Язовир Добри дол в община Първомай преля, евакуираха 80 души

Язовир Добри дол в община Първомай е прелял тази сутрин от падналото голямо количество дъжд. Това съобщи инспектор Георги Кунев, говорител на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, пред Фокус.

Евакуирани са били 80 души. Няма опасност за живота им. 30 къщи са наводнени в село Добри дол. В момента се отводняват, обясни кметът на община Първомай Ангел Папазов.

На място са два екипа на пожарната. Водата се отича, опасността вече е преминала.

При направения оглед от специалисти е установено, че язовирните стени са здрави. Още в 5:00 часа тази сутрин е бил сформиран кризисен щаб.

Проливен дъжд е имало в землището на Чирпан, селото е в непосредствена близост. Падналото количество дъжд е било около 108 литра на кв.метър. Тази вода в момента преминава през село Добри дол, каза Папазов. /Труд/

Според него, язовирът над селото е помогнал преливната вълна от дъжда да не влезе в селото и да го залее. Водата е била много. Това се е случило между 12.00 часа и 2.00 часа през нощта. От 4.00 часа сутринта на място има противопожарни екипи, които помагат на хората за отводняването.