нея, подробни указания и илюстрации.

Техниките в книгата спомагат за развиване на енергийна осъзнатост и използват това умение за задълбочаване на духовните търсения, подпомагане на оздравяването, хармонизиране със земната енергия, прочистване на пространството и създаване на защита.


СМЪРТОНОСНА ИГРА
Сандра Браун
стр: 344
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-318-2

Звездата на американския футбол Зак Бриджър не иска да има нищо общо с бившата си съпруга Ребека, с която са разделени от години. Но неочаквано научава, че тя е в критично състояние в болницата в Атланта след опасна еротична игра и именно той трябва да реши дали животът й да бъде поддържан въпреки нищожните шансове за подобрение. Зак не може да поеме подобна отговорност, затова оставя избора на родителите й.

Четири години по-късно Ибън – мъжът, отговорен за състоянието на Ребека, е освободен преждевременно от затвора. Прокурорът Кейт Ленън се заканва да го върне зад решетките, но се нуждае от помощта на Зак. Амбициозната й правна стратегия обаче го поставя в поредната безизходна ситуация: за да вкарат Ибън в затвора, трябва да го обвинят в убийство, а Ребека все още е жива. Свободата на арогантния богаташки син е гарантирана единствено докато тя продължава да живее, а това превръща Зак и Кейт в основните му мишени.


КОЛЕКЦИОНЕРА
Даниъл Силва
стр: 376
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-317-5

На сутринта след ежегодната благотворителна галавечер във Венеция генерал Чезаре Ферари, който оглавява Артистичния отдел на карабинерите, причаква Габриел Алон в любимото му заведение. Той го уведомява, че предишния ден във вилата му в Амалфи е убит южноафрикански корабен магнат, а ценна картина от колекцията му е изчезнала. Размерите и описанието й съвпадат с тези на „Концертът“ от Йоханес Вермеер – една от тринайсетте творби, откраднати от Бостънския музей през 1990 г. Генерал Ферари моли Габриел да открие картината, без да вдига излишен шум, докато следите са горещи.
Алон намира неочакван съюзник в лицето на брилянтен хакер и професионален крадец – красивата датчанка Ингрид. Именно тя е откраднала „Концертът“ от вилата, но няма нищо общо със смъртта на незаконния му собственик. Картината вече има нов притежател с прякор Колекционера, свързан с най-високите нива на властта в Русия.
Липсващият шедьовър се оказва основна нишка от конспирация, която цели да доведе света до ръба на ядрен апокалипсис. За да предотврати ужасяващия сценарий, легендарният шпионин трябва да разкрие самоличността на Колекционера и да се изправи срещу най-заклетия си враг – президента на Русия, но този път на негова територия.


ГЕОРГИ МИШЕВ. ЛИТЕРАТУРНА АНКЕТА
Никола Илиев
стр: 192
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-310-6

Литературните анкети имат смисъл, когато се провеждат със стойностни литературни творци, които имат знакови за националната си литература творби и запазено място в литературната ни класика или литературната ни история. Освен това трябва да имат богат и интересен творчески живот и биография, за да споделят важни размисли и истории, както и да ги разкажат смислено и вълнуващо. Такъв несъмнено е Георги Мишев.

Литературната анкета с Георги Мишев е осъществена в продължение на няколко месеца. В нея той е на високото си писателско ниво, познато от литературното му творчество. Прочитайки анкетата, читателите ще научат малко известни и направо неизвестни факти от литературния живот в България в продължение на половин век.

Ноември – Декември 2023


5 СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ
Джейми Оливър
стр: 318
цена: 39.95 лв.
ISBN: 978-954-262-293-2

Рецептите в тази книга са вдъхновени от кулинарните традиции на слънчевото Средиземноморие, включващи свежи продукти и семпли техники.

С над 125 лесни за изпълнение рецепти за изключително вкусни ястия всекидневното готвене се превръща в истински вълнуващо преживяване. С минимални усилия и брой съставки ще съкратите не само времето, прекарано в кухнята, но и ще поднесете на семейството и приятелите си полезна храна с чудесен вкус. В разделите за салати, супи, паста, зеленчуци, морски дарове, месо и десерти ще откриете множество интересни предложения, които ще ви изкушат да приготвите храна у дома, независимо от нивото на кулинарните ви умения.


ПОСЛЕДНАТА ИЗЧЕЗНАЛА
Джо Спейн
стр: 400
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-272-7

Малък град в Лапландия. Замръзнало езеро. И нова жертва.

Градчето Копе в Лапландия е като сцена от зимна приказка, която привлича туристите като магнит. Когато обаче под замръзналата повърхност на езерото е открит трупът на младата англичанка Вики, репутацията на курорта е заложена на карта.

Алекс Евънс заминава за Лапландия, за да прибере тялото на сестра си и да разбере какво е довело до смъртта ѝ. Той пристига в луксозния зимен комплекс, където Вики е работила като гид, и се запознава с полицейската служителка Агата, която ръководи разследването. Тя е млада, неопитна и съчетава отговорната си работа с грижата за трите си деца, които отглежда сама.

Тъй като още две жени са изчезнали безследно през последните години, Агата е убедена, че зад смъртта на Вики се крие повече от привидното и част от жителите на Копе вече са сред заподозрените. Освен това младата жена, която е оставила послание на брат си, преди да умре, може да е поредната жертва на сериен убиец.

Алекс и Агата се впускат в разследване, което може да им коства живота. Защото в това идилично градче смъртта дебне на всяка крачка…

КОИ СМЕ НИЕ?
Щефани Щал
стр: 344
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-268-0

Как е устроена човешката психика? Има ли ментална или духовна рамка, присъща на всички хора? Доколко сме подвластни на емоциите, мислите и житейския опит?

Бестселърова авторка и психолог номер 1 на Германия, Щефани Щал представя дълбоки прозрения за взаимовръзките между възприятията, съзнанието и поведението. Тя анализира по разбираем и увлекателен начин научно доказани факти: защо чувството за щастие ни мотивира, колко субективно е светоусещането и как ранните преживявания оформят представа ни за самите нас и определят самочувствието ни. Разгледани са детайлно и четирите основни психически потребности и начините им на продуктивно удовлетворяване, за да постигнем хармония със себе си и околните.

В книгата са включени подробни протоколи от терапевтичната практика на авторката, както и ценни насоки за разрешаване на душевни конфликти, което прави това пътуване в най-съкровените кътчета на човешката същност истинско преживяване.


СТРЯХА. ПРИКАЗКАТА КАТО ЖИВОТ
Христо Добротинов
стр: 176
цена: 15.95 лв.
ISBN: 978-954-262-300-7

Романът е разказ за поколението, преживяло два исторически разлома: единия – чрез съдбата на предците си, втория – чрез собствения си живот. Място на повествованието – както и в предишния роман на Добротинов „Светулките ще ти покажат пътя“ – отново е Търново. А монументът със скръбната фигура на Майка България в центъра на града олицетворява основните теми в романа – паметта и Родината.

Детството на главния герой Х. е вплетено в очарованието на приказките на Ангел Каралийчев. Писателят го орисва още със самото му раждане. Тази невидима връзка предопределя целия живот на Х. – любови, кариера, мечти. И когато трябва да направи избор, негов подсъзнателен ориентир е томчето „Приказен свят“ на големия писател. Добротинов отново доказва своето майсторство да излага идеите си по деликатен начин и да постига силни внушения.


ПИРАМИДАТА НА БЕЗСМЪРТИЕТО
Хавиер Сиера
стр: 320
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-302-1

През лятото на 1799 г., в разгара на своята военна кампания по завладяването на Египет и Палестина, Наполеон неочаквано се запътва към Назарет. Не по-малко учудване буди фактът, че прекарва една нощ сам във Великата пирамида в Гиза. Какво се опитва да открие френският генерал на тези свещени места? Защо орденът на масоните и мистични ислямски секти следят всяка негова стъпка?

Според небесните знаци, появил се е човекът, комуто ще бъде поверена тайната формула на безсмъртието, завещана от Изида. Наполеон ли е избраникът на съдбата, предопределен да научи хилядолетната тайна? Дори да е така, той не е единственият, стремящ се към вечен живот. Към него се домогват и последователите на древните секти на Хор и Сет, на Светлината и Мрака. Ще успее ли Наполеон, с помощта на поразително красивата Надия, да достигне заветната цел? Кой ще получи тайната на безсмъртието?


СВЕТЪТ НА БЕЗСМЪРТИЕТО
Слав Хр. Караславов
стр: 352
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-265-9

Трилогията „Солунските братя“ проследява трудния път на светите братя Кирил и Методий в мисията им да стигнат до сърцата на хората с Божието слово. Създаването на новата азбука и разпространението на книжнината ги превръща в небесните покровители на цялото славянство.
След смъртта на Константин-Кирил Философ и Методий техните ученици са безутешни. Без силата и мъдростта на учителите им, които да разпръскват светлината на Божието слово, те се опасяват, че дългогодишният им труд ще бъде потъпкан. И се оказват прави. Скоро папските наместници във Великоморавия ги обявяват за еретици, а книгите, преведени на славянски език с новата азбука, са изгорени.

Междувременно княз Борис се изправя пред ново предизвикателство. Заедно с християнството константинополските духовници искат да наложат също и гръцкия език и порядки в земите му. Българския народ го грози опасността да бъде обезличен, да забрави корените си. Затова Борис радушно приема последователите на светите братя, които да посеят книжовността в душите на поданиците му и така да обезсмъртят делото им.


ЕДГАР КЕЙСИ. ЗДРАВЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА
Харолд Дж. Райли, Рут Брод
стр: 368
цена: 21.95 лв.
ISBN: 978-954-262-312-0

Съвременен прочит на записките на „спящия пророк“ върху здравните проблеми. Харолд Райли – световноизвестен физиотерапевт с 45-годишен опит в терапиите на Едгар Кейси – съчетава мъдростта на именития ясновидец със своите собствени познания. Той предлага великолепен наръчник, обединяващ теоретични основи и практически средства за лечение и профилактика, основани на стимулиране на естествените защитни сили на организма, за да ни покаже как:

• да се справим с обикновената настинка
• да контролираме артрита и псориазиса
• да се предпазим от проблеми със сърцето
• да се преборим с пълнотата и умората
• да подобрим фигурата си
• да увеличим удоволствието от секса и много, много повече…

За разлика от традиционните терапевтични методи, лекуващи симптома, авторът съсредоточава вниманието върху предпазване от болестта и откриване на причините за заболяването. Описаните методи включват диети с цел правилно съчетаване на храните, компреси, очистващи средства, хидротерапия, масаж, упражнения и целят да подпомогнат организма за постигане на изцеление.


БЕЗУПРЕЧЕН, книга 1
Елси Силвър
стр: 392
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-311-3

Книга 1 от поредица „Честнът Спрингс“

Правилата бяха прости: да си държи ръцете далеч от дъщерята на своя агент и да не се забърква в неприятности. Да бъде безупречен. Сега обаче е принуден да дели един покрив с нея. И едно легло. А правилата са създадени, за да бъдат нарушавани.

Рет Итън е най-известният родео каубой в Канада и жените го обожават. Истинска суперзвезда. Или поне до съвсем скоро – преди да се забърка в грандиозен скандал, който заплашва да сложи преждевременен край на бляскавата му кариера. Агентът му настоява да изчисти имиджа си, затова изпраща дъщеря си Самър, която да го следи неотлъчно до края на сезона.

Рет не се нуждае от бавачка – още по-малко от секси такава, с прилепнали дънки и съблазнителна усмивка, която не може да си държи устата затворена. Чувствената уста, за която той не спира да мисли по цяла нощ.

Рет обаче бързо осъзнава, че Самър няма да се окаже поредната лесна бройка в дългия му списък със завоевания. Тя сякаш вижда кой е той в действителност, отвъд маската на самоуверен и себичен негодник, и явно няма намерение да бяга. Напротив, приближава се все повече.
Самър се опитва да не прекрачва границата, за да не пострада репутацията му допълнително. Както и нейното сърце, което не може да понесе още болка. Но Рет се зарича да го открадне, каквото и да му коства това.


ВНЕЗАПНИ СЪНИЩА
Лора Динкова
стр: 56
цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-954-262-305-2

Лора Динкова е родена през 1988 г. в София. Завършва българска филология и магистратура по литература и кино в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на поетичната книга „Отключено безвремие“ (2012 г.), която печели награда „Южна пролет“. През 2013 г. става носител на приза „Най-добър млад поет“ в Международния славянски поетичен конкурс, организиран в Харков, Украйна.

Втората ѝ стихосбирка е ,,Осиновени думи“ (2014 г.), а третата – ,,Диагноза тишина“ (2018 г.). Носителка е на специалната награда за поезия от Националния литературен конкурс ,,Яна Язова“ през 2019 г., а през февруари 2021 г. и на наградата от Националния конкурс за поезия ,,Теодор Траянов“.

Нейни стихотворения са превеждани на италиански, френски, полски и руски език. Публикува статии, рецензии и литературна критика в българския културен печат и в електронни сайтове.


ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ
Джейн Остин
стр: 96
цена: 9.95 лв.
ISBN: 978-954-262-303-8

„Гордост и предразсъдъци“ от Джейн Остин – за деца
Мисис Бенет отчаяно иска да намери богати съпрузи за своите дъщери. Затова пристигането на очарователния мистър Бингли в съседното имение е повече от добре дошло. За съжаление, неговият приятел мистър Дарси не е и наполовина толкова приятен, колкото него. Никой не го харесва, особено Елизабет Бенет. Но любовта може да укроти дори и най-голямата гордост и предразсъдъци.


ЕМА
Джейн Остин
стр: 96
цена: 9.95 лв.
ISBN: 978-954-262-304-5

„Умна и самоуверена, Ема е убедена, че може да намери идеалния съпруг за приятелката си Хариет. Но с всяка следваща грешка, която допуска, тя осъзнава, че може би не познава хората толкова добре, колкото си мисли. Всъщност тя може би не познава дори собствено си сърце. Особено когато става въпрос за един определен джентълмен.

Октомври – Ноември 2023

ФОКУСНИКЪТ ОТ АУШВИЦ
Жозе Родригеш душ Сантус
стр: 336
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-295-6

Прага, 1939 г. Нацистка Германия нахлува в Чехословакия и не след дълго известният фокусник Херберт Левин и семейството му последват съдбата на хиляди други евреи. Те са депортирани в гетото Терезиенщат, а след това – в концлагера „Аушвиц“.

Съветски съюз, 1943 г. Португалският легионер Франсишко Латино се бие на страната на испанската Синя дивизия срещу Червената армия. Докато войниците подсигуряват тила на Вермахта при обсадата на Ленинград, Франсишко среща красивата рускиня Таня и се влюбва в нея. Двамата се сгодяват, но СС я арестуват поради съмнения за еврейски произход. За да спаси любимата си от разстрел, португалецът приема да бъде назначен като надзирател в концлагера, където ще изпратят Таня.

Макар и по различни пътища, еврейският фокусник, португалският легионер и красивата рускиня се озовават в комплекс „Аушвиц-Биркенау“, наричан още „фабриката на смъртта“ заради нечовешките условия на живот и труд и денонощно пушещите комини на крематориумите. Но дали можеш да се надяваш на спасение, когато си попаднал в ада на земята?


ДО ЧЕТВЪРТО КОЛЯНО
Веселина Кожухарова
стр: 240
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-274-1

Веселина Кожухарова е родена в Горна Оряховица. Цялата си кариера тя посвещава на музиката като вокален педагог, ръководител на хорове, вокални групи, основател на частно музикално училище. Творчеството ѝ включва текстове и музика на песни, пиеси и мюзикъли. Има издадени четири книги, в които умело преплита многоликите пъстри нишки на фолклора с богатата душевност на българите.

Знахарката Мавруда ражда дъщеря си Биляна след трагичната загуба на съпруга си. Тя отглежда не само своето дете – съдбата ѝ изпраща и едно сираче като хранениче. Децата наследяват нейната дарба да разгадава сънищата, но притежават и умението да чуват гласовете на мъртвите и да се свързват с висши сили в „огненото хоро“.

В историята на Мавруда и нейните потомци се редят разкази за сънища, опръскани с кръв съкровища и тежки грехове. Любовта и омразата, сребролюбието и грижата за ближния изправят героите от четири поколения пред неизбежни и тежки изпитания. Но духът на предците помага на тези, които търсят доброто в живота.


КОЛЕДА КРАЙ ФАРА
Джени Хейл
стр: 272
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-306-9

Мия се завръща в крайбрежното градче Уинстед Кейп, за да прекара коледните празници с майка си и сестра си. Но този път е с натежало сърце, защото обичната ѝ баба вече не е сред живите. Тя им е оставила историческия фар на нос Уинстед, принадлежал на семейството им от поколения, но и огромна ипотека, която не могат да изплащат. Пристъпвайки в него, Мия сякаш се връща назад във времето, към най-свидните спомени от детството си.

Тя е разделена със съпруга си Майло, но решават да го запазят в тайна, за да не помрачат празничното настроение на близките си. Двамата се заемат с организирането на традиционното фирмено коледно парти, което всички очакват с нетърпение. Мия решава то да се състои във фара на баба ѝ, за да привлече потенциални купувачи.

За продажбата тя се среща с брокера Уил. Привлекателният мъж умее да цени малките неща и да се радва на живота, нo зад красивите му сини очи сякаш се крие дълбока тъга. И точно когато двамата се сближават, се появява Майло, който е осъзнал грешката си и я моли за втори шанс…


МАЛКА КНИГА НА ХЕРМЕТИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ
Амбър Д. Браун
стр: 256
цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-954-262-277-2

Универсални истини за същността на човека и вселената

В това ръководство за херметичните принципи ще откриете древна мъдрост на Хермес Трисмегист, високо почитания и до наши дни теолог, философ и учен. Тук ще намерите седемте фундаментални истини, приписвани на митичния мислител, които дават по-задълбочено разбиране за реалността, механизмите на вселената и взаимосвързаността на всичко. Тези принципи, които лесно ще разпознаете в различни световни религии и в редица универсални закони, водят до по-дълбоко разбиране на същността на физическото, менталното и духовното измерение и тяхното единство.

Малка книга на херметичните принципи представя в синтезирана и лесноусвоима форма тази вечна мъдрост и дава практични съвети как да прилагаме древното знание в ежедневния живот. Така ще можете да балансирате енергията си, да поемете по пътя на просветлението и да постигнете по-високо ниво на осъзнатост.


ОТ ВЪРХА НА ПЕРОТО
Ивинела Самуилова
стр: 208
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-299-4

Наистина ли човек се приспособява към пошлото толкова лесно, че да изгуби интерес към съвършенството, за което е призван от Твореца си? Как езикът ни е свързан със светостта и красотата? И как откликът на красивото може да възстанови радостта от живота и да върне в него светлината? Това са някои от въпросите, които тази книга поставя.

Определяна от читатели като автор със самобитен стил, който пише за важните неща умно и леко, в романа „От върха на перото“ Ивинела Самуилова ни отвежда до най-дълбокия източник на личната ни и национална жизнеспособност. Освен че отправя вдъхновяващо послание, тази книга напомня деликатно за отговорността ни към нашите деца.

За да се разтуши от мрачните си мисли, породени от злободневието, познатата на читателите от „Бабо, разкажи ми спомен“ и „Тъй рече баба Ега“ главна героиня посещава любимия си Търновград. Целта й е да разгледа стенописите в Арбанашките църкви заради материал за светостта, върху който работи. Но когато случайно попада на обява за уроци по калиграфия, тя решава да пооправи и почерка си. Срещата й с възрастния калиграф Владимир обаче се оказва начало на неподозирано по своята дълбочина духовно пътешествие. Краснописанието не само ще възроди душата й, но и ще я отведе при тайната на старобългарската книга.

Старата столица е подготвила още изненади за младата богословка и тя е въвлечена в училищна организация за честването на 24 май. Поканата на директора г-н Болярски да участва в обсъждането на открит урок за стила „плетение словес“ на Търновската книжовна школа я превръща в съучастник на идеята му да въведе в учебния процес принципа „по лепоте“, използван от старите книжовници. Ентусиазмът на физика Болярски и необичайният му подход да преподава удивление са заразителни и двамата бързо намират общ език. И става ясно, че физиката и метафизиката са една и съща страна на битието, в което е настанен човекът, копнеещ да осмисли земния си живот, да го извая красиво, да го изпълни с добро и радост.


ДАЛЕЧЕ ОТ БЕЗУМНАТА ТЪЛПА
Томас Харди
стр: 424
цена: 24.95 лв.
ISBN: 978-954-262-281-9

Красивата и независима Вирсавия Евърдийн наследява богато имение и решава да го управлява сама. Тя отхвърля предложението за брак от предания и скромен овчар Габриел Оук, защото не го обича. В същото време фриволното ѝ и лекомислено флиртуване с богатия и уважаван съсед – господин Болдуд, отприщва дълбоки чувства в затворения мъж и той буквално е обсебен от нея. Но и двамата ухажори скоро са засенчени от пристигането на сержант Франк Трой – опасен прелъстител, в когото младата жена се влюбва.

Съдбите на четиримата се преплитат и Вирсавия разбира, че действията, продиктувани от прищевките на непостоянното сърце, могат да доведат до драматични последици.


ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА
Сара Джио
стр: 288
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-288-8

Джейн Уилямс никога не се е влюбвала. Тя посвещава цялото си време на цветарското магазинче, наследено от нейната баба. През деня с колежката ѝ Ло създават красиви нестандартни букети, а вечерите прекарва с кучето си у дома. И макар да харесва своя живот, тайничко си мечтае да срещне любовта.

