Пропаднал път спря движението от село Борово до Кръстова гора

Спряно е движението на товарни автомобили, бусове и автобуси по пътя за Кръстова гора.

Причината е пропадане на пътната настилка преди село Борово. От община Лъки призозават богомолците да се въздържат от пътуване до Кръстова гора.

Кметът на Лъки Валентин Симеонов съобщи, че за укрепване на пътя ще са необходими между 250 000 и 300 000 лева. Симеонов уточни, че пропадането на пътя е отпреди  един месец. Заради падането на две дървета от долната страна на пътя, под асфалта се е отворила голяма дупка.

За ситуацията е информирана областната администрация в Пловдив, на място са били и представители на Комисията по бедствия и аварии. От тях кметът на Лъки е получил уверение, че необходимите средства за ремонт на пътната отсечка ще бъдат отпуснати на заседанието на комисията в края на ноември.

Има проблем и със свлачище на пътя Лъки – село Манастир, което е от миналата година и е временно укрепено– заяви кметът Валентин Симеонов. От днес служители на горовладелската кооперация „Чил тепе“ в Манастир са започнали  почистване на пътя и терена над него от счупените дървета от последния мокър сняг./БНР/