Наемите на големите общински стадиони и зали вече струват 7200 лева на ден

Желаещите да ползват пловдивски стадион или спортна зала ще трябва да планират разход от 7200 лева на ден, само за наема на съоръжението. До това решение стигна общинският съвет след бързо гласуване в началото на август, съобщава БНР.

Стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“, които основно подсигуряват домакинствата на едноименните футболни отбори, могат да бъдат ползвани и за културни прояви в определени дни, когато няма насрочени мачове. Гласуваният наем ще трябва да заплатят и всички организатори на концерти. Така, например, двудневният фестивал „Франкофоли“, който щеше да се проведе на реконструирания стадион „Ботев“, би коствал на организаторите почти 30 000 лева за наем, при положение, че те успеят да изградят и демонтират сцената за 48 часа.

Има и добра новина за наемателите на зала „Колодрум“ – тя вече се отдава с над 30% по-ниска цена. С новото изменение, таксата за нейното ползване пада от 10800 лева на 7200. Така наемът за подготовката и реализацията на еднодневен спектакъл вече няма да се измерва с пет-цифрена сума.