Навръх двайсет и деветия си рожден ден Джейн получава картичка от мистериозен изпращач – французойката Колет. Тя ѝ разкрива, че притежава рядкото умение да вижда истинската любов, което е причината от малка зрението ѝ внезапно да се замъглява. Джейн трябва да разпознае и опише шестте вида любов според древните гърци: Лудус, Ерос, Сторге, Мания, Агапе и Прагма, преди да е навършила трийсет. Не го ли направи, ще плати най-високата цена: самата тя никога няма да я изпита.

Изведнъж Джейн започва да вижда различните проявления на любовта навсякъде и дори се влюбва – в прагматичния журналист Кам, който вярва единствено в научните факти. Времето напредва безмилостно и Джейн се опасява, че няма да успее да изпълни задачата и ще бъде обречена на живот без любов. Но съдбата има други планове…

КОРЕЙСКА КНИГА НА ЩАСТИЕТО
Барбара Дж.Зетуър
стр: 323
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-286-4

За радостта, силата на духа и изкуството да даваш, които научих от южнокорейците

От момента, в който стъпва в Южна Корея, американката Барбара Зитуър се влюбва в очарователната островна страна и нейните гостоприемни и сърдечни хора. В тази увлекателна и забавна книга литературната агентка на някои от най-популярните и награждавани корейски писатели споделя невероятните си преживявания и срещи с тази древна и същевременно много модерна култура.

Авторката ни повежда на вълнуващо пътешествие от оживената столица Сеул и демилитаризираната зона със Северна Корея до покоя на високопланинските будистки храмове и чудесата на тропическия остров Чеджу – дом на вдъхновяващите осемдесетгодишни гмуркачки хеньо. Полезната информация за всяка дестинация е придружена от вдъхновяващи истории и комични ситуации, както и от традиционна корейска рецепта. Постепенно пред нас се разкриват всички аспекти на това многообразно общество, изградило процъфтяващи икономика и развлекателна индустрия и едновременно с това пазещо ревностно традиционните ценности хан, хънг и чонг – силен дух, радост и изкуството да даваш.


МОМИЧЕТАТА ОТ КНИЖАРНИЦА БЛУМСБЪРИ
Натали Дженър
стр: 400
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-301-4

Стогодишната книжарница „Блумсбъри“ в интелектуалното средище на Лондон е устояла на времето, макар да е далеч от най-силните си години. Управителят Хърбърт Дътън държи на традициите, но след Втората световна война светът вече не е същият. Момичетата от книжарницата обаче имат други планове за бъдещето ѝ и когато той излиза в дълъг отпуск по болест, ги прилагат в действие.

Красивата Вивиан обожава книгите и се опитва да пише, но не вярва достатъчно в себе си. Младата жена, чийто годеник е загинал във войната, се съревновава с колегата си Алек, завеждащ отдела за художествена литература, и между тях често прехвърчат искри. Тя се сближава с Грейс, чийто депресиран съпруг е прехвърлил огромния товар по издръжката на семейството им върху крехките ѝ плещи. Разкъсвана между чувството за дълг и собствените си мечти, Грейс намира утеха в приятелството с Вивиан. Към двете жени се присъединява и младата Еви, една от първите студентки в Кеймбридж, несправедливо лишена от възможността да изгради академична кариера заради пола си.

Ще успеят ли трите силни, независими и свободомислещи жени да вдъхнат нов живот на книжарницата или дръзките им идеи са обречени на неуспех?

ДОМЪТ НА ПЧЕЛИТЕ
Цанко Лалев
стр: 304
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-290-1

Ако има врата между времената, ще посмееш ли да я отвориш?

В болничната стая Ралица Лазарова научава от телевизията, че децата ѝ – Никола и Яна, на 17 и 15 години, са изчезнали край древно светилище близо до къщата, която изненадващо е получила в наследство. Макар и да изглежда налудничаво, тя знае точно какво е станало. Въпреки коварната болест, майката се включва в издирването. В къщата, пристроена към стара каменна кула, тя открива изписани тетрадки и ковьори със странни сцени, които трябва да проучи и разбере, за да спаси децата си.

Миналото не свършва никога, а съществува като отделен свят и попадналите в него Никола и Яна, заедно със Съвършения – богомилски водач, и неговия спътник Гайдаря, дошъл от земите на френското кралство, преодоляват невероятни опасности, за да се завърнат у дома. Сюжетът на „Домът на пчелите“ е непрекъсната игра между напрегнатото настояще и Средновековието в България от времето на първите Асеневци и превземането на Константинопол от латините. И въпреки че историята се оказва точно такава, каквато са учили в клас, двамата младежи откриват плашеща разлика. В този паралелен свят самодивите и върколаците от фолклора не са измислица, а реални създания, много по-страшни и по-силни от човека.


МАГИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ
Лора Сампсън
стр: 96
цена: 24.95 лв.
ISBN: 978-954-262-275-8

Потопете се в света на магията и чудесата с този прекрасен сборник с фолклорни предания, епични приключения и истории за митични герои и фантастични създания.

Приказките в това красиво илюстровано издание са от цял свят – от Япония и Индия до Еквадор, Източна Европа и Скандинавието. Те разкриват силата на магията, като разказват за сбъднати желания, мощни заклинания и близки и далечни земи. Те ще ви срещнат с вещици, магьосници и горски духове и ще ви отведат на пътешествия до самия край на света.

Август – Септември 2023


ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТАНИКА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ
Сали Симс
стр: 73
цена: 94.95 лв.
ISBN: 978-954-262-249-9

Големи идеи за малки любопитковци!

Написана на кратък и разбираем език и великолепно илюстрована, всяка тема в това издание е внимателно разработена за деца под 3 годишна възраст. В създаването на енциклопедията са участвали водещи експерти по ранно детско развитие, за да ви предложим идеалната основа за изграждане на траен интерес към придобиването на нови знания.

За любознателни деца от 0 до 3 години!


КАСАПИНА И ОРЕХЧЕТО
Алейна Ъркхарт
стр: 224
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-289-5

Ню Орлиънс, Луизиана

Полицията открива поредната жертва на серийния убиец Джеръми, когото пресата нарича Касапина от блатата. Той примамва млади жени, след това ги упоява и отвежда в дома си, където се впуска в психологическа игра на котка и мишка, която завършва с мъчителната им смърт. Джеръми набелязва следващата си жертва по време на лекции в колежа, в който се записва под фалшиво име. Емили е млада, амбициозна и силна и ще му отправи предизвикателството, за което отдавна копнее. Пред очите ѝ умират двама от другите пленници на психопата, но тя е готова на всичко, за да оцелее.

Съдебната лекарка Рен Мълър притежава енциклопедични знания за престъпленията в региона и богат опит в моргата. Тя помага на детектив Леру, който разследва поредното жестоко убийство. Случаите се трупат лавинообразно, но детективът не може да разгадае значението на оставените от убиеца улики. Благодарение на бързата мисъл и силна интуиция на Рен обаче откриват следващата жертва, която е погребана жива. Тя е парализирана от кръста надолу, което навява спомени за брутални престъпления отпреди седем години. Възможно ли е Касапина от блатата да се е завърнал, по-дързък от всякога, за да довърши започнатото?


ЕДГАР КЕЙСИ. ЗА ИЗРАСТВАНЕТО НА ДУШАТА
Кевин Тодеши
стр: 240
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-298-7

Хората винаги са си задавали фундаменталните въпроси: Кой съм аз? Защо съм дошъл на този свят? Каква е целта на живота ми? И са търсели отговорите в религията, философията, психологията… За да осмисли битието си, човек трябва да вярва, че животът му има цел и посока.
В настоящата си книга Кевин Тодеши представя възгледите на Едгар Кейси за смисъла на живота. Според големия пророк, човек идва на тази земя с една-едничка цел: да израстне духовно, да развие потенциала на душата си. За да го постигне обаче, са нужни множество човешки животи и различни преживявания.
Във философията на Едгар Кейси неизменно присъстват понятия като прераждане и карма, но още по-голям е акцентът върху свободната воля. Именно чрез изборите, които правим, определяме посоката на живота си. Никога не сме жертва на обстоятелства или на чужда воля: във всички врагове или приятели, несрети или сполуки човек всъщност „среща себе си”. Важно е обаче сами да усетим божественото присъствие в живота си и да разплетем нишките на съдбата.


УСТОЙЧИВИ НА СТРЕС
Д-р Сам Акбар
стр: 176
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-267-3

Мнозина се чувстват крайно стресирани, не умеят да реагират адекватно на трудностите или просто нямат сили да ги преодолеят. Със сигурност не можем да избегнем напрежението или проблемите, но има ли начини да се справяме с тях много по-ефективно? Да, като станем устойчиви на стрес.
Клиничен психолог с над 10 години практика, д-р Сам Акбар предлага разумни и реалистични съвети как да си възвърнем умствения и емоционален баланс и да бъдем по-устойчиви на стреса в ежедневието.

В този практически наръчник ще намерите:
– кратка информация как функционира мозъкът ни и защо не реагираме така, както ни се иска;
– научно доказани ефективни техники за справяне в стресови ситуации;
– методи за контрол на емоциите и непродуктивни мисловни модели;
– как да бъдем самосъстрадателни и да изпълним живота си със смисъл.

С усвоените тук умения ще можете да действате съобразно ценностите си, независимо какви мисли и чувства преживявате в даден момент.


ОТДАДЕНИ В СМЪРТТА
Нора Робъртс
стр: 376
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-283-3

Ела-Лу и Дарил заминават да си търсят щастието в Ню Йорк. По пътя обаче колата им се разваля и Ела-Лу примамва един мъж да спре, за да й окаже помощ. Те искат да му откраднат колата, но неволно го убиват. Отнемането на човешки живот отключва неподозирана жестокост у тях и ги кара да се чувстват всемогъщи

Но когато навлизат в територията на лейтенант Ив Далас, е само въпрос на време да бъдат спрени. Поредната им жертва е виолончелистът Дориан Купър, измъчван дни преди да бъде убит, а в сърцето му са издълбани инициалите Д и Е. В началото сред заподозрените са ревниви бивши негови приятелки.

Когато обаче заместник-шериф Уил Банър, разследвал сходен случай в Арканзас, споделя подозренията си с Ив, тя осъзнава, че си има работа със серийни убийци. Но дори и не предполага, че жертвите им са близо трийсет, а апетитът на смъртоносния тандем нараства с всяка следваща. Дали Ив и екипът й ще успеят да заловят убийците, преди да са отнели поредните невинни животи?


УВЛЕЧЕНИЕТО
Сандра Браун
стр: 400
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-285-7

Рени Нютън е блестящ хирург. Призована като съдебен заседател в процеса срещу наемния убиец Рики Лозада, д-р Нютън не изневерява на професионализма и принципите си. Липсват доказателства и с нейния глас Лозада е обявен за невинен. Сблъсъкът й с него обаче няма да приключи дотук.

Уик Тредгил е детектив в безсрочен отпуск заради трагичен инцидент. Той води своя лична война. Война срещу оправдания убиец. Темпераментен, ожесточен и влюбен, Уик е твърдо решен да съсипе Лозада, който жадува само едно: да притежава Рени Нютън. Макар да не се доверяват напълно един на друг, Рени и Уик се обединяват. Защото това е единственият им шанс да оцелеят.


ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ТЕАТЪРА
Фернандо Гарсия Балестерос
стр: 292
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-282-6

Барселона, 1909 г.

Бал, убийство на сцената на театъра и един мъж, готов на всичко, за да разкрие истината…

По време на великолепен бал с маски в „Големия театър Лисеу“ графиня Виктория де Кардона е намерена мъртва. Тялото ѝ е внимателно положено на сцената зад спуснатата завеса, а в ръката ѝ лежи огромен рубин – семейна ценност, смятана за отдавна изчезнала.

Инспектор Игнаси Рекесенс оглавява разследването, но изглежда никой – благородници, хористи, бонвивани, сценични работници, любовници, медиуми – не е видял нищо. Разбира се, нищо не е такова, каквото изглежда, и въпреки мълчанието на замесените, Рекесенс ще стигне докрай, дори с риск да компрометира репутацията на някои влиятелни семейства в Барселона. Но дали ще му позволят да разкрие истината за смъртта на графинята? Кой стои зад изчезването на семейния рубин? И коя всъщност е била Виктория де Кардона?

Барселона от началото на XX век със своите светлини и сенки дефилира из страниците на този загадъчен роман, който ни отвежда в онези бурни години, когато градът е известен като „Огнената роза“.


ХЪЛМЪТ
Димитър Кирков
стр: 392
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-291-8

Времето бе събрало на Хълма различни пространства, а в едно пространство се бяха събрали различни времена. И когато някой дойдеше тук, винаги оставяше нещо от себе си и ако това не бяха костите му, заминавайки, той отнасяше със себе си променена душа.

Когато следовател Павел Гринов е повикан да разследва смъртта на свой отдавнашен познайник в къща в Стария град на Пловдив, той не подозира колко забравени тайни ще излязат на повърхността. Както лъкатушат калдъръмените улички на Хълма, така и съдбите на жителите му се пресичат, разделят и водят в неочаквани посоки.

Междувременно съпругата на Павел, Елена, се опитва да убеди обществеността, че на Хълма трябва да започнат археологически разкопки. Тя е убедена, че под къщите и пръстта, под пласт от наслоено време, е затрупано нещо значимо.

Няколко века по-рано Юсеф паша пристига във Филибе, за да въведе ред в санджака. Той е ужасѐн, когато вижда каменното туловище, отхапало част от Хълма – истинска обида към Аллах. Фанатизмът му не знае граници и той нарежда Античният театър да бъде затрупан.


ИЗГУБЕНАТА ТЕТРАДКА
Луис Дъглас
стр: 304
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-297-0

Мила пристига в крайбрежното градче Моранез в Бретан, за да поеме грижата за племенницата си, след като доведената ѝ сестра Софи загива при инцидент в океана. Възнамерява да я изпрати в пансион в Швейцария наесен, а тя да се върне при приятеля си в Бристол и да довърши дебютния си роман. Временно заема мястото на Софи в малка детективска агенция, но новият ѝ колега се оказва Картър Джаксън: приятел на сестра ѝ, в когото Мила някога е била влюбена.

Спокойствието в очарователното френско градче е нарушено, когато чужденката Гоша е намерена мъртва. Ексцентричната старица е живеела сама в стар конски фургон. Най-ценната ѝ вещ – тетрадката, в която е записвала съкровените си мисли – е изчезнала безследно заедно с мобилния ѝ телефон. От местната полиция не възнамеряват да разследват случая. Но когато и ръководителят на археологическите разкопки наблизо е публично унизен и подтикнат към самоубийство, Мила и Картър решават да вземат нещата в свои ръце. Ключът към разплитането на мистерията обаче се крие в изгубената тетрадка…

СВЕТЪТ НА ДОГМАТА, книга 2
Слав Хр. Караславов
стр: 288
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-262-264-2

Трилогията „Солунските братя“ проследява трудния път на светите братя Кирил и Методий в мисията им да стигнат до сърцата на хората с Божието слово. Създаването на новата азбука и разпространението на книжнината ги превръща в небесните покровители на цялото славянство.

Константин-Кирил и Методий се отправят към Великоморавия, за да разпространяват Божието слово. Със себе си взимат и първите книги, преведени с новата славянска азбука. Те са изпратени на тази мисия с благословията на Константинополската църква, но в земите на княз Ростислав се сблъскват с гнева и отхвърлянето на папските наместници. Светите братя трябва да се борят както с вековната догма на триезичието, така и с човешки пороци като алчност, жажда за власт, поквара.

Междувременно България подписва мирен договор с Византия, като едно от условията е да приеме християнството. Народът бавно и мъчително преминава към новата вяра. Но не е лесно да бъдат заменени старите традиции с нови и неразбираеми за простолюдието правила. Княз Борис осъзнава, че трябва да действа с твърда ръка, дори с цената на непростими жертви.


ТАЙНИТЕ СИГНАЛИ НА ОБЩУВАНЕТО
Ванеса ван Едуардс
стр: 400
цена: 19.95 лв.
ISBN: 978-954-262-278-9

Случвало ли ви се е да имате страхотна идея, но никой да не я разбира или да не иска да я чуе? Хрумвало ли ви е, че най-вероятно това се дължи на факта, че не отправяте правилните сигнали и пропускате обратните невербални реакции? Знаете ли, че сигналите на общуването могат да бъдат използвани, за да се предвиждат дори резултатите от избори и съдебни процеси? Представете си само какво бихте могли да постигнете, ако ги овладеете и започнете да ги прилагате в ежедневието си.

От този полезен практически наръчник ще се научите да изпращате правилните вербални, невербални, гласови и визуални сигнали, за да привличате внимание и да зачитат мнението ви. Освен това ще разберете как да тълкувате множеството сигнали, които получавате, за да прецените на кого да се доверите и да планирате умело следващия си ход.

Въоръжени със знанията как да звучите по-убедително при личен контакт, по телефона или имейла, как да вдъхвате респект и как да разпознавате скритите емоции, вие ще комуникирате по-автентично и уверено. Всичко това ще ви помогне не само да реализирате целите си, но и да изграждате пълноценни отношения в личен и професионален план.

ЦЕЛУВКАТА
Оуен Маклафлин
стр: 56
цена: 12.95 лв.
ISBN: 978-954-262-287-1

Тигърчето и крокодилчето искат някой да ги целуне за лека нощ, но останалите животни отказват под различни предлози да им помогнат да се унесат в сладки сънища. Може би защото острите зъбки на тигърчето и крокодилчето ги плашат, а силните им лапички изглеждат доста опасни, макар и протегнати за прегръдка и целувка. Но както вече знаем, винаги има някой, който те обича. Ето ги – мама и татко идват да целунат рожбите си за лека нощ.

Издателство Сиела

Декември – Януари 2023


КАК ДА УБИЕШ СЕМЕЙСТВОТО СИ
Бела Маки
Стр: 416
Цена: 23 лв.
ISBN: 978-954-284-542-3

Грейс има план:

Да убие цялото си семейство;
Да наследи всички пари;
Да се измъкне и да започне нов живот;
Да осинови куче.

Вероятно звучи прекалено амбициозно, особено за една крехка 28-годишна жена, но Грейс е имала години, за да планира отмъщението си.

След смъртта на майка ѝ целият ѝ живот е бил посветен на това да накара човека, който я е изоставил още преди да се е родила, да си получи заслуженото. А с него и всичките му роднини, които, за щастие, за ужасни хора. Сега най-после е готова да приведе плана си в действие.

И нищо не може да я спре.

„Как да убиеш семейството си“ на Бела Маки е световен феномен и фантастично четиво за всеки, който обича трилърите с черен хумор и неочаквани обрати.


ЕДНО ДРАСВАНЕ НА ПЕРОТО
Тери Пратчет
Стр: 232
Цена: 27 лв.
ISBN: 978-954-284-527-0

Далеч и отдавна, когато все още съществуваха дракони и единствената електронна игра беше черно-бял пинг-понг, един магьосник предпазливо влезе в задимен пъб в злия, древен, мъглив град Морпорк и се примъкна до бара…

В „Едно драсване на перото“ са събрани двайсет „изгубени“ разказа на гениалния сър Тери Пратчет, които за пръв път излизат в книга.

Запознайте се с Ог Изобретателя, който ще даде огън на пещерните хора, посетете (крайно злополучното) Министерство на неудобствата, разходете се из юрската епоха по следите на един изгубен вестник и се срещнете със смелия и немного умен варварски герой Крон, чието приключение започва в древния град Морпорк.

Удивително забавните истории носят магията, накарала милиони читатели да обикнат Света на Диска, и ви дават възможност да надникнете в света на младия Тери Пратчет, който тепърва ще се превърне в литературен феномен.


ДА ПОКОРИШ СЕБЕ СИ
Силвия Аздреева
Стр: 256+32 цветни страници
Цена: 33 лв.
ISBN: 978-954-284-533-1

Как психиката убеждава физиката, че няма невъзможни неща!

Историята на едно момиче, което просто обичаше планината – и стъпка по стъпка нагоре постигна наглед невъзможното:

Първият българин, изкачил последователно Еверест и Лхотце;
Първата българка на К2;
Първата българка на Лхотце;
Първата българка, изкачила три осемхилядника.

Но каква е цената на мечтата?

Браво, Силвия! Гордея се с теб! Ти постигна много. Но нали знаеш – винаги може повече! Спомняш ли си какво ти казах, когато изкачи Еверест? Да, ти стъпи на Покрива на света, но има още много да се учиш. Да, изкачи най-високия планински връх, но ти можеш повече! А каквото е валидно за планината, е валидно и за живота!

Из предговора на легендарния Нирмал Пурджа – Нимсдай


РЕКА В ЛАБИРИНТА
Мирослав Пенков
Стр: 336
Цена: 18 лв.
ISBN: 978-954-284-505-8

Млада американка изчезва безследно след бурна нощ във видинска дискотека.

Игуменът на един манастир насред Дунава е убит жестоко, а вероятният извършител – манастирският клисар – е избягал от острова, без да прикрива следите си.

Двата случая са свързани с друго страховито престъпление – три години по-рано рибари измъкват телата на дванайсет безименни момичета от реката. Когато разследващият следовател тръгва по дирите на една мрежа за трафик на хора и на един зловещ средновековен орден, случаят е прекратен внезапно, с нареждане отгоре.

Сега същият този следовател отново застава очи в очи със старите демони. Доскоро всеотдайна майка, любяща съпруга, старателен професионалист, днес полицейски инспектор Алла Каренина е разведена и почти без достъп до дъщеря си. Пристрастена към успокоителни. Загубила вяра в смисъла от професията си.

