Патриотичният фронт няма да се разцепи, смята Красимир Каракачанов

Патриотичният фронт няма да се разцепи. Това каза
съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов запитан за възможността казусът със заместник-министъра на отбраната Орхан

Исмаилов да доведе до разцепление на формацията. Според него реакцията на НФСБ е по-емоционална, а тази на ВМРО – по-политична, но по принцип е една и съща. Каракачанов обясни,че за тях е неприемливо кандидат на НПСД – „партия, която има тесни отношения с „неоосманиста“ Ердоган, провеждащ политика на вмешателство във вътрешните работи на България“, да стане заместник-министър на отбраната.

По-рано днес Валери Симеонов отбеляза, че Позицията на НФСБ е за прекратяване на подкрепата на правителството, ако решението по казуса не ги удовлетвори. Пак ще има заседание на ПС на НФСБ,ще има обсъждане, допълни той.

Симеонов коментира, че в случая не става дума за образованието, нито за името на Исмаилов, а са против, защото той представлява една „протурска партия“. Валери

Симеонов посочи, че партиите от ПФ могат да вземат различни решения по този случай и не изключи възможността и от разделение. По думите му това е въпрос на обсъждания.
/БТА/