Пловдив се превръща в столица на модата (Expo 2024)

Международен панаир (Пловдив) се готви да посрещне едно от най-очакваните модни събития – TexTailor Expo 2024. Петото издание на бляскавия форум за текстил и мода ще се проведе от 26 до 28 септември в Палата №2. То ще представи актуалните тенденции и технологии в индустрията за облекло и аксесоари. Обхванати са всички сегменти, включително: висша мода, бутикови линии, конфекции, трикотаж, обувки и други.

Изложението дължи своята звездна слава на главния идеолог и движещ фактор в организацията на събитието – стилиста Иван Донев. Тези дни той прибавя към многобройните си отличия още една престижна награда – „Маргута“. Моделите на талантливият българин впечатлиха журито на 27-то издание на ModArt – Рим в категорията „Марка“. Така дизайнерът и възпитаник на Академия KOEFIA за пореден път удовлетворява високите критерии на Вечния град и неговата взискателна модна публика. Италианският шик и римската атмосфера ще съпътстват непрестанно изданията на TexTailor Expo.

Тридневната изложба през септември ще бъде наситена с ревюта, семинари и обучения, презентации на иновации и визии в модния свят. Едно от най-очакваните събития в бранша е творческата работилница, която Иван Донев провежда в рамите на TexTailor Expo. Той приема за своя мисия да подпомага стартиращи брандове и млади талантливи дизайнери. Наред с утвърдените компании и модни марки изложението дава видимост на новопрохождащи фирми.

Откриването и популяризирането на нови таланти в модата е сред основните цели на модния форум. Конкурсът „TAILOR YOUR MIND“ е именно достъпната платформа за младите дизайнери. Тази година темата е „ArchiTextile“ – словосъчетание от архитектура и текстил. В началото на юли ще станат известни имената на успешно преминалите първия етап дизайнери на възраст до 30 години.