Ромка преби санитарка в болница

Пострадалата ще представи в съда оскубан кичур коса

Ромка нападна, оскуба и преби санитарка от Второ детско отделение в пазарджишката областна болница. Вследствие на нападението пострадалата медицинска работничка още не може да се отърве от стреса и е принудена да ходи на работа, придружена от сина си.

За поредното посегателство над здравен специалист потвърди директорът на лечебницата д-р Васил Вълчев. Потърпевшата е 37-годишната Иванка Пенова, която от 17 г. работи като санитарка в детското отделение.

Неприятната история се разиграла миналата събота, когато жената била нападната от 25-годишна майка от ромски произходТя придружавала двете си деца в здравното заведение и поискала от санитарката да й отключи вратата, за да излезе и си вземе някакъв багаж.

Тъй като по разпореждане на главния лекар и на болничната управа във времето между 14 и 16 ч се забранявали всякакви влизания и излизания на пациентите и придружителите извън отделението, за да могат децата да спят, санитарката обяснила на ромката, че не може да й отключи.

Тогава мургавата жителка на местния квартал „Изток” се нахвърлила върху медицинската работничка с думите: „Само ти ги правиш тия номера, другите ни отварят“, след което започнала да й скубе косата. Нападателката дори успяла да отскубне кичури коса от беззащитната Иванкакойто тя си пази като доказателство пред съда.

В подкрепа на побойничката и другите придружителки на деца, предимно ромчета, наскачали в коридора и започнали да крещят по санитарката. Имало и такива, които пък взели страната на пребитата и добре, че в това време синът й я потърсил по джиесема, та успяла да се спаси. Веднага в отделението пристигнали полицаи, които разпитали хулиганката. Потърпевшата Иванка Пенова е категорична, че ще си търси правата в съда.

Същия ден в отделението дори имало тежък случай и санитарката била ангажирана да помага. От ударите, нанесени по лицето на Иванка, тя е получила рани в челото и край носа. Охлузвания има и по скулите на лицето, а в областта на лявата мишница има кръвонасядане.

От изживения шок жената не може да спи и постоянно я избива на плач. Когато отива на нощни дежурства, 20-годишният й син я придружава до отделението, защото битата се опасява да не я причакат близки на нападателката. От пазарджишката болница ще помогнат финансово на служителката си да заведе дело ./Монитор/