Протестна мрежа: Спрете арогантното назначение на Искров

„Довчера управляващите посочваха вината и отговорността на гуверньора на БНБ за уронването на доверието в централната банка – днес, правят сделка с него бъде изпратен като представител на България в Черноморската банка за търговия и развитие“.

Така започва апелът на „Протестна мрежа“ срещу евентуалното преместване на шефа на БНБ Иван Искров от централната банка в ключовата Черноморската банка за търговия и развитие със седалище в Солун.

Информация за това се появиха вчера. Очаква се Искров да подаде оставка от сегашния си пост в близките дни, след като и управляващите, и част от опозицията заговориха, че той трябва да поеме лична отговорност за кризата с КТБ. Банката през юни беше поставена под специален надзор, а този месец лицензът й беше отнет. /Дневник/

От „Протестна мрежа“ призовават да се спре това назначение, защото е „арогантно погазване на чувството за справедливост на гражданите“.

„В коалиционното споразумение за управление ГЕРБ и РБ декларираха, че обединяват усилията си за стабилизиране на институциите и предотвратяване на срастването на икономическа, политическа власт и съдебна власт против интереса на гражданите.Историята на КТБ – наричана банката на властта, е символ на това срастване.Как вината и отговорността на Искров за “ изпускането“ на КТБ са заменени от компенсиране на оставката му с пост в международна финансова институция“, питат от „Протестна мрежа“ в позиция, разпространена чрез сайта им.

От нея става ясно, че активистите възразяват „срещу договорки, целящи избягването на отговорността на управителя на централната банка за случилото се с КТБ“. Какво предлага правителството – докато всички плащаме милиарди за безобразието КТБ, Искров да бъде пратен на блага почивка в Солун.Тази сделка е част от модела, срещу който протестирахме цяла година“, пишат още от „Протестна мрежа“. /Дневник/

4 comments

  1. По скоро да се потърсят виновниците, Искров само изпълни това, което му беше наредено.

  2. Няма кой да спре далаверите! Всички са яко навързани като свински черва!

  3. Искров има козове, които са насочени срещи Борисов. Явно и той крие тайни в КТБ, щом позволяват да му извиват ръцете.

  4. Искров според мен не е редно да бъде помазван

Коментарите са изключени.