Кавана призна, че е гей

Любимецът на тийнейджърките в годините между 1977 и 1999 певецът Кавана призна, че за първи път е имал хомосексуален контакт точно в годините, в които се е радвал на международна слава. “Част от мен се срамува, че ми отне толкова много време да кажа Аз съм гей.

Ето чак на 36 години си признавам. Никога досега не съм казвал, че съм гей защото не са ме питали.” Звездата прави крачка към възобновяване на кариерата си като ще стане част от новата супергрупа 5th Story, която е част от риалити проекта “Голямото завръщане”.

Кавана признава, че в началото се чувствал неловко да разкрие сексуалността си пред новите си колеги които са и други загаснали звезди като Гарет Гейтс/победител в британския Мюзик айдъл/, Дейн Бауърс /бивш участник в групата Another Level/, Адам Рикет /британски актьор и певец/ и Кензи /британски диджей и бивш член на групата Blazin’ Squad/. “Когато ги срещнах запърви път те ме попитаха дали си имам приятелка. Аз отговорих, че нямам.

Настъпи странно мълчание и след две седмици пратих имейл на всеки с разкритието ми. Те отговориха, че това няма значение. Затова пък аз казах, че не си падам по никой от тях и да не се притесняват.” Певецът разкрива, че все още е объркан относно сексуалността си и добавя: “Част от мен иска да каже, че съм бисексуален защото намирам жените за привлекателни, но пък съм имал повече отношение с мъже- Ако някой ден се променя…хубаво. Но засега съм гей.”