Цветанов: Няма да правим коалиция с БСП и ДПС

Ще направим всичко възможно да съставим силно правителство, което да реализира национални приоритети за бъдещето на България. Това каза на пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Не можем да говорим за окончателни резултати, защото още няма решение на ЦИК, с което ГЕРБ си запазва правото да направи официална пресконференция, когато бъдат обявени окончателните резултати и разберем кои депутати ще влязат в 43-то Народно събрание.

Отчитаме, че от общо 31 многомандатни избирателни района ПП ГЕРБ печели в 26. В 5 печели ДПС, във всички останали ПП ГЕРБ е първа политическа сила, което й дава изключително добри резултати”, добави Цветанов. „Благодаря на всички симпатизанти, членове, щабове, общински и областни структури, на всички дясномислещи граждани, дали гласа си за ГЕРБ”, заяви Цветан Цветанов.

„Областните градове, в които ГЕРБ има сериозно увеличаване на потенциала си и възможности, които би могла да развие през 2015 г., когато бъдат провеждани местните избори – от 27 областни града – 25 са на ПП ГЕРБ, две са на ДПС – Кърджали и Търговище. Сериозен е пробивът на ГЕРБ във Видин, Враца, Монтана, Хасково, Шумен и други”, посочи Цветан Цветанов.

ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС. Това стана ясно от думите на Цветанов. „Подкрепата за ПП ГЕРБ е над 1,1 милиона гласоподаватели, което означава, че ние трябва да изпълним ангажимента си към тях и да не ги предадем. Ще водим разговори, за които ще бъдете информирани.

Това, че ще водим разговори с всички партии, означава, че ще изпълним ангажимента си, за да реализираме управленската програма. Ако всяка една от парламентарно представените партии милее за България, смятам, че можем да получим парламентарна подкрепа по някои от тези секторни политики”, заяви Цветанов. „Ще бъдем изключително ясни и няма да правим компромис с една-единствена цел – на всяка цена да участваме в управлението”, добави той.

Кметът на Община Стара Загора и областен координатор на ГЕРБ за Стара Загора Живко Тодоров допълни: „Искаме да бъдем принципна партия и водейки преговори с останалите, няма да изневерим на своите избиратели, които са казали, че трябва да сформираме правителство без БСП и ДПС”.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов поясни: „Ако на партия ГЕРБ й извиват ръцете, обмисляме вариант нови избори на Коледа. Не искаме да правим компромиси, за които не сме овластени от избирателите ни”. /Труд/