Френската Gojira потвърди участието си на Hills of Rock 2025

Сензацията от откриването на летните Олимпийски игри официално е първият хедлайнер в предстоящия рок и хеви фестивал. На 25 юли 2025 г. любителите на метъла ще могат да се насладят на братята Дюплатие и техния прогресив саунд.

С тежки рифове и философски, екологично-осъзнати послания – Gojira развълнува света с революционното си представяне насред замъка Консиержерѝ. Свирейки от самите прозорци на бившия френски затвор, двамата братя Джо и Марио Дюплантие, Кристиан Андреу и Жан-Мишел Лабади разбуниха духовете на френските революционери, някога заключени зад стените на историческото здание.

Gojira на церемонията по откриване на Олимпиада 2024 в Париж

Вече над 25 години групата посвещава на комбинацията от мощни рифове и дълбоко емоционални послания за позитивна промяна в света. „Виждаме човечеството като паразит, но и като източник на най-красивите неща“, споделя съоснователят и китарист на групата Джо Дюплантие. Тази двойственост се превръща в запазената марка на бандата. В последния си студиен албум, “Fortitude” (2021), Gojira призовават за екологично пробуждане в отговор на кризите на нашето време. Песните им използват техничния дет метъл с траш, прогресив и племенни елементи, за да вдъхновяват екологични каузи като опазването на Амазонската гора, борбата срещу глобалното затопляне и защитата на световните океани.

Във втория фестивален ден, 26 юли, на основната сцена на Гребния канал ще излезе Sepultura за концерт, част от прощалното им световно турне „Celebrating Life Through Death“. След 40 години на сцена в над 80 държави, символът на бразилската метъл култура се сбогува с феновете си по цял свят, в това число – и с българската публика. Организаторите от Фест Тийм обещават програмата да бъде допълнена и от още атрактивни артисти, които ще бъдат обявени на по-късен етап.

HILLS OF ROCK 2025 ще се проведе от 25 до 27 юли, както по традиция, на Гребна база – Пловдив. Билетите са в продажба на ticketstation.bg и стартират на цени от 140 лв. за еднодневен билет и от 220 лв. за тридневен. Пропуски за тридневен къмпинг от 99 лв вече са на разположение.