Двата нови случая обаче преобръщат наново света ѝ.

Ще успее ли Каренина да залови убиеца от манастира – един човек, оплетен в тайни, подел свой собствен поход за справедливост, – преди той да убие повторно? Ще открие ли отвлечената американка – познала най-тъмните бездни на човешката жестокост, – преди трафикантите да я погубят? Ще съумее ли да намери изход от лабиринта – един капан от лъжи и безчовечност, – преди мракът в него да я погълне безвъзвратно?


69 РЕЦЕПТИ С ИСТОРИЯ
Илиан Кустев
Стр: 184
Цена: 39.90 лв.
ISBN: 978-954-284-521-8

Бях на двайсет години, когато за пръв път влязох в кухнята на четиризвездния хотел „Реехорст“ в Нидерландия. Още помня как ме грабна ароматът на качествената храна. Преди това бях работил в автомивка в България, но имах късмета да получа шанса и волята да го използвам, за да се развия. Оттогава не съм спирал.

Работил съм дневни, междинни и нощни смени. Заплатата ми е била трицифрена сума. Минал съм през много тежки периоди, но не съм спирал да се уча. Дисциплината, отговорността, перфекционизмът и максимата, че храната е най-важна, никога не ме напуснаха.

Затова стигнах и до кухните на най-добрите световни хотели и ресторанти, където създадох приятелства за цял живот. Затова и заслужих и титлата шеф. Горд съм с професионалния си път. С волята и ината си. Горд съм с дъщеря си Никол. Горд съм и че направих тази книга, в която ще намерите много рецепти и лични истории. Надявам се, че ще ѝ се насладите, и ви пожелавам много вкусни мигове.

Ваш,
шеф Илиан Кустев


КОЛЕДНА ПЕСЕН
Чарлз Дикенс
Стр: 144
Цена: 33 лв.
ISBN: 978-954-284-460-0

Най-прочутата и трогателна коледна история заема достойно място в семейната библиотека с майсторския превод на Венцислав К. Венков и с вълшебните илюстрации на обичаната Лиса Айсату!

Скъперникът Скрудж мрази Коледата и всички, които се радват на празника. На Бъдни вечер той е съвсем сам в голямата си студена къща, а навън светят прозорците на хиляди топли домове, в които щастливи семейства са се събрали около празничните си трапези.

Когато обаче Скрудж отива да си легне, сънят го спохожда само за кратко. Предстои му среща не с един, а с цели три призрака. Те го отвеждат на пътуване през времето, което обръща с главата надолу всичките му представи.

И Скрудж разбира, че по Коледа наистина се случват чудеса…


ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ ЗА КОЛЕДА
Джоана Болури
Стр: 240
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-284-488-4

Коледа е време за преоткриване. За равносметки, които понякога се оказват горчиви. За истини, които може и да е успеем да понесем без последствия. Именно това се случва на Кейт и Ед по време на тяхното пътуване към дома – към китната британска провинция и градчетата, където те са израснали. Към украсени къщи, пълни трапези и много коледна музика. Пътуването е традиция за тях от години. Но този път е различно. Защото пукнатините в отношенията им са станали толкова големи, че няколко прибързани реплики ги сриват напълно.

Двамата осъзнават, че искат различни неща. На Ед му липсват професионални амбиции. Той иска истинско семейство, деца, коледен уют. Кейт обаче се е посветила на кариерата си и не може дори да си се представи като майка – колкото и да я подканват за това роднините ѝ.

Но дали наистина те ще се разминат напълно. Дали няма път обратно към онова, което някога ги е събрало? Към любовта отвъд ежедневните проблеми и заяждания, отвъд кариеризма, отвъд егото, което може да убие всяка връзка.

Ако такъв път има, той ще е дълъг, труден и несигурен. Защото понякога човек трябва да загуби нещо, за да открие истинската му стойност. Казват, че на Коледа се случват чудеса. Но най-големите чудеса стават в сърцата на хората. И Джоана Болури е открила как да разказва за тях.

Октомври – Ноември 2023


ЧУВСТВИТЕЛНАТА СЪВЕТНИЧКА
Наталия де Барбаро
Стр: 272
Цена: 22 лв.
ISBN: 978-954-284-458-7

Наталия де Барбаро, популярна психоложка, дълги години работи индивидуално с жени, изтощени от ролите, които са принудени да играят. Жени, които търсят отговори на въпросите: „Коя съм аз всъщност? Какво искам? За какво мечтая? Какво си позволявам?“

„Чувствителната съветничка“ предава целия ѝ натрупан опит, осмислен през научните успехи на психологията, но е и поетична, понякога брутално честна и вълнуваща история за пътя на една жена към себе си и щастието.

В тази книга ще откриете отговори на въпроси като:

Защо жените играят роли, които ги изтощават?
Защо работят прекомерно и се съдят строго и за най-малките грешки?
Как да чуваме вътрешния си глас, когато всички ни казват какви трябва да сме?

Наталия де Барбаро ви кани на вълнуващо и вдъхновяващо пътешествие под грижите на Чувствителната съветничка – свещената женска интуиция и мъдрост. Перфектно четиво за всички, които смятат, че в живота им има прекомерно много задължения и твърде малко радост.

Умна, мъдра, полезна и интересна книга, сравнима с най-доброто в популярната психология, но със свой собствен, чудесен глас.

Веселина Седларска


СИНГАПУР И ИЗГРАЖДАНЕТО НА СЪВРЕМЕННА АЗИЯ
Джийван Васагар
Стр: 288
Цена: 18 лв.
ISBN: 978-954-284-440-2

През 1965 г. по икономическо развитие Сингапур се равнява с Йордания. Сега надминава Япония! След Втората световна война градът се оказва отделен от Малайзия и без никакви перспективи. Но пророческата визия на един човек – Ли Куан Ю, се оказва нужното един малък остров с разделено етнически и религиозно население, с крехка икономика и заобиколен от враждебни съседи, да поеме по предначертания път към първия наистина глобализиран град в цяла Азия.

В книгата са показани различните страни на сингапурския успех – от образованието и здравеопазването до изкуствата, политиката и демографските предизвикателства. Описано е как само за половин век изключителният фокус и визия на Ли Куан Ю изковават диверсифицирана икономика и ясна национална идентичност, основани на нулева търпимост към посредствеността и корупцията. Изследвани са и тъмните кътчета зад бляскавите фасади на небостъргачите – непоклатимия авторитарен контрол, драконовите закони и крутите мерки срещу политическите съперници на управляващите.

Джийван Васагар е авторитетен бивш кореспондент на „Файненшъл Таймс“ в Сингапур и Малайзия. Той ни повежда на осветляващо пътешествие из миналото, настоящето и бъдещето на една нова държава, която приковава вниманието на най-големите световни държавници. Но най-важното е как този град и неговият лидер промениха не само Китай и Югоизточна Азия, а и целия свят.


СЪЗДАТЕЛ НА АНГЕЛИ
Алекс Норт
Стр: 344
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-954-284-410-5

Кейти Шоу от малка расте в идиличната обстановка на красива къща в английската провинция. И ето я – в навечерието на своето дипломиране, изпълнена с големи мечти, обичана от гаджето си и от по-малкия си брат, за когото е готова на всичко. Всичко това рухва, когато непознат насилник нахлува в живота на семейството ѝ и променя съдбата им…

Години по-късно тя още се бори с травмата от ужаса. Самата тя е вече майка и страхът за собственото ѝ дете я кара да вижда заплахи навсякъде. И точно тогава идва страшната вест: брат ѝ е изчезнал и тя трябва отново да се отзове.

Детектив Лорънс Пейдж също се намесва в случая. Той разследва жестоко убийство на именит професор, което изглежда свързано с два стари случая – насилието над брата на Кейти и поредицата страховити престъпления на известен сериен убиец, който според градските легенди е можел да вижда бъдещето.

Миналото се е завърнало, за да довърши започнатото…

“Алекс Норт използва напрежението като острие. Спираща дъха и ужасяваща!“

Хелън Фийлдс


УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА
Дейвид Гран
Стр: 368
Цена: 23 лв.
ISBN: 978-954-284-455-6

Във времена на алчност и беззаконие, когато цивилизацията все още не е преобразила напълно Дивия запад, а стремежът за бързи пари тласка находчиви авантюристи към богатата на петрол прерия, един мъж с качествата на класически уестърн герой се изправя сам срещу корупцията, омразата и организираната престъпност. Неговото разследване през 20-те години на XX век проправя пътя към възхода на ФБР, но също така спасява може би стотици коренни американци, които са били набелязани за отстраняване.

В „Убийците на цветната луна“ журналистът от The New Yorker Дейвид Гран описва тези драматични събития, оставили травма в сърцето на Америка. Неговата книга може да се чете както като прецизна и изчерпателна документалистика, така и като вълнуващ уестърн или криминале. Сюжетът на „Убийците на цветната луна“ вдъхнови Мартин Скорсезе да снима филм с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро, а книгата беше обявена за една от най-добрите на 2017 г. от Wall Street Journal, GQ, Time, Newsday, Entertainment Weekly и Vogue.

През 20-те години на XX век поредица от мистериозни смъртни случаи разтърсва най-богатия народ в света – племето на осейджите от Оклахома, които са наследили правата върху огромните петролни залежи под своя резерват. Апетитите на влиятелни бизнесмени и безскрупулни престъпници са насочени към негостоприемната прерия, а индианците се превръщат в пречка, която трябва да бъде отстранена. Резултатът е престъпление, което спокойно може да бъде определено като масово избиване или дори етническо прочистване, но което дълго време остава незабелязано.

Филмът по книгата с режисьор Мартин Скорсезе и сценаристи Ерик Рот и Мартин Скорсезе тръгва по кината в България от 20 октомври.


ЖИВОТЪТ Е ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК
Веселина Седларска
Стр: 216
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-284-471-6

Сърцата са огромни. Но не са еластични, както изглеждат. Не са и такива, каквито ги рисуват. Те са пещерата на кръвта. Тя влиза мътна от тъга в тази пещера и излиза бистра с надежда. Когато тъгата стане толкова голяма, че надеждата не стига да я изсветлява, пещерата пресъхва. Сърцето не е моторът, надеждата е.

Тази книга е за сърцата и думите, които ги възвисяват, но понякога ги и подлъгват. За живота в неговото многообразие, за пъстротата и противоречията на човешките души. В 23 разказа Веселина Седларска е събрала толкова много, че сякаш е написала наистина цял тълковен речник, който може да се ползва за ориентир по кривите пътеки на душата.

Но това не е речник със сухи дефиниции. Защото животът не е точна наука – той се изучава с преживявания и съпреживявания. Това е речник, в който значенията са обяснени с истории, с обикновени и необикновени герои, с копнежи, недоразумения, смешни, абсурдни и делнични случки, с мечти. В някои от тези истории думите ни подвеждат и повеждат по нови пътеки, отвъд сивата реалност, където това, в което вярваме, ни дава повече от това, което е около нас.

Животът е и кръстословицата, и речникът. Думите са и хлябът, и трохите. Те са цената и рестото. Примката на шията на осъдения на обесване и клонът, който може да се счупи и така да отмени присъдата.


РАНА
Захари Карабашлиев
Стр: 328
Цена: 23 лв.
ISBN: 978-954-284-480-8

Какво е саможертвата? Да загинеш на бойното поле в името на отечеството или да спасиш живота на едно дете?

Сава е бежанец от пепелищата на Одринска Тракия след Балканските войни, сега студент по право в София. Елиза е генералска дъщеря, талантлива пианистка, сега в последния клас на Музикалното училище. Любовта им е невинна и кратка — новата, голяма световна война ще прати младия идеалист в школа за запасни офицери, а през септември 1916-а ще го отведе на Добруджанския фронт, където съдбата го среща с мобилизиран румънски писател и четиригодишно сираче.

Затрогващ и хуманен, “Рана” e отзвук от жестоките болки на една окрилена от идеализъм, но разкъсвана от безпощадни конфликти България, в която лични и национални рани са все още незараснали. Захари Карабашлиев разгръща някои от най-непознатите страници на българската история, за да ни увлече в зареден с напрежение, но и лиричен разказ за героизъм, нежност и надежда.

Издателство Ера


НЕОЧАКВАНО
Ви Кийланд
стр: 360
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-764-3
Изобщо не одобрявам щурото пътуване, на което е поела баба ми. Скокове от самолет, плуване с акули… казах ѝ, че не е никак добра идея. Сигурно затова ме блокира – мен, собствения ѝ внук! Сега единственият начин да се свържа с нея е чрез спътничката ѝ, Еленор.
Опитвам да убедя Еленор да спрат с тази лудост, но тя веднага ме поставя на мястото ми… и така започваме да си пишем, макар и само да се дразним един друг.
Когато разбрах за новия им безумен план, веднага отлетях натам. В бара неочаквано срещнах прелестната Нора, с която щяхме да си изкараме една чудесна нощ без обвързване… ако не ѝ бях вързал тенекия.
Не мислех, че ще я видя повече… до сутринта, когато се запознах с дразнещата Еленор, накратко Нора. Как бях решил, че Еленор е старица, а вместо това се оказа млада, невероятно красива и не можеща да ме понася?! Но няма да се откажа толкова лесно от плана си да ги придружа… и да пленя сърцето ѝ.
Романите на Ви Кийланд са преведени на 27 езика, от тях са продадени милиони копия и достигат челни места в повече от хиляда класации. Преди да се отдаде на писането, Ви Кийланд е била адвокат и е специализирала в областта на данъчното право.


ЖЕНАТА, КОЯТО ПИШЕШЕ ПИСМА
Карстен Хен
стр: 240
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-762-9

Кой все още пише писма в днешно време? По старомодния начин – на хартия и на ръка?
Кати Валдщайн. Кати иска да започне нов живот. Ето защо решава да напише прощални слова към всеки човек, който ѝ е повлиял по някакъв начин – дружелюбната касиерка в супермаркета, строгата учителка по математика, безразличния ѝ бивш съпруг… Общо 37 писма, написани на хартия за сандвичи, която баща ѝ е събирал специално за нея. Но тези писма изкарват някои тежки истини и неподозирани тайни наяве.
В този повратен момент от живота си, Кати среща мистериозния Северин. Двамата наистина изглеждат родени един за друг, но не могат да открият пътя към другия… докато Кати не осъзнае, че не е нужно да се сбогува с миналото си, за да посрещне своето бъдеще. А Северин трябва да приеме случилото се преди, за да продължи напред.
Съдбата може би определя кой идва в живота ни, но сърцето е онова, което решава кой ще остане в него…
Карстен Хен е популярен автор на повече от осемнайсет бестселъра. Познат е на българските читатели с „Човекът, който разхождаше книги“ и „Пекарят, който създаваше истории“.


ВИНАТА, КОЯТО НОСИМ
Юрт&Русенфелт
стр: 360
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-761-2

В свинеферма близо до Вестерос е открито тяло, а уликите сочат, че убиецът иска да привлече вниманието на точно определен човек – криминалния психолог Себастиан Бергман.
Ваня Литнер се бори да запази отдела си „Риксмурд“ и да се докаже като ръководител. Но задкулисните игри остават на заден план, когато жертвите се увеличават.
Мъртъв е открит и Тим Кънингам, бивш клиент на Себастиан. Около него витае мистерия и разбулването ѝ може да се окаже ключово за идентифицирането на убиеца.
Себастиан Бергман многократно е помагал на полицаите от „Риксмурд“ и е разрешавал десетки заплетени случаи, но сега е персона нон грата. Дали завръщането му ще бъде спасение, или падение за „Риксмурд“?
Ръководен от нестихваща омраза, отдаден и целенасочен, убиецът поставя извънредно предизвикателство дори за опитния Бергман. А разкриването му може да се окаже пагубно…
„Вината, която носим“ е осмият роман с участието на психолога Себастиан Бергман. Динамична, богата на плътни колоритни образи и със силни социални послания, поредицата на Юрт и Русенфелт разчупва клишетата в жанра и постига внушителен международен успех. А главният герой – един от най-оригиналните образи в скандинавската литература, бързо се превърна в любимец на читателите по света. Юрт и Русенфелт са сценаристи на минисериала „Себастиан Бергман“, както и на популярния сериал „Мостът“.


СРЕЩАТА
Никол Сноу
стр: 464
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-760-5

Как бихте реагирали, ако се събудите в хотелската си стая, а огромен непознат мъж се къпе в банята? Да, наистина няма нищо малко у Брок Уинтроп…
Кашата е забъркана и дори не е по моя вина, но най-намръщеният мъж, когото съм срещала, решава да вземе нещата в свои ръце и се озоваваме на нещо като среща.
О, историята става още по-пикантна и нещата между нас се разгорещяват толкова, че месеци по-късно все още си мисля за мега горещите му целувки под звездите.
А съдбата нанася поредния си удар! Не мислех, че ще го видя отново. Не и на новата ми отвратителна работа, от която отчаяно се нуждая. Но тогава се сблъсквам с него – буквално – и разбирам, че той е капризният милиардер и изпълнителен директор на компанията…
Направо изперквам, а той не спира да ми хвърля буреносни погледи. Можеш да режеш напрежението с нож… Опитвам просто да си върша работата без да обръщам внимание на дръпнатото му държание, ала напразно.
Но какво е по-зле от една объркваща среща с влудяващия те шеф? Още една такава среща… Е, някой трябва да научи господин Намръщен да се усмихва!
Никол Сноу е автор на бестселъри в класациите на Wall Street Journal и USA Today. Продадени са над милион копия от нейните романи. Известна е на българските читатели с „Предложението“ и „Предизвиквам те“.


ДАЛИ ВСИЧКО Е НАРЕД?
Д-р Никола Клун
стр: 336
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-755-1

Какво да правите и кого да попитате за съвет, ако бебето ви вдигне температура точно в събота вечер? Не можете да се свържете с лекаря, а интернет прелива от информация, която често си противоречи.
На всеки родител се случва да изпадне в ситуация, в която да се пита как да постъпи. Особено когато става дума за здравето и правилното отглеждане на малко дете. Често се оказваме неподготвени, а трябва да реагираме бързо. На помощ идва д-р Клун с експертни съвети и отговори на всичките ви въпроси за здравето и развитието на вашето бебе и малко дете. Тя компетентно и внимателно ще ви даде насоки, за да се превърнете в уверени и спокойни родители. „Дали всичко е наред?“ обхваща всичките ви притеснения и чудения и се превръща в практичен компас за всеки родител!
• Защо бебето плаче?
• Наистина ли трябва да му се поставят всички препоръчителни ваксини?
• Как да подсилим имунната му система, за да не боледува постоянно?
• Кога ще спре да се буди през нощта?
• Детето е болно; кога трябва да го заведа на лекар?
• Детето ни все още не седи/пълзи/върви/говори, това нормално ли е?
• Как да му изберем подходящи първи обувки?
През първите три години от живота на вашето дете, със сигурност ще се сблъскате с тези и още много въпроси. „Дали всичко е наред?“ съдържа отговорите!
Д-р Никола Клун е педиатър и диетолог, майка на две деца. Има собствен блог, подкаст и Инстаграм акаунт, чрез които цели да образова и да помогне на родителите да взимат добре информирани и уверени решения относно здравето на техните деца.


ТИХАТА НОЩ НА ЕРКЮЛ ПОАРО
Софи Хана
стр: 294
цена: 16.99 лв.
ISBN: 978-954-389-759-9

19 декември. Еркюл Поаро и инспектор Едуард Кечпул са повикани да разследват убийството на мъж, извършено в малка болница в Норфолк.
Докато Поаро работи по случая, майката на Кечпул настоява той да остане в рушащото се имение край брега и да прекарат коледните празници заедно. Неин приятел скоро ще бъде приет в същата болница, а съпругата му е убедена, че той ще е следващата жертва на дебнещия убиец.
Легендарният Поаро има по-малко от седмица да разреши този кошмарен случай, за да предотврати нови убийства и да се върне у дома за Коледа. Но междувременно още някой, някой изключително безмилостен, има съвсем други планове за това как детективът да прекара празниците…
Софи Хана за пети път вдъхва живот на най-известния детектив в света. Световноизвестната английска писателка, спечелила доверието на наследниците на Агата Кристи, отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Първата дама на криминалния жанр.


СЪЩОТО, КАКТО ВИНАГИ
Моргън Хаузел
стр: 240
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-757-5

Авторът на международния бестселър „Психология на забогатяването“ ни поднася мощен нов инструмент за разрешаване на един от най-предизвикателните пъзели в живота.
Когато планираме бъдещето, често се питаме: Какво ще се случва по това време следващата година? или Какво ще бъде различно след десет години?
Но прогнозирането е трудно. Важните събития, които ще оформят бъдещето, са по своята същност непредвидими. Вместо това трябва да зададем различен въпрос:
Какво ще бъде същото след десет години?
Какво ще бъде същото след сто години?
Знанието за нещата, които никога не се променят, е по-полезно и по-важно от несигурната прогноза за непознато бъдеще. Въоръжени с това знание за непроменливото, вие ще добиете способността да мислите за риска, възможностите и как да навигирате в несигурността на предстоящото.
С обичайния си ентусиазъм, Моргън Хаузел представя майсторски клас за оптимизиране на риска и улавяне на възможностите. Чрез поредица от увлекателни истории и съдържателни примери, той показва как можем да използваме новооткритото си разбиране за непреходното, за да виждаме в бъдещето и да изградим най-добрата стратегия в бизнеса, финансите и личния си живот.
Хаузел е финансов консултант и двукратен финалист за наградата Gerald Loeb. Първата му книга Психология на забогатяването оглавява класациите по цял свят.


