Полицейски камери ще следят агитките на „Ботев“ и „Левски“ в „Коматево“

Пловдивската полиция е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред във връзка с предстоящия мач между отборите на “Ботев” и „Левски”, който ще се играе следобед на стадиона в квартал „Коматево”.

От областната дирекция на МВР предупреждават, че от 11 часа до приключването на срещата привечер е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по Коматевско шосе. Ако се наложи, ще се спира достъпът на автомобили в квартала с изключение на автобусите от обществения транспорт. Останалите ще бъдат насочвани по обходни маршрути.

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане сблъсъци между противостоящите агитки. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Припомняме, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие, алкохол, спрейове със защитен газ, бутилкинад 500 мл, твърди и чупливи предмети, сигнални ракети, знамена и плакати с прекалено големи дръжки. Полицията настоява феновете да спазват стриктно тези разпореждания. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. /радио Пловдив/