Маскирани с бухалки нахлуха в „Червило”

Никой от пострадалите не се е оплакал в полицията

Маскирани с бухалки нахлуха в четвъртък вечерта на откриването на известния столичен клуб „Червило”. Масовия бой окървави нощния клуб в центъра на София, но битката приключи преди идването на полицията и никой официално не съобщава причините за нея.

Една от версиите, по които работят столичните криминалисти, е силово завладяване на наркотеритории, твърди ПИК.Сигналът за масов бой е получен на тел. 112 в 00:17 ч., съобщиха пред „Монитор” от СДВР. Той веднага бил предаден на полицията и на място бил изпратен патрул. Униформените не са заварили меленяма тъжители, няма и пострадали, казаха още от Столичната полиция. Позицията на собствениците във Фейсбук е кратка и уклончива: „Екипът на клуб „Червило” искрено се извинява на всички гости, които бяха свидетели на случилото се преди броени минути.

Надяваме се да няма пострадали и смятаме, че действията на тези хората са крайно недопустими и подсъдни”.Според БЛИЦ купонът продължил с пълна сила след показната акция на 20 души, които нахлули с бухалки и набили клиенти. Причината била сплашване на конкуренция. Цитиран е коментар на свидетел на екшъна на профила на заведението във Фейсбук: „Фирми. Дрога. Бой. Кръв. Куки. Линейки. Стадо. Сеир. Партито продължава с пълна силааа”.„Който к’вото и да направи, каквото и да е станало, не смятам, че ще е лоша реклама.

Навсякъде стават филмиистинските фенове на клуба няма да говорят като някои хора тук”, пише пък почитателка на бара. В сряда градският прокурор на София Христо Динев и шефът на СДВР Младен Маринов съобщиха, че при акция срещу наркомафията са заловени над 100 дилъри в района на училища, в градинки и паркове, където се събират тийнейджъри.

Спецоперацията продължила от 1 до 9 ноември и при нея са изловени голяма част от разпространителите на ниско ниво. Заловени са марихуана, екстази и амфетамини, които са сравнително евтини наркотици. Не е тайна за никого, че в нощните клубове се продават хероин и кокаин, тъй като клиентите са заможни и имат далеч по-големи финансови възможности от учениците.

Полицейски източници твърдят, че наркопазарът в София няма изявен лидер, а множество групички, както и работещи за себе си дилъри, т.нар. Шанаджии. /Монитор/