МРАЧНИ КЪТЧЕТА
Мегън Голдин
стр: 336
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-756-8

Терънс Бейли е заподозрян за убийството на шест жени, но поради липса на доказателства, скоро ще излезе от затвора. Изненадващо, той е посетен от известната млада инфлуенсърка Мадисън, а часове по-късно тя изчезва безследно. Дали е била отвлечена, или по-лошо? Бейли ли е отговорен по някакъв начин? И защо изобщо е говорила с него?
Мадисън сякаш е напълно измислена персона, съществуваща само в социалните мрежи. Няма семейство и приятели, а повечето хора дори не са я виждали. Коя всъщност е тя? Агентите от ФБР са в задънена улица и имат нужда от помощта на Рейчъл Крал, която води популярно криминално предаване.
Рейчъл се внедрява на бляскаво събитие за инфлуенсъри и бързо осъзнава, че техният свят е пълен с ожесточена конкуренция, която може да се окаже смъртоносна… Изглежда, че някой е обсебен от онлайн звездите, а сега и от самата Рейчъл. Внезапно набелязана от сериен убиец, тя е принудена да се сблъска с най-мрачните кътчета в онлайн пространството и в реалния живот.
Мегън Голдин е известен автор на трилъри. Преди това е работила като репортер в Близкия изток и Азия за Ройтерс и други медии. Позната е на българските читатели с романа „Не заспивай“.


КОЛЕДЕН ОБЛОГ
Холи Касиди
стр: 320
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-758-2

Двама решени на всичко съперници. Осем дни до Коледа. Нека състезанието започне!

Бела Рос не е в живописното планинско градче Мейпъл Фолс, за да се потопи във веселия коледен дух. Мисията ѝ е да придобие на безценица местното умиращо магазинче „Винаги Коледа“ и да се завърне победоносно в Лос Анджелис, където я очаква така мечтаното повишение. Ето защо нищо не може да застане на пътя ѝ. Освен вбесяващо инатливият внук на собственика…
Джеси Харисън отказва да предаде толкова лесно семейния магазин, пълен с топли спомени. Решението е абсурден коледен облог: Бела и Джеси ще участват в традиционните (доста ексцентрични) коледни игри на Мейпъл Фолс, а победителят ще определи цената.
Щурите изпитания тестват силите им до краен предел и разкриват неподозирани таланти… и дълбоко заровени чувства. Сред празнични песни и филми, ароматни курабийки, снежни разходки и каране на шейни, страстите се разгорещяват, а айсбергът помежду им започва да се топи. Но с наближаването на края на облога може да се окаже, че цената и за двамата е прекалено голяма, а победителят всъщност е губещ.
Само коледно чудо може да разреши заплетената ситуация, в която Бела и Джеси са се забъркали. А по Коледа наистина всичко е възможно…
Холи Касиди е псевдоним на световноизвестната бестселърова писателка Хана Мери Маккинън. Освен романтика, тя пише съспенс и трилъри. Родена е в Англия, но е отраснала в Швейцария, а в момента живее в Онтарио, Канада, със съпруга и тримата си синове.


ШВЕДИТЕ ЗНАЯТ КАК
Антие Щрубел
стр: 256
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-754-4

За какво се сещате като чуете Швеция, освен за Пипи Дългото чорапче? Май е време да се запознаете по-отблизо с тази скандинавска държава!
Щрубел разказва с вълнение и носталгия за любимата си Швеция и нейното хармонично общество. Разкрива как зимните спортове са се превърнали в почти национални празници и как се поднася традиционната лешникова торта с шафран; защо магазините ИКЕА не са толкова често срещани, но се намират много антикварни базари; защо шведският остров Готланд е рай за соло пътешественици и защо Арктическият кръг се движи в две посоки едновременно.
Научаваме за националния химн на шведите, който издава любовта им към природата, и за това как работи свръхсоциалната им пазарна икономика. И най-важното – какво да правиш, ако те изненада лос, докато береш малини?!
Отскочете до Швеция чрез тази книга и вижте какви любопитни факти, истории и традиции се крият под синьо-жълтия флаг!
Антие Щрубел е немски автор, литературен критик и преводач от шведски и английски. Живяла е в Швеция.

Август – Септември 2023


ПРОЦЕСЪТ
Роб Риндър
стр: 352
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-744-5

Полицаят Грант Кливдън, когото цялата страна смята за герой, е отровен. Смъртта му е шокираща за всички. Очевидният извършител е бившият затворник Джими Найт. Той има солидно досие и отлична възможност. Освен това точно Кливдън е вкарал Найт в затвора.

На пръв поглед случаят изглежда пределно ясен. Медиите и обществото вече са произнесли своята присъда за Джими Найт. Адвокатът му Адам Грийн не си е представял, че първото дело в кариерата му ще е предрешена загуба. Нито, че ще бъде постоянно в епицентъра на общественото внимание, когато изглежда невъзможно да докаже невинността на клиента си.

Но въпреки перфектния образ, който си е изградил, от миналото на Грант Кливдън изплуват несъответствия и дават на Адам възможност да опита немислимото – да докаже, че клиентът му е невинен.

Едно е сигурно – този процес ще постави на изпитание Адам и цялата съдебна система!
В най-добрите традиции на съдебния трилър, „Процесът“ съчетава изпипана криминална мистерия, напрегнат съдебен процес и шокиращо добри обрати.

Роб Риндър е най-известният британски криминален адвокат. Води съдебното риалити предаване „Съдия Риндър“, както и „Присъдата на Роб Риндър“, а отскоро е постоянен водещ на сутрешното предаване „Добро утро, Великобритания“.


ВИРТУАЛНИ НЕПОЗНАТИ
Сам Канинг
стр: 360
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-389-746-9

„Споделеният апартамент“ среща модерна версия на „Имате поща“

Ейда ръководи малката си ПР агенция от любимото си кафене, откъдето се справя със своя единствен, но особено капризен клиент, опитва да постави в ред живота си и поддържа виртуално приятелство с интересен и забавен мъж, с когото споделят страстта си по романите на Агата Кристи.

Когато намира своето местенце окупирано от нахален (но доста привлекателен) непознат – журналиста Фрейзър, Ейда не очаква, че въпреки лошото начало скоро ще открият, че могат да се забавляват заедно. Двамата се впускат в ексцентрични приключения и излизат от зоната си на комфорт.

Тя дори… може би… е готова да се срещне със своя виртуален приятел, с когото имат толкова много общи интереси, а анонимността им дава смелост да са напълно открити един с друг. Темите им на разговор стават все по-сериозни, а Ейда започва да се влюбва в мистериозния си събеседник.

Разкъсана между двамата, тя не знае кого да избере. Но възможно ли е да изпитваш реални чувства към някого, ако сте на практика непознати?

Сам Канинг живее в Единбург, Шотландия. В свободното си време обича да се разхожда из града в търсене на ексцентрични находки, а също и да се грижи за единственото живо растение в дома си – Станли.


СУРОВА ПУСТОШ
Крис Хамър
стр: 408
цена: 22.99 лв.
ISBN: 978-954-389-747-6

В духа на „Сушата“ и „Където пеят раците“

В изолиран австралийски град, застигнат от безкрайна суша, харизматичен и всеотдаен млад свещеник невъзмутимо открива огън и убива петима души, преди самият той да бъде застрелян.
Година по-късно журналистът Мартин Скарсдън пристига в Ривърсенд, за да напише статия за годишнината от трагедията. Вестникът, в който той работи, е получил огромно признание за разкриването на мистерията. Но разговорите с местните и тяхната версия за случилото се противоречат на удобното обяснение прието от обществото.

Точно когато Мартин попада на нова и интересна следа, шокиращо престъпление разтърсва отново града. Борейки се със собствените си демони, Мартин рискува всичко, за да открие истина, която става по-мрачна и по-сложна с всеки обрат. Но има мощни сили, решени да го спрат, и той няма представа колко далеч ще стигнат, за да се уверят, че тайните на града ще останат погребани.

Романът „Сурова пустош“ е носител на множество награди и поставя Крис Хамър сред най-добрите майстори в криминалната литература. След 30 години посветени на международната журналистика, австралиецът в момента се е отдал изцяло на писателската си кариера.

ВСИЧКО, КОЕТО ОСТАВИХМЕ НЕДОВЪРШЕНО
Ребека Ярос
стр: 504
цена: 22.99 лв.
ISBN: 978-954-389-749-0

Ноа е на върха на писателската си кариера и няма нещо, което да не е постигнал. Но не може да пропусне златната възможност да завърши романа на великата Скарлет Стантън, която винаги му е била идол. Да измисли подходящ финал е едно, но да се спогоди с красивата ѝ, твърдоглава и цинична правнучка е съвсем друга задача… която ще се окаже дори по-трудна!

Джорджа Стантън започва да гради живота си отначало след развод, който ѝ отнема почти всичко. Тя просто иска да се скрие от света, но арогантният (и доста привлекателен) Ноа бавно започва да печели доверието ѝ и я убеждава да сключат сделка.

Докато двамата се ровят из писмата на Скарлет, започват да разбират защо тя никога не е завършила историята, разказваща за връзката ѝ с пилот от Втората Световна война. Джорджа е убедена, че любовта никога няма щастлив край и въпреки неоспоримата химия между нея и Ноа, тя е решена да не повтаря грешките на Скарлет… дори с риск да унищожи писателската кариера на Ноа.

ТикТок сензацията Ребека Ярос е автор на повече от 15 романа и е сред най-продаваните и награждавани писатели. Тя оглавява класациите на „Ню Йорк Таймс“ и „Амазон“. Има шест деца, обича хокея, да свири на китара и да помага на сираци. Живее в Колорадо със семейството си, което включва и английски булдог, една буйна чинчила и котката Мейн Кун, която властва над всички.


КОДЪТ НА ТЯЛОТО
Д-р Брадли Нелсън
стр: 464
цена: 29.99 лв.
ISBN: 978-954-389-750-6

Тялото ни може да се самолекува и знае от какво се нуждае! Трябва само да го послушаме. Д-р Брадли Нелсън посвещава цялата си кариера в разработване на лесен, интуитивен метод, чрез който всеки може сам да отключи изцерителните способности на тялото си.

Чрез „Кодът на тялото“ бързо могат да бъдат открити дефицити и дисбаланси от всякакъв характер – както физически, така и емоционални. Следващата стъпка е тяхното отключване и връщане на баланса. Насоките, които д-р Нелсън дава, са дефинирани в шест категории:
• Емоционално здраве – постигане на енергиен баланс чрез премахване на негативни или подтиснати емоции, травми и др.
• Баланс на телесната система – постигане на физически баланс чрез идентифициране на проблеми в органи, жлези, мускули и др.
• Наличие на токсини – идентифициране на тежки метали, свободни радикали, химикали и други токсини, които може да нарушават баланса на тялото.
• Наличие на патогени – идентифициране на гъбични, бактериални, вирусни и други инфекции, които могат да опустошат тялото отвътре навън.
• Нарушения в баланса – локализиране на размествания и отклонения, които имат негативно влияние.
• Хранене и начин на живот – десетки рецепти, подходящи билки и хранителни вещества, упражнения и навици, с които да се подобри състоянието на тялото.

С конкретни и приложими стъпки, „Кодът на тялото“ е пътна карта към изцелението, базирана на задълбочени изследвания, доказани във времето древни практики и неограничената сила на подсъзнанието. Сега можете да разшифровате кода на тялото!

Д-р Брадли Нелсън, световно известен експерт по биоенергийна медицина, е прекарал десетилетия в създаването на метод, чрез който е помогнал на хиляди хора да се излекуват. Днес неговата революционна система се прилага успешно по цял свят.


ПРИЗРАЦИ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ
Агата Кристи
стр: 240
цена: 16.99 лв.
ISBN: 978-954-389-753-7

„Веднъж видях убийство”. Tова заявява младата Джойс по време на празненство по повод Вси светии в дома на семейство Дрейк. Никой не ѝ вярва и, разстроена, тя напуска стаята. Часове по-късно е открита мъртва. Писателката Ариадни Оливър, която е сред присъстващите, моли своя приятел Еркюл Поаро да разследва убийството.

Но дали престъплението е само едно? Или редица странни случаи, инциденти и внезапни изчезвания са свързани? Острият ум на Поаро и изключителните инстинкти на госпожа Оливър се обединяват, за да разкрият неподозирания извършител. Но разследването се оказва много по-трудно, отколкото Поаро е очаквал.

Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света. По един от най-обичаните ѝ романи, „Празникът на Вси светии“, през септември 2023 г. излиза филмът „Призраци във Венеция“ с режисьор Кенет Брана и сценарист Майкъл Грийн. Кенет Брана влиза и в ролята на легендарния Еркюл Поаро.

Издателство Еднорог

Ноември – Декември 2023


СТРАННАТА САЛИ ДАЙМЪНД
Лиз Нюджънт
стр: 448
цена: 24.90 лв.
ISBN: 978-954-365-288-4

Сали Даймънд е истинска откачалка, но самата тя е напълно наясно с това. Да, Сали е странна, емоционално незряла, никога не е имала приятели и социални контакти и предпочита да живее в уединение заедно със своя баща. Той често й повтаря, че когато умре, тя ще е най-добре да го… изхвърли на боклука. И когато това наистина се случва и трупът му е открит там, бедната Сали, която тепърва ще трябва да научи много, включително и че хората не винаги казват това, което мислят, ще привлече трайно вниманието на медиите и полицията в своето малко ирландско градче.

Разбира се, Сали съвсем не е подготвена за онова, което предстои. Не е подготвена за разкритията за самата нея и за нейното минало. А тези разкрития са свързани с ужасите през първите години от живота й, за които тя почти няма спомен. Докато шокиращата истина се разкрива бавно пред нея, Сали за първи път навлиза в света на възрастните. Тя ще намери свои приятели, ще може сама да взема решения за бъдещето си, постепенно ще започне да се учи да разбира хората и да овладява своите обезпокоителни пристъпи на гняв.

Животът на Сали претърпява огромна промяна и привидно тя вече далеч не е толкова странна. И когато започва да привиква с тази нова нормалност, с нея се свързва един непознат от далечна Австралия. Оказва се, че той знае доста смущаващи подробности от миналото на Сали, за които никой не е подозирал. Кой е този човек и дали тя ще се съгласи да му се довери? И какво ще се случи, след като Сали все пак се престраши да погледне към миналото?


КРЪСТОСАНИТЕ СКИ
Карол Карнак
стр: 320
цена: 22.90 лв.
ISBN: 978-954-365-287-7

За да избягат от сивота на мрачния Лондон в навечерието на Нова година, група скиори заминават за австрийския курорт Лех ам Алберг. След дълга подготовка и доста промени в състава, осем жени и осем мъже потеглят от гара „Виктория“ в Лондон към мечтания снежен рай. Повечето се познават, но има и няколко присъединили се в последния момент, а пътуването е добра възможност да се опознаят. Междувременно в Лондон полицията разследва случай на пожар, чийто резултат е един обгорял до неузнаваемост труп. Обстоятелствата около пожара са доста подозрителни, но една странна следа предизвиква особен интерес – отпечатък от скиорска щека. За инспектор Ривърс това е повече от добро начало.

Той вече е по следите на престъпник, прочул се със своите дръзки обири, които предполагат, че има опит в алпинизма. Възможно ли е той да е извършител на убийството? На Ривърс не му трябва много време, за да се досети, че неговият заподозрян се е присъединил към скиорската дружинка. Така обаче инспекторът се сблъсква с разнородна група заподозрени и дълъг списък с причини да не се доверява на никой от тях. А сред скиорите, които се наслаждават на чистия въздух и яркото слънце в Австрия, се поражда напрежение, след като започват да изчезват крупни суми. Ясно е, че някой от групичката не е този, за когото се представя, а шеметното преследване на фона на разразилата се снежна буря ще смъкне неговата маска.


ЛОНДОН, том 2
Едуард Ръдърфърд
стр: 752
цена: 33 лв.
ISBN: 978-954-365-285-3

Историята на Лондон е наистина невероятна, едва ли има друг град, който може да му съперничи в това отношение. Ето че тази история е разказана по повече от впечатляващ начин от Едуард Ръдърфърд. В своя бестселър „Лондон“ той ни повежда на величествено пътешествие, което обхваща над две хиляди години – от нашествията на римляните и норманите, през Ренесанса и викторианската епоха чак до промените в края на 20 век. Представяйки ни живота и предизвикателствата, с които се сблъскват колоритните герои в романа, популярният писател съживява богатото на толкова разнородни събития минало на града край Темза.

Сред акцентите в том 2 е владичеството на Тюдорите и възкачването на английския престол на крал Хенри VIII. Проследяваме в детайли ежедневието на непредвидимия монарх, който не се свени да съблазнява непознати момичета в кралската градина или да поиска от папата да анулира брака му с Катерина Арагонска, за да има възможност да се ожени за новата си фаворитка Ан Болейн. Заради това Хенри и неговата дясна ръка Томас Кромуел коват нови закони, а всеки, който си позволи да ги оспорва, независимо от ранга си, ще се прости с главата си.

Дъщерята на жестокия Хенри, кралицата дева Елизабет, продължава линията на изкореняване на католическите традиции, а по нейно време английският театър изживява истински разцвет. Ръдърфърд описва всички детайли около поставянето на пиеси на велики творци като Шекспир, Марлоу и Бен Джонсън, довело и до построяването на театър „Глоуб“. Елизабет успява да сломи и непобедимата испанска Армада, което води до невероятен разцвет на търговията.

Освен крале и кралици, политици и авантюристи, банкери и архитекти, в книгата намират място и много драматични моменти от историята на Лондон. Сред тях са чумната епидемия, чиято жертва стават 20% от населението на града, големият пожар през 17 век, унищожил толкова изключителни сгради и черкви, бунтът на смелите суфражетки, борещи се за правото на глас на жените, както и бомбардировките на нацистите по време на Втората световна война. Ставаме свидетели на емблематични събития, срещаме велики личности и усещаме от първо лице всички промени в развитието на града, превърнал се в сърцето на една могъща държава.


ИМЕТО МИ Е ЧЕРВЕН
Орхан Памук
стр: 544
цена: 26.90 лв.
ISBN:978-954-365-121-4

През XVI век Османската империя започва да губи позициите си на будеща страх световна сила. Прочут истанбулски миниатюрист получава тайна поръчка – да изработи в своето ателие книга, възхваляваща падишаха. Но тази книга трябва да бъде по-различна от всичко, излязло досега изпод ръцете на прочутите майстори на миниатюрата. В нея се крие нещо, което става причина за загадъчни убийства.

Историята на книгата крие не само загадка и любов, но ни отвежда и в света на идеите – разказите на мъртвеца и на неговия убиец, на влюбените, кучето, парата и дървото ни въвеждат в „Хиляда и една нощ“ на живописта. Докато двама влюбени се търсят и намират, докато мъртвите чакат възмездие, а убиецът търси оправдание за злодеянието си, в спорове за истината и вярата се разразява битката между живописните школи на Изтока и Запада.

Истината се крие в притчите за изкуството и вечно търсещия дух – по вечния път към познанието и прозрението.


СМЪРТ НА РИВИЕРАТА
Джон Бюд
стр: 320
цена: 22.90 лв.
ISBN:978-954-365-284-6

Френската полиция е изправена пред сериозен проблем, след като Ривиерата е залята с фалшиви франкове. Банкнотите напомнят почерка на известния за Скотланд Ярд измамник Чоки Кобет. Това налага намесата на инспектор Мередит, който пристига тук със своя помощник сержант Странг. Двамата са посрещнати радушно от местния инспектор Блампиньон. Постепенно погледите им се насочват към вила „Палома“, пищното имение на ексцентричната англичанка Неста Хедъруик. Неста е типичната богата вдовица, която обича да бъде заобиколена от разнородна бохемска компания. Някои от нейните гости просто се възползват от доверието и най-вече от парите й. Сред тях са нейната красива племенница, неуспял художник и очарователен плейбой.

Всеки от гостите на Неста има своите дълбоко пазени тайни. Пристигането на нов гост обаче покачва напрежението между обитателите на вила „Палома“. Оформя се страстен любовен триъгълник, който ще доведе до неизбежно убийство. Докато се опитва да разкрие бандата фалшификатори, Мередит се сблъсква с извънредно изобретателен убиец, чиито ходове са трудно проследими. Без да губи самообладание, инспекторът се осланя на собствената си проницателност и на енергичната подкрепа на младия Странг, за да разгадае една непрекъснато разразстваща се мистерия.


ПАРИЖ, том 2
Едуард Ръдърфърд
стр: 448
цена: 27.90 лв.
ISBN:978-954-365-286-0

Град на любовта. Град на мечтите. Град на светлината. Град на светци и грешници, на бележити учени и творци. Толкова много са определенията за Париж, не просто столица на Франция, а нерядко и пулсиращото сърце на света. В своя бестселър „Париж“ признатият майстор на историческия роман Едуард Ръдърфърд ни представя негов ослепителен портрет през вековете, чрез разказ за многото поколения на няколко рода, чиито съдби по удивителен начин се преплитат с историята на Париж.

В том 2 ставаме свидетели на още емблематични събития. Великолепният политик кардинал Ришельо насочва Франция по пътя към величието и определя свой наследник, който да бди над младия Луи XIV, бъдещия крал-слънце. Френската революция пролива реки от кръв, докато накрая развилнелият се терор не се обръща срещу собствените си предводители. Проследяваме възхода на един млад генерал, който ще стане известен на света под името император Наполеон I.

