Президентът разпусна 42-рото Народно събрание

Със свой указ президентът Росен Плевнелиев разпуска 42-рото Народно събрание, считано от днес, 6-и август 2014-а година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

prezident

Плевнелиев насрочва произвеждането на парламентарни избори на 5-и октомври.

С друг свой указ президентът назначава, считано от днес, служебно правителство със служебен министър-председател Георги Близнашки. /BNR/

Със свой указ президентът Росен Плевнелиев утвърди Правила за провеждане на публична процедура за изслушване на предложен член на Централната избирателна комисия от коалиция, непредставена в Народното събрание, но с избрани с нейната  кандидатска листа членове на Европейския парламент. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Коалиция от партии „България без цензура, ВМРО-БНД,
Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“, която има избрани с нейната листа членове на Европейския парламент е направила предложение за член на ЦИК да бъде назначена Катя Иванова.

Правилата предвиждат публично оповестяване на писмените мотиви на коалицията, документите на кандидата, както и предоставяне на информация за неговата професионална биография.

До 10 август на e-mail адрес: [email protected] или по
пощата на адрес: гр. София, бул. „Дондуков“ 2 могат да се
изпращат становища и въпроси към предложения кандидат.

Публичното изслушване на кандидата за член на ЦИК ще бъде на 11 август т.г. /понеделник/ в 10.00 часа и ще бъде предавано в реално време на интернет адрес:
http://www.president.bg/static56/Online-video/. /BTA/