Лазаров: Синът на собственика на завода е бил в цеха по време на взрива

Сред водещите се в неизвестност служители на взривилата се барутна фабрика са семейство – мъж и жена на 45 години, и 26-годишен мъж, чийто баща се опитва да се свърже с него от снощи, съобщи Нова тв.

Снимка: Нова тв

Синът на собственика на завода също е бил в цеха по време на инцидента, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Междувременно психолози оказват помощ на една жена, чийто съпруг е бил сред 15-те работници от следобедната смяна, които са били в завода по време на инцидента.

Съмненията са, че всички те са станали жертви на серията от взривове в завода в късния следобед в сряда.

В часовете след взривовете, които образуваха кратер на мястото на двете сгради на цеха, термокамерите не са засичали признаци на живот.

Нямаме информация за наличието на ТИР-ове с мини около завода, заяви главен комисар Николай Николов – директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Не е задължително да влизат живи хора, когато разполагаме със съответната техника за установяване на местонахождението на лица, които се издирват, коментира гл. секретар на МВР Лазаров.

„Създадена е организация с термовизионни камери и се наблюдава от няколко посоки с оглед установяване на живот. През нощта е засечено едно животно – това е единственият признак на живот на мястото“, допълни той.

„Под ръководството на окръжния прокурор ще бъде взето решение кога да влязат на местопроизшествието представители на Министерството на отбраната, оборудвани със съответната техника. Те ще преценят кога могат да влязат разследващите органи. В момента сме предприели мерки с безпилотен самолет“, каза още Лазаров. /Труд/