На двете световни войни е посветена голяма част от книгата. Ръдърфърд припомня две позабравени събития по време на Първата световна война – бунтът, разтърсил зле въоръжената френска армия, и опитът за създаване на един „фалшив“ Париж, за да оцелее града от бомбардировките. Нацистката окупация по време на Втората световна война променя съдбите на много от героите в романа. Някои се включват в акциите на Съпротивата, окрилени от ентусиазма на полковник Дьо Гол, а други се опитват да оцелеят, приемайки да сътрудничат на нацистите.

Освен политици и войни, в книгата намират място и други важни събития от историята на Париж като Олимпийските игри през 1924 г., както и поредният възход на града като световно културно средище. Срещаме бележити писатели, музиканти и художници. Младият Хемингуей е сред героите на този том. Заедно с писателите от Изгубеното поколение той може да бъде забелязан в местните книжарници, барове и театри. Разбираме и защо Париж е център на модата, получаваме и няколко ценни съвета за успех от самата Коко Шанел.


УИНДЗОРСКИЯТ ВЪЗЕЛ
С. Дж. Бенет
стр: 352
цена: 22.95 лв.
ISBN:978-954-365-283-9

През пролетта на 2016 г. кралицата се подготвя за тържествата по повод нейния 90-ти рожден ден. Малко преди това тя посреща важни гости на пищна вечеря, сред които е и талантливият руски пианист Максим Бродски. Той успява да очарова всички, включително и самата Елизабет, която дори танцува за кратко с него. На следващата сутрин обаче той е открит мъртъв в стаята си. Първоначално се смята, че смъртта му е резултат на самоубийство, но разследването на МИ5 клони към друго. Тъй като Бродски е известен с критиките си към режима на Путин, първото предположение е, че това е довело до убийството му. Но кралицата е убедена, че разследващите са поели в грешна посока.

Малцина са тези, които знаят за един специален талант на Елизабет – още от съвсем млада възраст тя разкрива различни престъпления. В момент, когато репутацията на короната е заложена на карта, тя дискретно започва собствено разследване. Помага й нейната съобразителна лична секретарка Роузи Ошоди, за която неподозираните умения на „Началството“ са огромна изненада. Още няколко души, очевидно свързани със същия случай, загиват при странни обстоятелства, и двете жени са твърдо решени да заловят убиеца.

С. Дж. Бенет прави задълбочени проучвания, за да представи в детайли ежедневието на Елизабет II, и създава една безкрайно интригуваща и забавна мистерия, в която изпъква достоверният портрет на покойната кралица. Всичко изглежда съвсем истинско, особено защото е изградено върху добре познатите й качества – чувство за дълг, решителност, наблюдателност, дипломатичност и удивителна памет, които й помагат да разреши криминална загадка, която не е по силите на никой друг.


ОРЕХОВИЯТ БУДА
Борис Акунин
стр: 288
цена: 22.95 лв.
ISBN:978-954-365-282-2

В ръцете на холандската куртизанка Марта попада малка статуетка на японско божество. Ореховият Буда изглежда като една съвсем обикновена дрънкулка, но тя се оказва изключително ценна за определен кръг хора. Без да съзнава напълно това, Марта решава да я задържи „за всеки случай“. Тя не може да предположи, че този Буда ще я отведе толкова надалеч. А откакто го окачва на врата си, Марта е убедена, че той има принос за чудесата, които я спохождат. Чудеса, които ще я отведат чак в непознатата Русия, управлявана от Петър I.

Години по-късно дъщерята на Марта – Ката продължава да носи малкия талисман постоянно със себе си. В продължение на много години Ореховият Буда е издирван от благочестивия японски монах Симпей. Неговата мисия е да го върне в храма, където му е мястото. Монахът успява да достигне до Ката, която в негово лице намира истински закрилник и учител. Симпей се заема да я обучи за Пазител на свещената статуетка, докато двамата се впускат в необикновено пътешествие из Русия, преследвани от тайната полиция и един безмилостен враг.

Освен автентично представената историческа картина, Борис Акунин за пореден път впечатлява с безкрайно интригуващия си, почти приказен разказ. В него задължително присъстват и любимите му теми за японската философия и традиции. Героите на романа са изправени пред невероятни изпитания и неописуеми приключения, не липсват неочаквани обрати и предателства, сблъсъци със свирепи злодеи, както и една неочаквана любов.

Издателство Лист

Ноември – Декември 2023


ТАМ, НАВЪН
Морис Сендак
стр: 48
цена: 32 лв.
ISBN: 978-619-772-213-0

Малката Ида трябва да спаси сестричката си, която е открадната от гоблини. Морис Сендак издава книгата през 1981 г., а пет години по-късно тази история вдъхновява Джим Хенсън за филма му Лабиринт с Дейвид Боуи. Там, навън е удостоена с медала Калдекот през 1982, с който всяка година се отличават най-добрите американски картинни книги.

Морис Сендак е носител и на наградата Ханс Кристиан Андерсен, връчвана веднъж на две години на най-добрите илюстратори на детски книги в света; наградата Лора Ингълс Уайлдър на Американската библиотечна асоциация като признание за цялостното му творчество; Националния медал за изкуство заради приноса му към американските изкуства; първата мемориална награда Астрид Линдгрен за световна детска литература, основана от шведското правителство.

Там, навън е част от своеобразна трилогия, заедно с При дивите неща и В нощната кухня. По думите на Морис Сендак трите книги са вариации на една и съща тема: Как децата овладяват различни чувства – гняв, скука, страх, тревога, ревност – и съумяват да се справят с реалността на живота.


ТРИЛОГИЯ
Юн Фосе
стр: 232
цена: 20 лв.
ISBN: 978-619-759-631-1

Младите Ашле и Алида напускат родния край, за да търсят своето място в света. Скитат се бездомни и изгубени из сивотата на стария Берген. Жертват съвестта си заради любовта и трябва да се изправят пред последиците от деянията си. Юн Фосе изгражда историята на Ашле и Алида в три кратки романа – „Бдение“, „Бленуванията на Улав“ и „Отмала“. Разказът преминава през поколения и векове, изпълнен с драматизъм – любов, смърт и убийство, загубени завинаги деца и родители, жестокостта на хората с власт, но и тази, на която са способни „добрите хора“. Езикът на норвежките диалекти, едновременно напевен и суров, отпраща читателя към устната традиция, към ледените приказки, разказвани в дългите северни нощи на някой далечен фиорд.

„Фосе е сравняван с Бекет и Ибсен… Стилът му притежава чудовищна поетична простота.“
Ню Йорк Таймс

„Неслучайно все по-често спрягат името му за Нобеловата награда за литература.“
Гру Йолста Нилсен, Bergens Tidende


ГОТВАРСКА КНИГА ЗА ГОЛЕМИ ДЕЦА
Аля Маркова
стр: 224
цена: 35 лв.
ISBN: 978-619-772-200-0

Това е книга за всеки, който обича да си хапва и да се забавлява, докато готви. За всеки, който не смята, че да си голям, значи да не си дете – и че да си дете, не значи непременно, че не си също голям.

Аля Маркова е родена в България, но израства в Испания и сега живее и работи там. Както се определя тя самата: „По професия съм карикатурист, или по-скоро: карикатурист, който някога е искал да бъде готвач“. Храната я вдъхновява и Аля създава собствен кулинарен блог, в който представя рецептите си в рисунки. Най-любимите от тях са събрани в настоящата книга.


КАЙСИЕВО СЛАДКО
Александър Солженицин
стр: 432
цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-772-212-3

Единайсетте истории, разказани в този сборник, могат да се случат в една отделно взета страна, но говорят на целия свят. В част от тях се оглежда и личната биография на Александър Солженицин, който понякога среща сред съвременниците си Праведника, но по-често се сблъсква с Мерзавеца. Както всички творби на Солженицин, тези разкази са не само предупреждение към човечеството, но и молитва за смазаните от тоталитарната държава души.


МИДЪЛМАРЧ, том 1
Джордж Елиът
стр: 640
цена: 32 лв.
ISBN: 978-619-772-210-9

Мидълмарч е въображаемо градче с истински герои, които всеки среща. Доротея Брук има благородно сърце и то постоянно я подтиква към саможертви. Така тя попада в брак, който се оказва капан. Д-р Лидгейт пристига в Мидълмарч с мечти за открития в медицината, а намира… съпруга. Какви тайни крие Уил Ладисло и ще се впише ли в града? Колко струва дадената дума? Романът Мидълмарч e панорама на бурна епоха, свидетелство за живота в английската провинция през XIX век и битките за парламентарни реформи в страната на кралица Виктория.

Джордж Елиът е литературният псевдоним на английската писателка, поетеса, журналистка и преводачка Мери Ан Евънс (1819 – 1880). Тя е сред най-значимите романисти от Викторианската епоха, реализмът и психологическата дълбочина са характерна черта на творбите ѝ. Решава да пише под мъжко име, за да е сигурна, че ще вземат книгите ѝ на сериозно и няма да ги четат единствено като романтични истории. Скандализира света, защото избира да живее с женен мъж – философа Джордж Хенри Луис.


МОЛИТВЕНИК
Джоун Дидиън
стр: 304
цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-772-209-3

Грейс Щрасер-Мендана e пенсионирана антроположка и богата вдовица от управляващата фамилия на Бока Гранде. В тази измислена република в Централна Америка пристига и североамериканката Шарлът Дъглас. Тя се надява, че по някакъв начин там ще я открие дъщеря ѝ, която бяга от закона.

Грейс разказва историята на Шарлът като история за семейните отношения и ценности, за невинността и злото, за отчуждението и политическото насилие. В крайна сметка, има ли място за любовта в един разпадащ се от вътрешни противоречия и напрежения свят?

Молитвеник е една от най-известните книги на Джоун Дидиън – легендарна журналистка и писателка, основоположник на течението Нова журналистика.


АЛЕКСАНДРИЙСКИ КВАРТЕТ ,том 1
Лорънс Дърел
стр: 672
цена: 32 лв.
ISBN: 978-619-772-206-2

Две жени и няколко мъже бродят из лабиринтите на страстта, улиците и ароматите на мистичната Александрия. Любовта сплита житейските им пътища в гордиев възел. Възможно ли е да бъде разсечен и всеки да стигне до щастието?

Включените в този том романи Жюстин и Балтазар са първите две части от великолепната поредица Александрийски квартет на британския писател Лорънс Дърел. Всяко от произведенията разказва история на сърцето от гледна точка на един от главните герои – Жюстин, Балтазар, Маунтолив и Клия. Действието се развива в навечерието на Втората световна война и щедрият град е петият елемент на Александрийски квартет.


ЗАЙЧЕТО ПИТЪР
Биатрикс Потър
стр: 300
цена: 42 лв.
ISBN: 978-619-772-208-6

11 истории в превод на Александър Шурбанов.

„Имаше едно време четири малки зайчета: Каламбик, Търкул, Пухчо и Питър. Те живееха с майка си в пясъчната рътлинка под корена на една много голяма ела.
– Сега, милинките ми – рече една сутрин старата Майка Зайка, – можете да се разходите из полето или по пътеката, но не влизайте в градината на мистър Макгрегър. Там вашият баща претърпя злополука – мисис Макгрегър го сготви на яхния.
– Хайде сега, бягайте, ама умната! Аз излизам.
После старата Майка Зайка взе кошницата и чадъра си и търга през хората към хлебарницата. Там купи един черен хляб и пет кифлички със стафиди.“
Из книгата

Издателство СофтПрес


МЯСТО ЗА ЩАСТИЕ
Емили Хенри
стр: 384
цена: 23 лв.
ISBN: 978-619-151-973-6

Докосваща сърцето история за ролята на семейството, което си избираме, за болката, която идва с отчуждаването от любимите ни хора, и за триумфа, когато преоткрием връзката си с тях ― и със самите себе си.

Али Хейзълууд

Хариет и Уин са перфектната двойка още от колежа. Неразделни като сол и пипер, като мляко и мед, като омари и Мейн… Докато не се разделят.
Изминали са пет месеца, откакто не са заедно, но все още не са казали на най-добрите си приятели. Не могат да го направят ― не и сега, когато всички са в любимата вила, където от години прекарват своите ваканции. За една седмица през лятото шестимата загърбват ежедневието и се отдават на вино, морска храна и блажени разговори с хората, които ги разбират най-добре. Само че тази година Хариет и Уин са прекалено заети да се преструват, че все още са заедно, и да обръщат гръб на факта, че продължават да се желаят отчаяно. Не могат да кажат истината. Това е последната им ваканция тук и трябва да е перфектна. Затова просто ще играят ролите си. След като години наред са били влюбени, колко трудно може да е да се преструват само за седмица?

Смислена, слънчева и секси! Най-добрият начин да отидете на почивка, без да ставате от дивана!
Бет О’Лиърли

Нора Ефрон на нашето поколение!
Софи Казънс


КОЛЕДНИЯТ ЗАМЪК В ШОТЛАНДИЯ
Джули Каплин
стр: 336
цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-151-971-2

Коледен подарък за всички романтици от авторката на „Малкото кафене в Копенхаген“ и „Тайното заливче в Хърватия“!

Да наследиш истински замък? Това се случва само в мечтите, убедена е Изи Макбрайт. Но мечтите се оказват близо до реалността, когато чичо й Бил й завещава своя замък в Шотландия. Вярно, ще е нужна много работа, преди порутеният Кинлохлевен да се превърне в приказния бутиков хотел, който Изи си представя, но по Коледа се случват чудеса!
Уви, вместо подарък до камината, когато пристига в замъка, Изи открива странен мъж до печката. Оказва се, че ексцентричната й майка е отдала една от стаите под наем на загадъчния Рос – автор на трилъри, който търси уединено място, за да напише следващата си книга. Съдбата обаче пише друга история, в която са намесени коледна магия, пухкав сняг и много любов…


СВЯТ НА КУРИОЗИ
Луиз Пени
стр: 432
цена: 23.99 лв.
ISBN: 978-619-151-964-4

Докато жителите на Трите бора се готвят за специално празненство, Арман Гамаш и Жан Ги Бовоар се сблъскват със спомени, погребани дълбоко в паметта им. Един млад мъж и една млада жена се появяват отново в живота на инспекторите от Sûreté du Québec и заплашват да ги върнат далеч назад – към първия случай, който двамата разследват заедно, към случай, който всеки от тях предпочита да забрави.

Като деца Фиона и Сам Арсьоно стават жертва на ужасно престъпление. Дали раните, нанесени преди години, гноят и до днес? Каква е истината за брата и сестрата Арсьоно? За първи път мнението на Жан Ги се различава от това на Арман. Но и двамата подозират най-лошото. И когато в тихото селце се появява странно писмо, изпратено преди 160 години, подозренията им се оказват основателни. В писмото се описва отдавна зазидана тайна стая.

Скрита от погледа, тя пази огромна картина, известна с прозвището „Свят на куриози“. Но онова, което на пръв поглед изглежда като куриоз, всъщност е по-близо до кошмара. Всеки елемент в изображението е кодирано послание, зловеща загадка, вещаеща лудост и смърт. Нещо лошо се е запътило към Трите бора и към уютния дом на семейство Гамаш. Вече е близо. Времето неумолимо изтича.


ШАХ И МАТ
Али Хейзълууд
стр: 368
цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-151-965-1

Али Хейзълууд е гросмайсторът на романтичните книги. „Шах и мат“ е толкова възхитително забавен роман, че още преди да сте направили първия си ход, Хейзълууд ще отмъкне офицера ви, ще се промъкне през защитата и ще матира сърцето ви! – Ашли Постън

Малори Грийнлийф е приключила с шаха. След като преди четири години любимият спорт води до катастрофа в семейството й, днес единствените ходове, които Малори прави, са в реалността – предвижва се по черните полета между грижите за болната си майка, споровете с двете си по-малки сестри и работата в автосервиза, която гарантира оцеляването им. Докато приятелката й не я убеждава да се включи в един последен турнир по шах. За всеобщо изумление никому неизвестната госпожица Грийнлийф побеждава Нолан Сойер – всеизвестния Цареубиец, любимото лошо момче в света на шаха и настоящ световен шампион.

Загубата на Нолан шокира всички, но още по-странно е желанието му отново да се изправи срещу Малори. Що за гамбит играе той? Най-умното решение за Малори би било да се откаже, но победата й отваря вратите към неочакван източник на приходи, от които отчаяно се нуждае… Може да приеме шаха просто като работа, самоубеждава се тя, и не е нужно семейството й да знае. Но докато се изкачва в ранглистата, Малори постепенно разбира, че играта не е само на дъската, че няма как да се скрие от светлината на прожекторите, а конкуренцията може да е жестока. И нечовешки привлекателна…

В изключителния си тийн дебют бестселър авторката на New York Times Али Хейзълууд създава история, изтъкана от интелект, хумор и неочаквани обрати, достойни за партия шах от най-високо ниво.


БЕЗ РЕКЛАМИ
Маги Халваджиян
стр: 576
цена: 39.99 лв.
ISBN: 978-619-151-967-6

Как се стига от „7 дни ТВ“ до Netflix, от България до Мексико и САЩ, от Бояна до Холивуд? Как се покорява националния ефир в няколко телевизии? Какво е да отстояваш принципите си, когато рискът е адски голям, а залогът – цялата ти кариера? Как жонглираш с няколко фирми в десет различни сфери на бизнеса? Как, по дяволите, оцеляваш при толкова стрес, когато невъзможният дедлайн е твой начин на живот? Продуцентът визионер Магърдич Халваджиян е подготвил отговорите на тези и много други въпроси за живота си, както най-добре умее – с чудна история, сякаш грабната от филм с 11 награди „Оскар“.

В началото на седемдесетте едно петгодишно момче изчезва във Варна и родителите му започват трескаво да го търсят при съседи, приятели, по улиците, в дворовете… Няма го. Майката се опасява, че е отвлечен, макар по онова време такива неща да не са се случвали. Бащата пък внезапно се спира пред киноафиша, който известява варненци, че в киното дават филма с Джулиано Джема – „Сбогом, гринго“. Любимият филм на чудното дете Маги Магейро – прякор, измислен именно от баща му. Разбира се, точно там откриват „изгубения“ хлапак – пред вълшебния екран, който ще бележи целия му живот, на първия ред в киното. Той е ококорил очи, стиснал облегалките за ръце, защото предстои любимата му сцена.

Такова е началото на биографията на Магърдич Халваджиян, чиято любов към магията на киното и телевизията днес му е спечелила десетки признания, награди и успехи.
Хванете за ръка това любознателно момче и го последвайте в шеметното му житейско приключение, където има младежки каскади, бизнес драма, телевизионни кулминации, скандални обрати, всепобеждаваща любов и, разбира се, хепиенд. И няма нито една реклама!


НОЩТА ПРЕДИ КОЛЕДА
Стив Ричардсън
стр: 32
цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-151-958-3

В коледната нощ заспаха майки, татковци, деца,
даже мишките се свряха в топлите си легълца.
А чорапи, закачени до камината на пост,
взират се в нощта студена – чакат приказния гост.

Класическите стихове на „Нощта преди Коледа“ разказват нова приказна история в тази изящно илюстрирана книга, в която главен герой е зайчето Пейсли, а Дядо Коледа е в образа на усмихнат бял мечок. Защото в нощта преди Коледа всичко е възможно. Време е за чудеса.


УБИЙСТВО НА ДАНСИНГА
Хелена Диксън
стр: 272
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-619-151-963-7

Кити Ъндърхей е готова за нов танц със смъртта в четвъртата част от неустоимата крими поредица на Хелена Диксън

Ноември 1933 г. Сдружението на хотелиерите организира годишната си вечеря в Торки и като примерна внучка Кити Ъндърхей е готова да загърби неприязънта си към подобни събития и да представлява подобаващо своята баба – собственичката на хотел „Делфин”. А и ако трябва да е честна, да прекара вечерта в танци с чаровния капитан Матю Брайънт, не е толкова лоша идея, нали? Уви, краят на танците настъпва още преди втория коктейл „Белини”, когато местният съветник Харолд Евертън пада мъртъв над недопитото си кафе.

Кити и Мат не губят време и се впускат в собствено разследване на причините за смъртта. Двамата вече имат опит с убийствата, но този път всяка следа, по която тръгват, се разтваря във въздуха по-бързо от калиев цианид във вода… Динамичен, забавен и убийствено пристрастяващ, новият роман от поредицата разследвания на госпожица Кити Ъндърхей е перфектното четиво за любителите на Агата Кристи.

Издателство AMG Publishing

Септември – Октомври 2023

СЛЯПА ЗАЩИТА
Ники Френч
стр: 512
цена: 23.95 лв.
ISBN: 978-619-749-450-1

Тя искаше да им каже: „Това не е истинско. Аз не съм една от вас. Мястото ми не е тук“.

Табита не е убийца.

Табита Харди е шокирана да усети закопчаващите се белезници върху собствените си ръце, след като в барака, в задния ѝ двор, е открит труп на мъж. Наскоро завърнала се в родния Оукхам, тя среща трудности да се впише в типичния за английско село живот, а ето че сега е обвинена и в тежко престъпление.

Тя знае, че не го е извършила.

Целият живот на Табита се разглежда под лупа. Всички улики сочат към нея и всички вярват, че тя е извършила убийството. Защо е премълчала мрачното си минало с жертвата? Защо не е споменала за проблемите си с депресията и лекарствата? Защо е решила да се върне в селото, което се предполага, че е ненавиждала?

Тя мисли, че не го е извършила.

Без спомени от деня на убийството Табита осъзнава, че ще трябва да анализира всички доказателства и показания, до които успее да се добере, за да стигне до истината. А след това и сама да я докаже в съдебната зала. Но когато мрачните, отдавна погребани спомени от детството ѝ излизат наяве, Табита започва да се пита дали в крайна сметка знае какъв човек е всъщност.

Тя е сама, уплашена и объркана. Но трябва да докаже, че всички грешат.
А ако лъже себе си?


