Пласидо Доминго на български: „Моя страна, моя България, ще се върна”

Пласидо Доминго остави развълнувана, просълзена и щастлива публиката в препълнената зала Арена Армеец в София след концерта си снощи. На празника на любовта той раздаде щедро на всички присъстващи от своя гениален талант и любов към музиката по време на един от най-запомнящите се и емоционални концерти в България до момента.


Хиляди хора станали на крака аплодираха маестрото в продължение на повече от 10 минути след края на шоуто. Заедно с изключителните музиканти от Софийска Филхармония под диригентството на Жорди Бернасер и двете брилянтни сопрано певици Микаела Оесте и Вирджиния Тола, Маестро Доминго плени българската си публика с вълнуващи изпълнения на партии от опери като „Риголето” и „Набуко” и песни като “Besame Mucho” и „Granada”.
Както обеща още преди седмици Пласидо Доминго наистина изненада силно всички в залата с едно много специално изпълнение на легендарната песен на Емил Димитров – „Моя страна, моя България”. Това окончателно взриви емоциите на хилядите хора в залата, изправи ги на крака и ги накара да пеят заедно с Маестрото тази толкова българска песен. На финала на това силно въздействащо изпълнение с изключително правилно произношение на български език Пласидо Доминго обеща на влюбената в него публика: „Моя страна, моя България, ще се върна”.


След близо двучасовия си концерт Маестрото намери сили да обърне внимание, да се снима и раздаде автографи на всеки един човек дошъл в зоната зад сцената да го поздрави, както и на присъстващите на специалната вечеря, която той даде по повод първия си концерт у нас. На тръгване за хотела, заедно със съпругата си Марта Орнелас той изрази искрена надежда, че скоро ще може да се върне отново за концерт в България, защото преживяването, което българската публика му е подарила е било наистина великолепно.