Робърт Де Ниро си спомня в интервю за своя баща гей

Холивудската звезда Робърт Де Ниро даде интервю по повод документалния филм на НВО за неговия починал баща.

Пред сп. Out Де Ниро казва, че изпитва липсата на баща си, художник, обявил пред света, че е гей. Робърт Де Ниро Старши, почина от рак преди 20 години, а синът му, който е легенда на американското кино е запазил непокътнато ателието му в Сохо, Ню Йорк.

Робърт Де Ниро се разплака докато споделя спомени за баща си в документалния филм на НВО

„За мен, той винаги е бил велик художник, казва актьорът в интервюто. По повод сексуалността на баща си той казва: „Да, сигурно му е било трудно да не се крие в онези времена, особено докато е растял в малко градче. Аз не бях много наясно за това. Иска ми се да си бяхме говорили повече. Майка ми не искаше да коментира въобще нищо за него, пък и човек не се интересува много от родителите си когато е млад.”

Робърт Де Ниро с баща си

Въпреки, че е прекарвал малко време с баща си, тъй като е живял с майка си, поетесата и художничка Вирджиния Холтън Адмирал, Робърт е останал близък с него. „Не бяхме от типа баща и син, които играят заедно бейзбол, както може да предположите, но имахме връзка. Аз не бях около него често, защото с майка ми бяха разведени. Както казах в документалния филм, грижех се за него по различни начини.”

Робърт Де Ниро Старши

Във филма актьорът споделя спомени как баща му е изпитвал болка от недооценото му творчество и акцентът върху сексуалността му. Де Ниро Старши изживява последните си дни като беден художник, докато синът му постига световна слава в Холивуд. По това време актьорът опитва да помогне на баща си, който твърдо отказва всякаква помощ.