НЕПОБЕДИМ
Маркос Васкес
стр: 272
цена: 16.95 лв.
ISBN: 978-619-749-452-5

Качеството на нашия живот зависи в голяма степен от качеството на нашия ум. В забързаното ежедневие обаче отделяме малко време за подобряване на мисловната си дейност, а това не е нещо, което се изучава в училище. В главите си имаме най-сложния орган във вселената, но не знаем как работи той. За щастие, мисленето може да се тренира.

В основата на тази книга е комбинацията между стоицизма и съвременната психология.

Маркос Васкес ни предлага да черпим познания от древните мислители като Сенека, Епиктет и Марк Аврелий, чийто свят е бил много по-различен, но проблемите пред хората са били същите: страх, желание, гняв, несигурност, разсеяност, безпокойство, липса на воля… Стоицизмът е повлиял на велики исторически личности и религиозни течения, а през последните десетилетия той изживява нов златен век, като се разпростира с бясна скорост сред елитни спортисти, военни, президенти и предприемачи.

Какво предполага да си непобедим? Повече яснота и по-малко страх. Повече целеустременост и по-малко инерция. Повече благодарност и по-малко озлобление. Повече власт върху това, което можеш да промениш, и по-малко безпокойство относно онова, което не можеш да контролираш.

Тази книга ще ви помогне да използвате ума си, за да:

направлявате собствената си житейска философия;
оптимизирате ежедневните си навици;
подобрите тялото си.

„Непобедим“ ще ви вдъхнови с мъдри афоризми и ще ви даде насоки как да се справите с хаоса и да създадете ред в мислите си; да постигате повече и да страдате по-малко.


ВСЕЛЕНАТА ВИНАГИ ИМА ПЛАН
Мат Кан
стр: 168
цена: 12 лв.
ISBN: 978-619-749-454-9

„Животът е танц на постоянно нарастваща перспектива, която не може да бъде пренебрегната чрез прекалено опростяване.“ Всеки от нас има уникален път и лична мисия в живота, която трябва да бъде открита и изпълнена. В това е убеден Мат Кан, който представя набор от подбрани универсални истини, известни като 10-те златни правила за емоционална свобода.

Основната идея на тази езотерична книга е, че независимо какво ние възприемаме като правилно или неправилно, Вселената винаги знае кое е най-доброто за нас, и ни дава знаци и указания по пътя ни, които можем да разпознаем, ако се научим да слушаме вътрешния си глас и да бъдем в хармония с природата и космоса.

„Вселената винаги има план“ ще ви вдъхнови да търсите истината в себе си и в света и да живеете по-пълноценно и смислено. Книгата е подходяща за всички, които търсят своята духовна пътека и искат да разширят разбирането си за това какво е наистина важно в живота.
***

„Вселената винаги има план“ се отличава от всичко, което съм виждала или чела досега. Мат Кан е формулирал основите на една нова и по-съпричастна духовност, която най-после включва нашите емоции и нашата човечност, както и нашата божественост.“ – Д-р Кристиан Нортръп

„Под ръководството на Мат ви предстои да се свържете дълбоко с нещо вълшебно, да се пренесете в ново царство, където душата ви може да се разраства и да се развива.“ – Кайл Сийз


НЕЧУТАТА
Ники Френч
стр: 460
цена: 21.95 лв.
ISBN: 978-619-749-460-0

Самотна майка подозира, че малката ѝ дъщеря е видяла нещо… но пътят към истината може да ѝ струва всичко.

Може би Тес се притеснява без причина, но да поверява грижите за тригодишната си дъщеря, Попи, на бившия си и новата му млада съпруга, я изпълва с особено чувство. Джейсън не е лош баща, но за Тес е болезнено да го гледа как се наслаждава на семейния живот с друга.

Когато Попи се връща от престой при баща си през уикенда, Тес намира сред нещата ѝ куп шарени листове, но под тях се крие нещо, което я ужасява. Мрачна рисунка с черен пастел. Какво означава това? Нарисуваното е толкова просто и същевременно изпълнено с насилие, че майката трудно може да го разбере, а притеснението ѝ става все по-силно, когато с нежното си гласче детето изрича думите: „Той я уби“.

Поведението на момиченцето става странно, а майчинският инстинкт на Тес ѝ подсказва, че дъщеря ѝ е станала свидетел на нещо ужасяващо. Решена да разбере истината, докато всички я уверяват, че си внушава, тя се впуска в опасно търсене, което предизвика буря от заровени тайни… и повече от един живот е заложен на карта.

„Ники Френч – специалисти в описанието на онзи вид зло, което извира от душата.“
– New York Times Book Review


ЕДИН МИЛИОН ОЧАРОВАТЕЛНИ ПИСМА
Джоди Ан Бикли, Кейт Баркър
стр: 240
цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-619-749-459-4

Когато всичко изглежда безнадеждно, едно писмо може да промени живота ви завинаги.

След ухапване от кърлеж на фестивал на остров Уайт Джоди получава сериозна мозъчна инфекция, която завърта живота ѝ на 180 градуса. Тя трябва отново да се научи да ходи, да пише и да бъде самостоятелен човек. Изправена пред два избора – да се откаже или да направи нещо смислено с времето, което ѝ е дадено, Джоди избира да помогне на другите и да им покаже, че не са сами в трудностите, които преживяват.

„Един милион очарователни писма“ е вдъхновяващо пътуване на една жена към възстановяването. Доказателство, че силата на думите може да лекува сърцето и ума.

„Тази книга е вълшебна, написана от вълшебен словотворец.“- Ед Шийрън

„Необикновена жена.“ – Стивън Фрай

„Има толкова много емоции в тези страници, че ви предизвикваме да не плачете.“ – Cosmopolitan

Джоди Ан Бикли е автор на две книги и майка. Нейната страст е да пише и изпраща по пощата писма с лично послание. Живее в Бирмингам, Великобритания със съпруга си Сам, двете си дъщери, котката Талула и мопса Сиси. През 2017 г. BBC One прави документален филм за проекта ѝ Един милион очарователни писма, а по същото време Джоди създава първата си изложба от очарователни писма.


ДОБРО УТРО, ОБИЧАМ ТЕ
Д-р Шона Шапиро
стр: 280
цена: 16.95 лв.
ISBN: 978-619-749-461-7

Много от нас копнеят за вътрешно спокойствие, лекота, радост и цел. Опитваме медитация, но сме твърде напрегнати или осъждаме себе си, че не успяваме да изпразним ума си (сякаш някой някога би могъл). Живеем в състояние, в което се чувстваме „недостатъчно добри“. Оказва се, че сме устроени да бъдем самокритични и негативни. И тази негативност стои на пътя на нашия успех.

Можем да променим това!

В „Добро утро, обичам те“ международно признатият учен д-р Шона Шапиро съчетава науката за мозъка с мъдрост и интересни истории, за да обясни защо се чувстваме по определен начин – към себе си, един към друг и към света, и защо се самосаботираме с мислене, което не ни служи.

Практиките в тази книга предлагат пътна карта за положителна промяна в тялото и мозъка. Те са ясни и обосновани на научни изследвания и водят до:

– намаляване на нивата на хормона на стреса;
– повишаване на имунната и сърдечно-съдова функция;
– намаляване на възпаленията;
– оптимизация на ензим, наречен теломераза, който запазва клетките ви и вас здрави и забавя стареенето.

„Добро утро, обичам те“ ще ви научи как да съсредоточите вниманието си към активиране на мрежите в мозъка си по специфичен начин, който ще промени тяхната структура. Книгата ще ви помогне да постигнете стабилност, спокойствие, яснота и удовлетворение.

Никога не е твърде късно.

Започнете сега.

„Шона Шапиро ни предлага дара на доказания път към мир и радост в нашия живот.“ – Даниел Голман, автор на „Емоционалната интелигентност“.

Издателство Бард

Декември – Януари 2023


ПОРТАТА НА ПРЕДАТЕЛЯ
Джефри Арчър
Стр: 337
Цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-619-030-245-2

24 часа до престъплението на века…

Лондонският Тауър

Непревземаем. Добре охраняван. Сигурен. Дом на най-прочутите скъпоценности на света. Но веднъж в годината лондонската полиция трябва да проведе най-тайната операция – да транспортира Скъпоценностите на короната през Лондон.

Скотланд Ярд

От четири години главен суперинтендант Уилям Уоруик – заедно със своя заместник инспектор Хоган – отговаря за операцията. И четири години тя е вървяла като по часовник.

Обирът

Но тази година всичко ще се промени. Защото гениалният престъпник Майлс Фокнър е решил да извърши най-дръзкия обир в историята – и тъй като разполага с вътрешен човек, всички шансове са в негова полза.

Освен ако Уоруик и Хоган не успеят да го спрат, преди да е станало твърде късно…


ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО
Майкъл Конъли
Стр: 416
Цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-619-030-244-5

Адвокатът Мики Холър отново се занимава с дела, в които шансовете за победа са едно на милион. След като извежда от затвора несправедливо осъден мъж, той е затрупан с молби от лишени от свобода хора, които твърдят, че са невинни. Привлича на работа своя брат по баща – пенсионирания детектив от полицията на Лос Анджелис Хари Бош и му възлага да прерови писмата, като знае, че повечето твърдения ще бъдат фалшиви.

Бош изважда игла от купата сено: жена, която е в затвора за убийството на съпруга си, заместник-шериф. Бош преглежда случая и вижда елементи, които не си пасват, както и несъответствия в действията на шерифско управление, готово да въздаде бързо правосъдие за убийството на един от своите.

Сега на Холър му предстои трудна битка в съда – Давид, който се бори с Голиат, за да оправдае клиентката си. Пътят и на адвоката, и на следователя е изпълнен с опасности. Има хора, които не искат случаят да бъде преразгледан, и няма да се спрат пред нищо, за да попречат на екипа мечтатели Холър–Бош да открие истината.


ЧЕТВЪРТ ПРИКАЗКИ ЗА КЛАРА И КРИСТО
Асена Сербезова
Стр: 384
Цена: 23 лв.
ISBN: 978-619-030-248-3

„… ако станем по-честни със света, той става по-светъл.“

Историите в „Четвърт приказки за Клара и Кристо“ са за най-важните неща – любовта, приемането, отглеждането на деца, израстването и стремежите, както и за Смисъла. Някои ще кажат, че това е книга за възпитанието. Други ще я възприемат като търсене на любовта във всичките ѝ измерения. Трети ще решат, че става въпрос за отговори на вечните въпроси, ако въобще има такива. Със сигурност обаче няма да откриете и следа от положителното мислене, положителната нагласа и прочее положителности, които – натрапени и преувеличени – могат само да влошат картината.

Книгата е за необходимостта да сме честни към себе си и към другите. Напомня за важната роля на общуването и силата на постъпките ни. Разкрива как всяка лъжа и заблуда ни отдалечава от същността ни и как трябва всекидневно да се борим с най-силния враг на щастието – егото. Мнозина ще припознаят ситуациите и уроците, през които преминават героите. Тук ще намерите и 25 истории, които ще ви помогнат да осмислите по-дълбоко вашите лични предизвикателства и дори да ви дадат по-различна перспектива.

Тази книга, може би ще промени фундаменталните ви разбирания за щастието и изграждането на смислен живот. Ако търсите готови рецепти за „успех“, без да имате намерение да „спрете“ света, и да се потърсите, да се намерите и да започнете да творите и да давате, дори не я започвайте. Има хора, за които Умберто Еко казва, че „чакат цяла седмица да стане петък, цяла година – да дойде лятото, и цял живот – да дойде щастието“. Ако сте от тях и ви харесва да сте такива, оставете книгата за някой друг, който не чака по-добри дни, за да живее пълноценно. А после, ако един ден го срещнете променен и по-усмихнат, може да я потърсите отново.


КОЛЕДНИ ЖЕЛАНИЯ В „ПУДИНГ ХОЛ“
Кейт Форстър
Стр: 304
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-243-8

Любовта е включена в менюто тази Коледа!

След развода си Криста Плейфут има нужда от ново начало. Загубила е ресторанта си със звезда „Мишлен“, чийто съсобственик е бил бившият ѝ съпруг, и последното, което е очаквала, е да се окаже необвързана и в търсене на работа точно преди Коледа. Най-добрата ѝ приятелка и дегустаторка Селен я препоръчва за частен шеф готвач по време на коледните празници. Но когато пристига в имението „Пудинг Хол“ на новия си работодател, тя дори не подозира какво я очаква. Със сигурност не и сърдитият разведен милиардер Марк Фериър, буйните му близнаци или пък красивата, но безрадостна къща, в която живеят. С дарбата си да влага любов в готвенето Криста се опитва да запали искрата на коледния дух в семейството и може би ще успее да подреди и своя живот…

Потопете се в аромата на Коледа с този фантастичен празничен роман от авторката на световни бестселъри Кейт Форстър!


ИМАЛО НЯКОГА ЕДНО РАЗБИТО СЪРЦЕ
Стефани Гарбър
Стр: 320
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-030-242-1

„Имало някога едно разбито сърце“ е завладяващо фентъзи, великолепно начало на едноименната поредица. Ако сте харесали „Каравал“, ще се влюбите и в тази нова книга.

Откакто се помни, Еванджелин Фокс вярва в истинската любов и щастливия край… до момента, в който разбира, че мъжът на сърцето ѝ ще се жени за друга.

В отчаян опит да спре сватбата и да излекува нараненото си сърце, Еванджелин сключва сделка с харизматичния, но пагубен Принц на сърцата. Той се съгласява да помогне в замяна на три целувки – тя ще трябва да целуне трима души, когато и където той прецени.

Ала още след първата Еванджелин осъзнава, че сделките с безсмъртен са опасна игра – и че Принцът на сърцата иска много повече от нея, отколкото е обещала. Той има планове за Еванджелин, планове, които или ще завършат с най-голямото възможно щастие, или с най-невероятната трагедия.

Във всяка книга на Стефани Гарбър попадаме в плен на разказваческото ѝ майсторство и впечатляващия начин, по който кара пулса ни да подскача. Една наивна героиня с разбито сърце си играе с въплъщението на съдбата – лошото момче Джакс – в обърнатия наопаки, замечтан като в съновидение свят на Великолепния север. „Имало някога едно разбито сърце“ ви впримчва в заклинание, от което няма да искате да избягате.

Стейси Ли


БАВАЧКАТА
Джойс Каръл Оутс
Стр: 480
Цена: 29.99 лв.
ISBN: 978-619-030-246-9

В края на размирните 1970-те, след неразрешените случаи на убийства на деца, които шокират Детройт, животът на неколцина жители се преплита с трагични последствия.

Хана, съпруга на виден местен бизнесмен, започва извънбрачна връзка с харизматичен непознат, чиято самоличност остава неизвестна; Мики, хитър играч на дребно, се оказва, че трябва да изпълни сложна мисия – да въздаде правосъдие; серийният убиец, известен като Бавачката, е загадъчна фигура, която буди ужас сред елита на Детройт. Докато Бавачката продължава да отвлича деца и да ги убива, пътищата на героите се пресичат по стряскащи и неочаквани начини.

Романът „Бавачката“ поднася драма и съспенс, великолепно оркестриран, разчита на риска да проследи алтернативен живот, поставя под въпрос на какво сме готови, за да защитим онези, които най-силно обичаме. „Бавачката“ е разтърсваща съвременна творба, на фона на корумпирана политика, расизъм и сексуални извращения.

Мистериозна, увлекателна, зловеща, странно правдоподобна!

Маргарет Атууд


НЕОГРАНИЧЕНИ
Росица Коцева
Стр: 224
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-030-249-0

Отключи силата на храната. Как да си върнем контрола и да живеем изумителен живот. Който контролира храната, контролира съдбата!
Променете Съдбата с Нискогликемичния Подход на „Роси’с Пюр“. Отслабнете, Преборете Инсулиновата Резистентност и Хранителната Зависимост

Росица Коцева е основател на „Роси’с Пюр“, където възможностите на живота без глутен и захар са неограничени! Водеща е на рубриката „Хапка по хапка“, в предаването „Видимо и Невидимо“ от септември 2023 г. Завършва образованието си в САЩ и работи дълги години в медицинската застрахователна индустрия. Сблъсква се с депресия, хранителна зависимост и две автоимунни заболявания, които успява да преодолее с нискогликемичен хранителен режим. Ръководи успешен ресторант над 10 години, което ѝ дава възможност да развие способностите си за готвене. Въпреки загубата на всичко, за което е работила цял живот по време на Ковид, създава над 150 нискогликемични храни и тества хранителни теории на практика. Книгата ви предоставя ключови принципи, как да върнете контрола върху живота си. Повече от шест години Росица работи с над 1000 клиенти, които са преодолели хранителната зависимост благодарение на нейния подход.

„Храната е лесната част!“, казва Роси, изразявайки вярата си в силата на правилното хранене, което води до по-добър живот. Всичко в тази книга е изпробвано не само върху нея, но и върху над 500 души, които са ѝ се доверили.

Октомври – Ноември 2023


СВАТБЕН АГЕНТ
Даниел Стийл
Стр: 288
Цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-619-030-229-2

Фейт Фъргюсън е най-търсеният сватбен агент в Ню Йорк. Тя обича работата си, в която сбъдва мечти и създава магия. Но сватбите невинаги са шампанско и рози, а точно тази година тя среща много трудности в професията си и в личния си живот.

В имението на семейство Албърт в Хамптън приемът им – с лебеди от орхидеи, екстравагантни фойерверки и за капак семейна разправия – не минава безпроблемно. А на шикозното и изискано тържество в красивата нюйоркска къща на Морган и Алекс всичко върви по ноти, но едно допълнение в последния момент в списъка с гости е напът да провали всичко. И накрая, един строго официален прием в градския клуб с младоженец, загрижен повече за колегите си, отколкото за бъдещата си булка, дава предупредителен сигнал на Фейт.

Фейт има зад гърба си два провалени годежа – с катастрофални последици. Тя се радва да създава вълшебни моменти за другите, но не вярва, че бракът е за нея. Ала поговорката никога да не се заричаш, се оказва вярна… и за всеки идва моментът да каже „да“.

В „Сватбен агент“ любимата авторка на милиони Даниел Стийл създава вдъхновяваща история, в която нейната героиня се убеждава, че към щастливото бъдеще води не само една пътека.


ЩЕ БЪДА КАТО РЕКА
Шели Рийд
Стр: 320
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-232-2

Седемнайсетгодишната Виктория Наш върти домакинството на семейната ферма за праскови в градчето Йола, Колорадо. Уилсън Муун е млад скитник с тайнствено минало, прогонен от племенната си земя и решен да живее по свои правила и закони.

Съдбата ги сблъсква на улицата и тази среща променя живота им драматично, поражда колкото страст, толкова и опасност. И когато трагедията я застига, Виктория напуска дома си, единственото място, което познава. Бяга в планината и се бори с капризите на природата и със страховете си от несигурното бъдеще. Сезоните се сменят, а с тях се променя и тя. В красивия, но суров пейзаж открива истини за себе си и намира сили да продължи напред, макар че река Ганисън много скоро ще потопи родния ѝ град – стопанствата, фермите и любимата овощна градина, за която семейството ѝ се грижи от поколения.
Вдъхновен от реални събития, „Като река“ е история за силна любов, препятствия, смърт, но също и за кураж, а в крайна сметка и за нов дом там, където никой не е очаквал. Изключителен разказ за това какво е да живееш като река – да събираш отломки по пътя си и да течеш упорито напред дори когато заприщят водите ти.


ЖИВОТ В СВЕТЛИНАТА
Дийпак Чопра
Стр: 320
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-231-5

Йога е мястото, където живее душата!

„Човеците са единствените същества, способни да еволюират съзнателно. Йога е наръчникът, който ви показва как да еволюирате.“

Д-р Дийпак Чопра

Осъзнайте най-високия си потенциал и разберете на по-дълбоко ниво своята същност с новаторското ръководство на Дийпак Чопра за философията и практиката на йога.

Царската йога е най-висшата и най-важната традиция в йога – всеобхватен път към личната трансформация, който стига отвъд всички съществуващи днес методи за постигане на добро физическо и психическо здраве. Каквото и да правите за подобряване на живота си, Царската йога може да ви донесе повече от всичко онова, което искате; тя изнася всяко преживяване на светло, колкото и малко да е то. Като се учите да живеете в светлината, вие умишлено и съзнателно приемате истинския си аз като същество с безкрайни възможности, без окови от тревоги или съмнения в себе си.

В тази новаторска нова творба авторът на международни бестселъри Дийпак Чопра и съавторката му Сара Плат-Фингър, директор на отдела по йога в „Чопра Глобал“ и съосновател на ИЩА Йога, предлагат просветителска програма за себереализация, блаженство и цялостност. Като съчетават практична трийсетдневна програма, която ще ви помогне да разрушите ограничаващите навици и системи от вярвания, със задълбочено изследване на петдесет стимулиращи и възстановителни йога пози, Дийпак и Сара ви предоставят подробен и вдъхновяващ начин за обединение на разума, тялото и душата.


ДЕВЕТТЕ ДРАКОНА
Майкъл Конъли
Стр: 432
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 954-655-151-1

Хари Бош в зоната на азиатския бандитизъм…

„Форчън Ликърс” е малък магазин в бандитски квартал в Лос Анджелис, магазин, който детектив Бош знае от дълги години. Убийството на Джон Ли, собственика на магазина, нанася тежък удар на Хари и той обещава на семейството му да разкрие убиеца.
В хода на разследването Бош се сблъсква с хонконгска триада, смъртоносна и широкообхватна престъпна мрежа. Малко преди да приключи случая, той научава, че дъщеря му, която живее в Хонконг, е изчезнала. Възможно ли е изчезването й да е свързано с триадата?
В надпревара с времето Хари Бош се озовава светкавично в Хонконг. А залогът е много висок и личен…

Написан с трескава динамичност, далеч надхвърляща дори собствените му изключително високи стандарти, романът „Деветте дракона” е блестящ връх в творчеството на Майкъл Конъли – „най-добрият автор на криминални трилъри в света”.


