Прокуратурата ще внесе обвинителен акт по делото срещу Сидеров

Ще бъде внесен обвинителен акт по делото срещу Волен Сидеров.

Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Става въпрос за това, че Сидеров ще бъде съден за хулиганство. Според официалната информация за случая на 6 януари лидерът на „Атака“ заедно с още шестима депутати от партията му са предизвикали разправия на борда на самолета от София към Варна, като обиждали френския дипломатически служител Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището влезли в ръкопашна схватка с млад мъж и с полицай. Сидеров пък обяви, че истинските факти по случая са противоположни – Дюмортие го е наругала на английски, пътникът Димитър Бахнев му е показал среден пръст, а полицаят Костадин Колев е лъжесвидетелствал за удара по лицето си.

„Не мога да кажа, в какъв срок ще бъде внесен актът, но ще бъде в непродължителен срок. Далеч съм от мисълта, че по това дело ще възникне такова обстоятелство, каквото е възникнало по Сарафово, напротив.

По делото трябва да бъдат разпитани и народните представители, но има известен проблем с тяхното призоваване, защото призовките се изпращат чрез ръководството на Народното да събрание“, заяви Цацаров.

„Това дали ще повдигнеш веднага обвинение или ще повдигнеш обвинение на финала зависи от това с какви доказателства разполагаш в конкретния момент.

Прокуратурата осъществява функцията по обвинение, но тя трябва да бъде и обективна. Нека бъдат разпитани и свидетели, за които се твърди, че ще дадат показания в подкрепа на обратната теза. Това за нас няма да промени намеренията да внесем обвинителен акт“, каза още Сотир Цацаров. Той заяви, че решението Волен Сидеров да бъде обвинен категорично не е променяно. /24часа/