Рекорден брой пилоти участваха в офроуд състезанията в Кърджали

Хасан Азис подкара АТВ на офроуд празника в Кърджали

Арда Нюз

Кметът на Кърджали Хасан Азис

Той и пилотът Тодор Христов бяха атракцията в тазгодишното издание на авто-надпреварата, 16-годишен тийнейджър от   Търговище  също предизвика фурор

Кметът инж.Хасан Азис, който е любител на екстремните спортове и организаторът на „Офроуд празник Кърджали  2015” Тодор Христов бяха атракцията в тазгодишното издание на авто-надпреварата в града край Арда. Двамата направиха почетна обиколка на трасето край Водното огледало. Кърджалийският кмет показа добро майсторство , управлявайки АТВ по-добре дори от самите състезатели. В паузата  градоначалникът  и Тодор Христов направиха обследване на екстремното трасе с АТВ-та, следвани от три бъгита,под аплодисментите на многобройните зрители.

16-годишният Иван Генчев от Търговище стана любимец на публиката

16-годишният Иван Генчев от Търговище предизвика фурор  сред стотиците наблюдаващи офроуда, демонстрирайки, освен умения и актьорско майсторство. Той спечели първо място в категория „Експерт” с АТВ. Тийнейджърът тренира от 7-8 години и приема като предизвикателство подобно участие. Пред „Арда Нюз” Иван коментира,че успехът му се дължи на постоянство и желание, а тренировките си провежда под звуците на любими рок парчета.
Емблематичният кмет на Тетевен Милен Милев също подкара мощен джип „Тойота”. Оказа се, че негов навигатор е  единният от заместниците му, а другият също участва в състезанието. „Животът ми е екстремен. Важно е да има адреналин, това поддържа изключително духа. Обичам динамиката и неизвестното”, лаконичен бе Милев.
Един от расовите джипове, хващащи окото бе на Тодор Христов. Тъй като той е организатор на проявата и няма право да участва в нея, бе поверил мощното возило на 36-годишния пилот Ивайло Върбанов, един от най-добрите участници в ралита.
Над 220 участника от България, Гърция, Турция, Румъния, Италия, Португалия, Сърбия  и Македония застанаха на старта в Кърджали през уикенда и в понеделник. Традиционното откриване на сезона се радваше на голям интерес, като през изминалата година участниците бяха 150, а тази година са абсолютен рекорд за България.
През изминалите три дни  се проведоха четири състезания едновременно – автомобили, мотоциклети, АТВ и бъги, като всички са първи кръг от националните шампионати на България.

Стартът при джиповете

Известните имена сред участниците са -носителят на Европейския рали трофей Крум Дончев, който  участва с мотор, както и  най-добре представилият се българин на рали Дакар Орлин Алексиев. Националният и балкански шампион Николай Гочев, гръцкият екипаж на Хари Кафтеранис спечелил шампионата на България за 2014 г.  също бяха част от надпреварата.

Организатор на проявата е Троянският клуб „4х4 Адвенчър”, а директор на състезанието е известният пилот Тодор Христов. Съорганизатор е Община Кърджали под егидата на кмета инж. Хасан Азис.