БЪДИ ПОЛЕЗЕН
Арнолд Шварценегер
Стр: 224
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-233-9

Най-великият културист на всички времена… Най-високоплатената кинозвезда. Още режисьор, предприемач, инвеститор и политик. Всичко това се отнася за един и същ човек, и може да изглежда като шега, но не е. Това е Арнолд Шварценегер. И изброените неща не са станали случайно.

Написана с неговия уникално искрен, прям и въздействащ глас, „Бъди полезен“ повежда читателите на вдъхновяваща обиколка, която ги запознава с инструментите на Арнолд за смислен живот. Той ни показва как да ги използваме и да изградим бъдещето, за което мечтаем. Шварценегер ни представя наученото с грабващи истории, включващи повратни успехи и застрашаващи живота провали. Някои от тях са прочути; други са разказани за първи път на тези страници.

Много хора се опитват да се спасят от самосъжалението и да постигнат целта си. Вдъхновяващ е житейският път на Арнолд, който съумява да се измъкне от бедността и ограничеността на родното си село в Австрия и да се изкачи по стълбата на успеха. Стъпало след стъпало. С въодушевление и страст Шварценегер споделя опита си със своите почитатели. Както се изразява самият той, никой няма да ви се притече на помощ – можете да разчитате единствено на себе си. И добрата новина е, че сте си напълно достатъчни.


ДЖАКИ И МАРИЯ
Джил Пол
Стр: 432
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-235-3

Роман за Джаки Кенеди и Мария Калас

Съпругата на президента и най-голямата оперна звезда – едно съперничество, което разтърси света!

Авторката на „Тайната съпруга“ ни представя една история за любов, страст и трагедия, която съдбата разиграва, като сблъсква Джаки Кенеди и Мария Калас и ги превръща в съперници за сърцето на един и същ мъж.

Джаки Кенеди е красива и интелигентна жена, която тайно обмисля да напусне своя съпруг, младия и амбициозен сенатор. Животът в светлината на прожекторите с един свръхамбициозен и склонен към изневери мъж, който не прекъсва ваканцията си дори заради мъртвороденото си дете, съкрушава Джаки. Затова, когато я канят на плаване с луксозната яхта на милиардера Ари Онасис, тя приема… и така се запознава с човек, който ще промени живота ѝ. Драматично!

Мария Калас е на върха на певческата си кариера и всички я смятат за най-доброто сопрано на оперната сцена, когато среща Аристотел Онасис, най-богатия мъж на света и неин сънародник. Уморена от бездетния си и лишен от страст брак и притисната отвсякъде от претенциозни оперни директори и враждебна преса, тя се озовава във водовъртежа, сътворен от този свръхинтелигентен и изключително чаровен мъж.Пътищата на Мария и Джаки се преплита неусетно и много скоро двете жени трябва да преосмислят всичко, което са приемали за даденост.

Превъзходна книга! Новият роман на Джил Пол улавя в цвят и звук победите и трагедиите на две забележителни и сложни жени, чийто живот се пресича по изненадващ и разрушителен начин. „Джаки и Мария“ е истински шедьовър на историческата проза. Препоръчвам го горещо!

Хейзъл Гейнор


БРЮНО, ШЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА
Мартин Уокър
Стр: 288
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-234-6

Запознайте се с Беноа Куреж, на кратко Брюно, полицай в малко градче в Южна Франция. След като напуска армията, Брюно избира спокойствието и удоволствията на селския живот. Има пистолет, но никога не го използва, има белезници, но няма кого да арестува. Внезапно селската му идилия е нарушена от убийството на възрастен северноафриканец, ветеран от френската армия. Някак неочаквано Брюно трябва да защити своето безгрижно ежедневие – живота в реставрираната овчарска колиба, закуските на местния пазар, вечерите, придружени с вино, и разходките сред природата, докато бавно навлиза в разследване на убийство, способно да разклати политическите среди. Брюно трябва да обедини усилията си с млада детективка от Париж в търсене на паравоенни с антиимигранстки мотиви. Но колкото повече научава за миналото на мъртвеца, толкова повече Брюно осъзнава, че може би случаят далеч не е такъв, какъвто са предполагали.

Истинска забава…Мартин Уокър заплита загадката със същия финес, с който Брюно забърква омлета си с трюфели, а общото между двамата е колко дълбоко ценят красотата на селския живот!

The Christian Science Monitor


ГОСПОЖАТА
Е.Л. Джеймс
Стр: 448
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-218-6

Максим Тревелян, граф на Треветик, и страстен донжуан, открива любимата си сред странностите на Албания. След като се е борил за нея и я е спечелил, сега трябва да се ожени под дулото на пушка.

Само че дали от поправил се развратник от Максим ще излезе добър съпруг? Дали славата му на покровител на женските сърца и скандалните тайни на аристократичното му семейство няма да съсипят щастието, което е открил?

Алесия Демачи се е опълчила на похитителите си и трафиканти на хора и е спечелила сърцето на мъжа, когото обича, но дали ще успее да опази брака си? Когато се сблъсква с цветистото минало на Максим и стряскащото му семейство, с шушукането в лондонското общество, дали ще я приемат като графинята на Максим, или завинаги ще си остане неговата чистачка?

От величествените планини на Албания през идилията на английската провинция до блясъка на съвременен Лондон „Госпожата“ е впечатляващо пътешествие за любов, копнеж, приемане и спасение.

Какво се случва, след като стъклената пантофка ти стане?


КРАЯТ НА ДНИТЕ
Зекария Сичин
Стр: 352
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-215-5

Седма и последна книга от поредицата „Хрониките на Земята“

В „Краят на дните“ Зекария Сичин (автор на „Дванадесетата планета“) разбулва древни загадки, разкодира първоначалния смисъл на религиозни символи, анализира астрономически наблюдения и изчисления, тълкува месиански очаквания и открива липсващото звено между история и пророчество – между XXI в. пр. Хр. и XXI в. сл. Хр., – за да нарисува изумителната картина на това, което ни очаква…


ДА ДОКОСНЕШ ЗЕМЯТА
Рани Маника
Стр: 416
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-222-3

Един истински шедьовър на изящната проза, този роман от авторката на „Оризовата майка“ разказва за неравната битка между невинността и развалата.

Балийските близначки – красиви, екзотични и невинни, те разменят островния рай за сивата мръсотия на Лондон.

Сицилианецът – Рики Делгадо сключва кофти сделка с кръвожадна богиня: „Построй ми храм, води в него хора с повредени души и аз ще те възнаградя богато“.

Куртизанката – Елизабет си изкарва хляба от низките страсти на мъжете. Научила е един номер – да се изключва и да не чувства нищо. Ни болка и омраза, ни скръб или радост.

Художникът – Анис рисува, за да излее гнева си. Острото му око на художник долавя истината преди всички останали и всички те живеят в платната му. Една галерия от повредени хора.

Ще избегне ли някой от тях смъртоносната паяжина на развала и грях?


ХОЛИ
Стивън Кинг
Стр: 464
Цена: 34 лв.
ISBN: 978-619-030-224-7

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, но някак си привлече вниманието ми и спечели сърцето ми. Холи е неповторима.

СТИВЪН КИНГ

„Холи“ ни среща отново с една от най-интересните и изобретателни героини на Стивън Кинг. В този трилър Холи Гибни трябва да разкрие страшната истина за изчезването на няколко души в град в Средния запад.

Читателите вече са проследили постепенната ѝ трансформация от стеснителна (но също така смела и дълбоко морална) самотница в „Мистър Мерцедес“ до партньорка на Бил Ходжис в „Търси се“ и напълно самостоятелен, умен и понякога корав частен детектив в „Другият“. В новия роман на Кинг Холи трябва да се изправи сама срещу двама коварни и великолепно прикриващи се противници.

Когато Пени Дал се обажда в детективска агенция „Търси се“, за да издирят изчезналата ѝ дъщеря, Холи се колебае дали да поеме случая. Партньорът ѝ Пийт е болен от ковид. Майка ѝ (с която са имали много сложни отношения) само преди дни е починала и Холи трябва да излезе в отпуск. Но нещо в отчаяния тон на Пени Дал не ѝ позволява да откаже.

Само на няколко преки от мястото, на което е изчезнала Бони Дал, живеят професорите Родни и Емили Харис (пенсионирани университетски преподаватели). Те са олицетворение на буржоазната порядъчност: семейна двойка, минала осемдесетте, напълно отдадени един на друг. Само че двамата крият страшна тайна в мазето на хубавата си викторианска къща, тайна, която може да е свързана с изчезването на Бони. Ще се окаже почти невъзможно да се установи какви точно ги вършат – те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни.

Холи трябва да използва всичките си дарби и умения, за да надхитри шокиращо извратените професори в новия шедьовър на Стивън Кинг.


МЪРТВАТА ПЛАНИНА
Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Стр: 368
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-619-030-226-1

В новия бестселър на Престън & Чайлд известната археоложка Нора Кели и агентката на ФБР Кори Суонсън разследват една толкова голяма загадка, че може би няма решение.

През 2008 г. деветима планинари не се връщат от зимна експедиция в планините на Ню Мексико. На мястото на последния им бивак спасителите попадат на странна сцена: нещо трябва да се е появило на вратата на тяхната палатка, което ги изплашва толкова, че те срязват стените на двойната палатка и побягват в снежната виелица боси и полуголи, което означава сигурна смърт.

Въпреки щателното издирване са открити само шест трупа. Два от тях са жестоко смазани и по необясними причини им липсват очите и на единия езикът.

ФБР дава на случая кодовото наименование „Мъртвата планина“, но той си остава неразрешен.

Младата агентка на ФБР Кори Суонсън обединява сили с археоложката Нора Кели, за да открият какво се е случило в действителност на онази експедиция преди петнадесет години и да се опитат да открият останалите жертви.

Тяхното разследване събужда дремещото от дълго време зло, което преследва двете жени яростно, за да предотврати разплитането на мистерията.


КЪДЕ СА ДЕЦАТА ДНЕС?
Мери Хигинс Кларк
Стр: 288
Цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-619-030-225-4

От петдесет и шестте бестселъра на Мери Хигинс Кларк „Къде са децата?“ е най-големият, издаден в милионен тираж и преобразил жанра на съспенса. В тази история младата майка Нанси Хармън от Калифорния е обвинена в убийството на двете си деца. Въпреки че е освободена поради процедурни причини, тя е изоставена от съпруга си и е превърната в такъв парий от медиите, че е принудена да се премести в Кейп Код, да смени самоличността и външния си вид и да започне нов живот. Години по-късно двете деца от втория ѝ брак, Майк и Мелиса, изчезват и Нанси отново става главна заподозряна – но този път успява да се изправи срещу тайните, заровени в миналото ѝ, и да спаси децата си от опасен хищник.

Сега, повече от четири десетилетия, откакто читателите се срещнаха за първи път с Нанси и децата ѝ, следва завладяващото продължение на книгата, превърнала се в образец за бъдещите поколения психологически трилъри!


ЛЕКА НОЩ, ВИЕНА
Мариус Габриел
Стр: 336
Цена: 24.99 лв.
ISBN: 978-619-030-228-5

Авторът на съвременните класики „Плът и кръв“ и „Маската на времето“ се завръща с един от най-завладяващите исторически романи за Втората световна война.

1937 година. Катя Комаровски учи медицина в Глазгоу и няма търпение да започне своята кариера на лекар. Но когато разточителните ѝ родители остават без пари, тя трябва да ги издържа, започва работа като гувернантка във Виена и мечтите ѝ се изпаряват.

Катя е гневна и се държи враждебно със своя богат работодател Тор, защото смята, че е откраднал бъдещето ѝ. Трябва да се грижи за дванайсетгодишната му дъщеря Гретхен, дете с огромни проблеми и невероятен музикален талант. Катя мобилизира цялата си сила и състрадание и скоро открива, че е започнала да изпитва любов както към дъщерята, така и към бащата.

Но когато Хитлер анексира Австрия, над страната се събират буреносни облаци. Тор е арестуван и на плещите на Катя ляга цялата отговорност да спаси „несъвършената“ Гретхен от принудителни медицински експерименти. Ще успеят ли Катя и Гретхен, в ужасяващата несигурност на новия световен ред, да избягат на сигурно място? И могат ли да мечтаят пак да видят Тор?

Издателство Ентусиаст


АЗ СЪМ БОГ. ТИ СЪЩО!
Лиз Бурбо
Стр: 312 + 24 цветно приложение
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-619-164-577-0
Смело ли е заглавието на тази книга? Със сигурност. А скандално ли е? Съвсем не.

Съзнавайки дързостта си, Лиз Бурбо избира това изненадващо заглавие на своята автобиография, за да покаже чрез житейското и професионалното си развитие божественото, което носи в себе си.

В тези редове тя се разкрива изцяло. Доверява се на интуицията си, оставя се да бъде водена от своя вътрешен Бог и поема големи рискове. Показва много аспекти от семейния и емоционалния си живот, от интимните и сексуалните си връзки, от следването и кариерата си, не забравя и финансовите си успехи и провали.

А какво по-обогатяващо от това да опознаеш себе си чрез някой, който не се страхува да се разголи по този начин! Бурбо използва своя опит и уроците, които е научила по дългия си и изпълнен с предизвикателства житейски път, за да помогне на своите лоялни читатели да се свържат с вътрешния си Бог, с божествената сила, която всеки един от тях носи в себе си. И след това да разгърнат потенциала си и да живеят пълноценно и щастливо.

„Някои хора смятат, че е твърде претенциозно да заявиш: Аз съм Бог, но това твърдение е претенциозно само ако човек откаже да приеме, че то важи за всички живи същества. Всъщност Бог е енергията, която присъства у всяко създание“ – казва Лиз Бурбо.


ДАЯНА. В ТЪРСЕНЕ НА ЛЮБОВТА
Андрю Мортън
Стр: 320
Цена: 28 лв.
ISBN: 978-619-164-573-2
„Даяна. В търсене на любовта“ включва непубликувани подробности от записите на Даяна и Мортън, правени за „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“, и е базирана на широкообхватни изследвания и нови ексклузивни интервюта. Това е книга за последните години от живота на принцесата, написана от биографа, когото тя сама е избрала.

Когато световноизвестната му биография „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ е публикувана за пръв път, тя предизвиква медийна лудост и разтърсва из основи кралското семейство, дворцовата йерархия и цялото британско общество. След смъртта ѝ Мортън разкрива, че принцесата е сътрудничила за написването на книгата и сега световният бестселър е приет за единствената ѝ официална биография.

И все пак, това не е била цялата история, не е и могла да бъде предвид обстоятелствата. Това е още по-очевидно в светлината на събитията около смъртта ѝ, разиграли се пред суровия поглед на медиите и върнали името на Даяна под прожекторите. Фигури като някогашния ѝ любовник Джеймс Хюит, иконома ѝ Пол Бърел и прислужника на принц Чарлс Майкъл Фосет проговарят, докато интригуващите коментари, които Даяна прави по време на записите с Мортън и които никога не са били публикувани, се оказват изключително важни с оглед на последвалите събития. Приятели, съветници и други приближени споделят много по-открито след смъртта ѝ, отколкото преди това.

„Даяна. В търсене на любовта“ е окончателно изследване на живота на принцесата, което разглежда най-решаващия период в нейния кратък живот и дава последната дума за една от най-обичаните икони на нашето време.


КАРТИНА В ПЯСЪКА
Питър Блаунър
Стр: 352
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-619-164-575-6
„Рядко ми се случва да прочета книга, която да ми припомни защо първоначално се влюбих в разказването на истории. Но тази книга е точно такава.“ – Стивън Кинг

Али е роден в Египет „в периода между две войни, на грани­цата между два свята“. Затова, когато внукът му Алекс решава да замине за Близкия изток, за да се включи в свещена война, и отказва да комуникира със семейството си, Али се свързва с него с една последна молба. Ако Алекс продължи да поддържа връзка, дядо му ще сподели с него – и единствено с него – ръкопис с тайната история на собствения си живот, която досега е пазил от семейството си.

Това е приказка за неговото романтично и сърцераздирателно минало в постреволюционния Египет през 50-те години на миналия век. Младият филмов фанатик Али постига мечтата си и получава работа в продукцията „Десетте Божи заповеди“ на легендарния режисьор Сесил Б. Демил. Представата на Али за златно бъдеще като филмов магнат обаче се преобръща, когато неволно е уловен в мрежа от политически, шпионски и реални събития, които променят хода на историята.

Али не е разказвал преживяванията си повече от половин век, но сега е принуден да разрови миналото, за да помогне на млад мъж да не допуска същите пагубни грешки, които той самият е направил толкова отдавна.


ОКО В НОЩТА
Бернар Миние
Стр: 392
Цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-164-572-5
Акс ле Терм: един свещеник получава мистериозен пакет от неизлечимо болен пациент, който твърди, че е видял ада. По-късно този пациент умира при съмнителни обстоятелства.

Психиатричната болница в Тулуза: Мартен Серваз е повикан да разследва смъртта на един от обитателите, убит по особено жесток начин. Единствената надежда за свидетел – пациентът в съседната стая – сякаш се е изпарил от строго охраняваната сграда.

Жудит, студентка по киноестетика, е получила възможност да се срещне с Морбюс Дьолакроа – мизантроп, култов режисьор на филми на ужасите. Тя пътува към усамотената му къща в Пиренеите, където той се е оттеглил, след като последният му филм „Orpheus, или Спиралата на Злото“ не е допуснат до киноекраните. Режисьорът обаче скоро започва да се пита дали студентката има намерение да пише за творчеството му, както твърди, или крие друг, много по-личен мотив за своето посещение.

Един мистериозен убиец екзекутира по особено ужасяващ начин мъж в дома му в Тулуза, друг се самоубива, скачайки от покрива на замъка си на остров в Бретан.

Стъпка по стъпка екипът на майор Серваз започва да напипва нишката, която свързва жертвите – всички те са работили в киноиндустрията. И тази серия от кървави събития води до един прокълнат филм. Новият трилър на Бернар Миние потапя читателите в мрачната вселена на филмите на ужасите, за да ги накара буквално да треперят от страх и отвращение.

„С „Око в нощта“ Бернар Миние създава свой филм на ужасите… Изпитанията пред Мартен Серваз съвсем не са приключили.“ – Бруно Корти, Le Figaro littéraire

„Истински, стопроцентов трилър. Добре дошли в ужасяващата, но гениално изградена вселена на Бернар Миние.“ – Никола Каро, Europe 1


СТО НОЩИ
Луисхе Мартин
Стр: 256
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-619-164-568-8

Eдновременно фантазия на перверзен моралист и на социален антрополог, романът „Сто нощи“ изследва любовта, изневярата и формите на лъжата.

Около половината от хората признават, че са изневерявали сексуално на партньора си. А дали другата половина казват истината, или лъжат? Има само един начин да се провери: да се проучи животът им с помощта на детективи или чрез средствата на електронния шпионаж. Такъв антропологичен експеримент ни представя настоящият роман: изследване върху шест хиляди души без тяхното съгласие, за да се стигне накрая до надеждна статистика за сексуалното поведение и навици на съвременното общество.

Ирене, главната героиня, търси в сексуалността тайните на човешката душа. Като млада тя заминава от Мадрид за Чикаго, за да учи психология в университета, и там, далеч от семейството си, започва да анализира почти научно мъжете, които среща и с които има интимни отношения. Безпристрастният й поглед се променя, когато се влюбва в аржентинеца Клаудио, криещ в себе си болезнена тайна.

„Сто нощи“ е едновременно сантиментална рефлексия, еротично проучване и полицейско разследване на убиец, който не е оставил никаква следа от престъплението си.

Романът анализира различните форми на любовта и сексуалното поведение (някои радикални и крайни), изневярата, скритите желания, табутата, половинчатите истини и измамите, които понякога владеят личните отношения. И като в гениална игра авторът включва досиета на прелюбодейци, създадени по негова молба от писателите Едурне Портела, Мануел Вилас, Серхио дел Молино, Лара Морено и Хосе Овехеро, представляващи стимулиращо упражнение по литературен промискуитет.


МАГЬОСНИКА ОТ КРЕМЪЛ
Джулиано да Емполи
Стр: 264
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-619-164-570-1
Наричат го Магьосника от Кремъл. Енигматичният Вадим Баранов е режисьор и продуцент на телевизионни риалити предавания, преди да се превърне в сивия кардинал на Путин. След като напуска поста си на политически съветник, легендите за него се множат и никой не може да различи лъжата от истината. Докато една вечер той не споделя историята си на разказвача на тази книга…

Тази история ни потапя в отровната атмосфера на руския политически елит, където придворни и олигарси водят подмолни и несекващи войни. И където гениалният манипулатор Вадим превръща огромната държава в авангарден политически театър, в който не съществува друга реалност, освен прищявките на Царя. Но скоро той е въвлечен във все по-мрачните тайни на Кремъл и ще направи всичко, за да се измъкне, воден от паметта на своя дядо – ексцентричен аристократ, оцелял от Болшевишката революция, и без да забравя нито за момент омайната и безпощадна Ксения, в която е влюбен. Романът на Джулиано да Емполи ни среща с Лимонов, Ходорковски, Березовски, Пригожин и Каспаров, с олигарси от раболепното обкръжение на руския диктатор и с всички символи на режима, за да ни отведе право в сърцето на тоталитарната машина на Путин.

