Пребиха с тръби бивш шеф в „Напоителни системи“

Бившият шеф на „Напоителни системи“ Георги Харизанов, който наскоро излезе от ареста, бе пребит с метални тръби от двама неизвестни нападатели.

Биячите го издебнали към 21 ч в четвъртък, когато се прибирал със съпругата си към дома им в столичния кв. „Красна поляна“. Два часа след побоя Харизанов бил приет във ВМА със счупени ръка и крак, контузия на мозъка и с хематоми по главата.
„Наистина има такъв инцидент. Но нито той, нито някой от близките му е получавал заплахи. Очевидно е, че нападението е поръчково и е свързано с някакво предупреждение“, обясни пред „Труд“ адвокатът на Харизанов – Григор Вълков.
Вчера Софийската районна прокуратура образува разследване срещу неизвестен извършител за побоя.

Харизанов стана известен, след като през 2012 г. „Труд“ съобщи, че е съден за закана с убийство, реабилитиран за рекет и обвиняем за кражба на 50 хил. долара. По-късно той бе оправдан за кражбата, а заплашената с убийство жена оттегли претенциите си. Заради скандала обаче Харизанов се раздели с поста си шеф на управителния съвет на „Напоителни системи“.

През есента на 2013 г. името на Харизанов отново влезе в медиите. Причината бе арестът му по обвинение, че е одобрил сключването на неизгодна сделка за продажба на стари тръби от „Напоителни системи“. Тогава Харизанов не прекара дълго време в ареста.

Докато бе на свобода, председателят на БСП Сергей Станишев го спомена като организатор на антиправителствените протести. И дори обясни, че бивш шеф на „Напоителни системи“ при правителството на ГЕРБ е организирал протестиращи да пребият пред Народното събрание депутати и министри. Месец след това Харизанов отново бе арестуван.

Този път, защото прокуратурата се сдобила с таен свидетел, който разказал, че Харизанов „ще бяга при негрите“. За да не се отклони от делото за неизгодната сделка, прокуратурата поиска Харизанов да бъде задържан. Така той остана зад решетките до март. /Труд/