От войната в Чечня до украинската криза, през Олимпийските игри в Сочи, „Магьосника от Кремъл“ е стряскаща епопея на съвременна Русия. Разкривайки най-мрачните страни на управлението на Путин, тя ни провокира да размишляваме върху властта, нейните механизми и последствията за всички нас.

Октомври – Ноември 2023


ЛЮБОВ НА СЛЯПО
Лорън Лейн
Стр: 328
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-954-296-200-7
Грейси Купър е весела, винаги готова да помогне на другите и е безнадеждна романтичка.

Когато баща ѝ умира и ѝ завещава магазина си за шампанско, тя прави всичко възможно да запази мечтата му жива, отказвайки се от амбициите си да стане художник.

Себастиан Андрюс, невероятно красив, но дразнещо арогантен предприемач, предлага да изкупи договора за наем на Грейси, за да построи небостъргач на мястото на магазина.

Грейси не понася мисълта да захвърли мечтата на баща си, както е направила със своята, но скоро открива, че магазинът едва оцелява. Тя е съкрушена, но не желае да сподели с близките и приятелите си, че започва да обмисля предложението на Себастиан. Вместо това търси утеха от някой, когото никога не е срещала – мъж от приложение за запознанства на сляпо.

И докато Грейси постепенно се влюбва в мистериозния непознат, враждебните искри между нея и Себастиан разпалват неподозирани чувства..


НЕДОВЪРШЕНИЯТ РЪКОПИС
Франк Тилие
Стр: 488
Цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-164-562-6
Един ръкопис без финал. Едно разследване на убийство без труп. Един покойник без лице.

В багажника на кола в покрайнините на Гренобъл са открити останките на млада жена. Гледката е шокираща – очите са извадени, лицето е одрано, а ръцете са отрязани и събрани в торба. За полицията много скоро става ясно, че шофьорът не е собственик на автомобила. Имал е малшанса да открадне кола със зловещ товар. Но кой тогава е извършителят на този садистичен акт?

Леан Морган и Енаел Мирор – бившата учителка се е превърнала в кралица на трилърите, но пази ревностно личния си живот. Живот, успешно конкуриращ ужасите, за които писателката разказва в криминалните си романи. Единственото ѝ дете – Сара – е отвлечено и е в неизвестност, бракът ѝ е пълен провал и от някога щастливото ѝ семейство е останала само една вила – „Вдъхновителката“ – в Кот д`Опал, където остава да живее съпругът ѝ и да търси неуморно, но безуспешно, дъщеря им. Но едно обаждане я известява, че мъжът ѝ е бил нападнат и в момента е в болница с амнезия. Това събитие отваря кутията на Пандора и връща ужаса от четирите години, изминали след изчезването на Сара.

От мрака и мъглите на крайбрежния район, станал сцена на бруталните престъпления, до най-страшните и тъмни кътчета на човешката психика – Франсоа Тилие ни повежда на зловеща разходка до най-жестоките и извратени проявления на човешката природа.


АДРЕНАЛИН. МОИТЕ НАРАЗКАЗАНИ ИСТОРИИ
Златан Ибрахимович, Луиджи Гарландо
Стр: 288
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-164-563-3
Златан Ибрахимович вече няма нужда да демонстрира уменията си или да напомня за големите спортни успехи, които го направиха един от най-известните футболисти в света. Дошло е времето да покаже човека зад спортиста Ибра, да се разголи, да ни разкаже откровено и от първо лице как се променя един футболен бог и как посреща бъдещето – без лицемерие, със зрелостта и съмненията, присъщи на всеки от нас.Златан ни пренася в света на първокласния футбол, както никой друг. В „Адреналин“ той разкрива какво е да играеш във Висшата лига и какво е било усещането да вкара онзи славен гол със задна ножица срещу Англия – един от най-красивите и запомнящи се в историята на футбола. Разказва любопитни истории за едни от най-добрите играчи, треньори и мениджъри в този спорт. Но и много повече.
Най-резултатният и противоречив голмайстор ни кани в личния си свят. Говори искрено за любовта към жена си и за обичта към синовете си, които винаги са „на полпозишън“ за него. Споделя как преодолява травмите – не само физическите, но и тези, свързани със загубата на любими хора. Какво са за него приятелството и екипният дух на този етап от живота му. И не на последно място – какво представлява щастието: на терена и извън него.


ШАРО ХОЛМС И ЗАГАДКАТА С ИЗЧЕЗНАЛИЯ ИЛЮЗИОНИСТ
Тим Колинс
Стр: 192
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-619-164-565-7

Шаро Холмс, най-великият кучешки детектив в света, и неговият доверен помощник доктор Джейн Котсън пътуват с влак към Париж, когато друг пътник, известен илюзионист, изчезва по средата на нощта. Котсън подозира, че е извършено престъпление… Но изглежда никой друг на влака не знае нищо за фокусника. Ще съумеят ли Холмс и Котсън да разкрият загадката, преди да стане твърде късно?

Това вълнуващо приключение съдържа 28 игри, включително лабиринти, загадки с търсене и откриване на улики и математически главоблъсканици. Ще успееш ли да ги решиш и да помогнеш на Холмс и Котсън да разкрият най-сложния си случай досега?


МАЙКЕН МИНОНАМИРАЧКАТА
Карин Брюнк Холмквист
Стр: 240
Цена: 18 лв.
ISBN: 978-619-164-560-2

Никога не си твърде стар да започнеш живота си отначало.

Докато Осиан предприема пътуването на живота си до Борнхолм, в спокойното селце Шилинге тихият живот си продължава постарому. Това се променя, когато Майкен, добронамерената съседка на Осиан, намира на плажа нова красива саксия, в която да насади цветята си, но щом се оказва, че това е мина, цялото село е евакуирано.

Майкен се засрамва от постъпката си, но се успокоява, когато цялото внимание се насочва към тъмната и изоставена къща на Осиан. Той никога не е напускал Шилинге и сега всички се чудят къде е изчезнал и дали не е замесен в наскоро случилия се обир на супермаркета.

С топлота и хумор Карин Брюнк Холмквист описва живота в шведската провинция, където слуховете се разпространяват бързо и приятелството между поколенията е възможно.

ОГЛЕДАЛНИЯ ЧОВЕК
Ларш Кеплер
Стр: 552
Цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-164-553-4

Седемнайсетгодишната Джени е отвлечена посред бял ден и е отведена в изолирана къща, където е окована и затворена в клетка с други момичета. Похитителят им е непредсказуем, хитър и изключително жесток. Той успява да осуети всеки техен опит за бягство, а веднъж хванати, те рядко оцеляват след наказанието си.

Пет години по-късно Джени е намерена мъртва и полицията се мъчи да открие следа сред оскъдните доказателства. Криминален инспектор Юна Лина разбира, че убийството ѝ има връзка със смърт, обявена за самоубийство преди години. Когато и седемнайсетгодишното сираче Миа изчезва, на Юна му става ясно, че си имат работа със сериен убиец, чийто вилнеж тепърва започва.

Докато полицията се приближава към него, Миа и останалите пленници са изправени пред още по-голяма опасност, а Юна се озовава в привидно невъзможна надпревара с времето, за да спаси младите им животи.

Издателство Benitorial

Октомври – Ноември 2023


НЕ ТУК И НЕ СЕГА
Джилиан Макалистър
Стр: 416
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-763-933-9

Можеш ли да предотвратиш убийство, което вече се е случило?
Краят на октомври, минава полунощ. Чакаш 18-годишния си син да се прибере у дома. Напът е да наруши вечерния си час, но само няколко минути по-късно това се превръща в най-малкия ти проблем. Твоят мил, умен и забавен тийнейджър намушква човек. Не знаеш защо. Не познаваш жертвата. Знаеш само, че синът ти е арестуван и бъдещето му е провалено завинаги.

За Джен всичко това не е просто вероятност. Тод, милият, умен и забавен Тод, нейният Тод наистина извърши убийство пред очите ѝ. Сега е в ареста и Джен има чувството, че никога повече няма да може да мигне.

Но когато на сутринта отваря очи, е вчера. И снощният кошмар все още не се е случил. Всяко събуждане я отвежда все по-назад в семейната история в търсене на пропуснати парченца от зловещия пъзел. Някъде, скрита в миналото, я очаква истината. И Джен няма друг избор, освен да я открие.


ГАСНЕЩА СВЕТЛИНА
Стюарт Макбрайд
Стр: 400
Цена: 24 лв.
ISBN: 978-619-763-930-8

Тя е едва първата жертва. Колко ли ще я последват?
Всичко започва с голото тяло на Роузи Уилямс, пребита до смърт проститутка, зарязана край доковете – в сърцето на квартала с червените фенери на Абърдийн. За детектив-сержант Логан Макрей това е кофти начало на поредния кофти ден.

Но Роузи не е единствената, която поема на неочаквано пътешествие към моргата. В другия край на града шестима души изгарят живи в окъпана в бензин сграда, чиито врати и прозорци са завинтени отвън. И въпреки непрестанните усилия на Логан не след дълго на улицата изниква още една мъртва жрица на любовта.

Завладяващ сюжет, който ще ви накара да препускате през страниците – перфектна комбинация от мистерия, съспенс и характерните за автора свирепост и черен хумор. „Гаснеща светлина“ е втора книга от знаменитата поредица за детектив-сержант Логан Макрей на майстора на шотландския криминален трилър Стюарт Макбрайд.

„Стюарт Макбрайд е дяволски добър писател.“ – Питър Джеймс


ГРАДИНАТА НА САМУРАЯ
Гейл Цукияма
Стр: 392
Цена: 24 лв.
ISBN: 978-619-763-924-7

Стивън е млад художник от Китай, чиито дни са белязани от треската на туберкулозата. Изплашени за здравето на по-малката си дъщеря, родителите му го изпращат в крайморската вила на дядо му в малкото японско селце Таруми, за да се възстанови на свеж въздух. И макар да е прекарал там няколко лета в детството си, той сякаш за първи път наистина забелязва Мацу – вглъбения градинар, поддържал къщата през последните десетилетия, който поема грижите за Стивън.

Самурай по душа, Мацу е човек, отдаден на правенето на добро и намирането на красота в една жестока действителност. Неусетно, с отдаденост и любопитство, Стивън влиза в ролята на негов ученик, който тепърва ще открие стоицизма и спокойствието в същността на учителя си, както и новото за него, всеобхватно желание да развие устойчивостта на тялото и вътрешния си свят.
Скоро Стивън е обгърнат от миналото и настоящето на Мацу, и от всеотдайността му към Сачи, която е принудена да живее в откъснатото от света планинско селце Ямагучи. И докато историята на Мацу и Сачи се разгръща пред очите на читателя, на преден план изплува истинското значение на това да си самурай и да водиш достойно тихата битка на живота.

Дъщеря на японец и китайка, Гейл Цукияма ни отвежда на омайващо пътешествие в два преплитащи се свята – тези на Япония и Китай в края на трийсетте години на миналия век, на прага на Втората световна война, което ни кара да се вслушаме не само в историята на Стивън, Мацу и Сачи – красива като градината на самурая, но и в търсенията на собствената ни душа.


СЪВЪРШЕНА ПЛЯЧКА
Хелън Фийлдс
Стр: 456
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-763-928-5

Ще се лее кръв…

В разгара на музикален фестивал доброволец е брутално убит. Нито един човек от многохилядната тълпа не е зърнал нападателя. Седмица по-късно начална учителка е намерена в контейнер на единбургска улица, удушена със собствения ѝ шал.

Инспекторите Ава Търнър и Люк Каланак не разполагат с достатъчно улики дори за съставянето на хипотеза, когато по стените в целия град започват да никнат графити за жертвите.

Графити, които се появяват преди, а не след убийствата. Съобщения от самия извършител. Ава и Люк се впускат в напрегната и изключително опасна надпревара с времето, а убиецът вече е готов да нанесе следващия си удар.

И колкото по-невинна е жертвата, толкова по-добре.

След бестселъра „Съвършени останки“ Хелън Фийлдс ни поднася нов разтърсващ трилър от „съвършената“ поредица с инспектор Люк Каланак, който отново обира овациите на криминалната сцена.


ПРЕСЛЕДВАЧКАТА
Лив Константин
Стр: 344
Цена: 23 лв.
ISBN: 978-619-763-926-1
Тя иска само едно. Перфектно семейство.

Наскоро установилата се в крайбрежния рай Уестпорт Пайпър знае как да получи каквото иска – тя е красива, решителна, ръководи успешен бизнес, живее в просторна къща и има собствена яхта. Когато среща прочутия харизматичен адвокат Лео Дракос, единственото ѝ притеснение е брачната халка на пръста му. Но Пайпър добре знае, че браковете не траят вечно.

Джоана търпеливо изчаква Лео, любовта на живота ѝ, да преодолее погълналата го тежка депресия. И макар да е радостна от факта, че Лео отново се връща към чаровната си, енергична същност, и прекарва все повече време с децата си, Еви и Стели, тя с изненада открива, че щастието му не се дължи на нейната всеотдайна подкрепа. Причината е друга.

Пайпър. Лео е луд по нея и възнамерява да започне живота си начисто с новата си избраница. В отчаянието си Джоана трескаво се опитва да изрови нещо, което да използва срещу крадлата, отнела целия ѝ свят. А миналото на Пайпър крие много тъмни тайни… Някои смятат, че страховете на Джоана се дължат на параноя. Но дали наистина е така, или смъртна опасност грози Лео и децата и тя е единствената, която би могла да ги спаси?


СЕТНИЯТ Й ДЪХ
Робърт Дъгони
Стр: 416
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-763-922-3

Трейси се връща на работа след сензационния процес срещу убиеца на сестра си. Белязана от това жестоко изпитание, тя се оказва въвлечена в разследване, което може да застраши не само кариерата, но и живота ѝ.

Сериен убиец, наричан Каубоя, отнема животите на еротични танцьорки в долнопробни мотели в северен Сиатъл. След като получава заплашително съобщение, предполагащо, че убиецът или негов имитатор е по следите ѝ, Трейси се сблъсква с тежката задача да се превърне от плячка в преследвач. С нарастването на броя на жертвите тя започва да подозира, че разковничето се крие в разследване на убийство отпреди десетилетие, което никой, дори арогантният капитан Джони Ноласко, не желае да отвори отново.

Каубоя все още е на лов. Дали Трейси ще успее да открие доказателства, с които да го спре, или ще се превърне в следващата му жертва?

Дъгони натиска газта. – Kirkus Reviews

С този завладяващ трилър Дъгони напомня за най-добрите творби на Майкъл Конъли. Впечатляващите и автентични детайли от разследването на Кросуайт ще накарат читателите да се чувстват вплетени във всеки етап от историята. Кросуайт е страхотен, добре изграден герой, който ни оставя в нетърпеливо очакване на следващия ѝ случай. – Library Journal

Дъгони взема най-доброто от трилъровия арсенал и го претворява умело във вълнуващ, скоростно развиващ се сюжет. Запазете си глътка въздух, защото разкритията на финала ще ви накарат да ахнете. – Booklist

Съспенс с бурно действие, от което дъхът направо секва. Ще разлиствате страниците бързо, за да разберете какво следва. Никой няма да се отърве без няколко белега. – The Big Thrill

Дъгони умело засилва напрежението, като превръща самата Кросуайт в мишена. – Seattle Times


ПЪРВИЯТ СЛУЧАЙ НА МЕЙЗИ ДОБС
Джаклин Уинспиър
Стр: 368
Цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-763-920-9
Когато Мейзи Добс започва работа като прислужница в аристократично лондонско домакинство на тринайсетгодишна възраст, тя няма представа, че работодателката ѝ, суфражетката лейди Роуън Комптън, ще стане нейна покровителка, взимайки я под крилото си. Приятелят на лейди Роуън, Морис Бланш, често наеман да разследва разнообразни случаи от европейския елит, разпознава интуитивните дарби на Мейзи и ѝ помага да кандидатства в престижен колеж в Кеймбридж, където тя планира да завърши образованието си.

Избухването на Първата световна война обаче променя всичко. Мейзи се обучава за медицинска сестра, след което заминава за Франция, за да служи на фронта, където намира – и губи – важна част от себе си. Десет години след примирието, през пролетта на 1929 г., Мейзи започва практиката си на частен детектив, научила колко значими могат да бъдат съвпаденията и колко неуловима – истината.

Първият ѝ случай е привидно банален – подозрение в изневяра. Но всъщност точно той поставя началото на много по-задълбочено разследване, което принуждава Мейзи да се изправи срещу призрака, преследвал я повече от десетилетие.

Издателство ИЗТОК-ЗАПАД

ЧАЕНОТО МОМИЧЕ, Лиза Сий
ТРОЛЪТ СЪРДИТКО…ИСКА ДА Е ПРЪВ!, Барбара ван ден Шпойлхоф, Щефан Прикен
ДУХЪТ НА ДЗЕН, Алън Уотс

Издателство Ибис

КРЪВЕН ОБЕТ, Дж. Р. Уорд
ЛЮБОВ И ДЖЕЛАТО, Джена Еванс Уелч
ТАЙНИЯТ МЪЖКИ КЛУБ ЗА ЛЮБОВНИ РОМАНИ, Лиса КейАдамс

Издателство Колибри

КОГАТО РОДИТЕЛИТЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ, Франсоаз Долто
ОТКРАДНАХА НИ, Людмила Петрушевска
БЕРТА ИСЛА, Хавиер Мариас

Издателска къща Жанет 45

НИКОЙ НА ПРАГА, Калин Донков
КАКВО Е ДА СИ МАЙКА, Мая Дългъчева
КНИГАТА КАТО ОБЕКТ, Райчо Станев

Издателство Летера

АНЕКДОТИ И ИСТОРИИ ОТ ДРЕВНА ГЪРЦИЯ, Владимир Янев
ДВЕ ОЧИ ОТ ЛЮБОВ, Надежда Захариева

Издателство Кибеа

РАДОСТТА ОТ ПРЕПОДАВАНЕТО, Кристоф Вихерт
ЯСНИТЕ ПРИНЦИПИ В ХРАНЕНЕТО, Сюзан Пиърс Томпсън

Издателство Милениум


СЪБРАНО, Христо Фотев
СМЪРТОНОСЕН МРАК, Майк Оумър

Издателство Лабиринт

КАЩАНКА, Антон П. Чехов
СИНДРОМЪТ НА КУКЛАТА, Дина Рубина
ХУДОЖНИК НА ПРОМЕНЛИВИЯ СВЯТ, Казуо Ишигуро

Издателство Пергамент Прес

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕШ БАВНО
ДАО ДЪ ДЗИН, Урсула Ле Гуин

Издателска къща Персей

ДОСАДНИКЪТ, Анна Багряна
ПОСЛЕДНИЯТ ВИКИНГСКИ КРАЛ, Ян Уве Екеберг

Издателство Август

ДЪЛБОКА ДЪРЗОСТ Брене Браун
ДАРОВЕТЕ НА НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО Брене Браун

Издателство Жануа`98

ТИХИЯТ ЛИДЕР, Карло Анчелоти
ЖОЗЕ МОУРИНЬО. ТВЪРДЕ ЛИЧНО, Робърт Бийзли

Издателство Лира Принт

АСТРОЛОГИЯТА ЗА ИЗБОРА НА ПРОФЕСИЯ, Сергей А. Вронски
ХИРОМАНТИЯ ЗА ВСИЧКИ, Кейро

Издателство Екслибрис

КАРТЪР&ЛЪВКРАФТ, Джонатан Л. Хауърд
ТОТАЛНО ОПИЯНЕНИЕ, Норман Олер

Издателство Кралица Маб

СЕМЕЙНИ ИСТОРИИ, Николай Аретов
СЪВЕСТТА, МИСИЯТА, СВОБОДАТА

Издателств

ДАР, Владимир Набоков
ХАРЛЕМСКИ РОКАДИ, Колсън Уайтхед

Издателство Локус Пъблишинг

ПТИЦАТА ЗЕМЕТРЪС, Сузана Джоунс
СУПЕР ФОКУС, Майкъл Хаят
НЕВРОМАНТИК, Уилям Гибсън

Издателство Кръг

ЛИТЕРАТУРНА СОФИЯ, Иван Шишиев
ИСТИНСКАТА ДАЯНА, лейди Колин Кембъл

Издателство Дуо ДизайнТОМ ГЕЙТС: ОТЛИЧНИ ОПРАВДАНИЯ (И ДРУГИ ХУБАВИ НЕЩА), книга 2, Лиз Пишон
НЕВЕРОЯТНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ЕДИН ДЪРДОРКО, Джеф Кини

Издателство МаК

БОЛКИ НА РАСТЕЖА, Ерик Фламхолц, Ивон Рандъл

Издателска къща Прозорец

LA PASSIONE. КАК ИТАЛИЯ ПРЕЛЪСТИ СВЕТА, Даян Хейлс
ЧАСОВНИЦИ ОТ КОСТИ, Дейвид Мичъл

Издателство Колхида

ВИНЕНА КУХНЯ, Невяна Кънчева
В КУХНЯТА НА МОДЕРНАТА ЖЕНА, Магдалена Пашова

Издателство ИнфоДАР

ГОРСКИ ПРИКАЗКИ, Рене Клоук
АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА, Луис Карол

Издателство ЕМАС

КРАЛИЦА ВИКТОРИЯ, Джийн Плейди
МАРЛЕНЕ В ТЪРСЕНЕ НА ЛЮБОВТА, Кристофър Гортнър

Издателство Пощенска кутия за приказки

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ, част втора