Орлин Горанов отбеляза 50 години на сцена с концерт на Летния театър в Пловдив

Обичаният поп изпълнител Орлин Горанов стартира националното си турне „50 години магия“ на 26 юни от Пловдив. Събитието се проведе на Летния театър в парк Бунарджика. След Пловдив турнето продължава и през Шумен, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Варна, а кулминацията е в зала 1 на НДК в София на 19 ноември.

Горанов разказа, че неслучайно започва турнето си от Града под тепетата, защото за него Пловдив е град с невероятен чар и харизма. От тук е и Мария Нейкова, композиторът на „Светът е за двама” – песента, която той превърна в неостаряващ шлагер.

С много любов, емоция и настроение , певецът изпълни любимите на поколения песни : „Мъжката любов“, „Ти ли си“,“„Светът е за двама“,“Да започнем отначало“, „Тунел от самота”,“Когато свършва любовта“, „Не казвай сбогом тази нощ“…

„Ние сме социални животни, обичаме да живеем заедно. Светът е най-малко за двама. Любовта е над всичко. Ако имаш човек до теб, когото сърцето ти е избрало, имаш всичко. Животът има смисъл.“, сподели с публиката Горанов. Последва прекрасен кавър на „Just the Way You Are“ на Били Джоел. Плътен и хармоничен, топъл и завладяващ – гласът на Орлин Горанов владееше емоционално публиката и я доближаваше до себе си след всяка следваща песен.

Страхотният саунд на бенда се открояваше с участието на едни от най-талантливите млади български музиканти: Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – клавишни и саксофон. Звездният състав допълваха още музикантите от „Ку-ку бенд“: Кристиян Илиев – пиано и Цветан Недялков – китара, тромпетистът на група „Акага“ – Иво Казасов, както и атрактивното трио „Тринити“.

Акцент на сцената беше и забележителният симфоничен оркестър „Симфониета” – Враца, с диригент Георги Милтиядов, който е и автор на оркестровите аранжименти. Концертът се проведе и със специалното участие на Мариана Попова, с която певецът изпълни „Чуй ме”, както и на Александра Раева за дуетните песни „Quando“ и „Quizas”. Разбира се, шоуто нямаше да бъде завършено без Кристина Димитрова и незабравимия дуетен хит „Детски спомен”.

На финала Орлин Горанов уважи нестихващите аплодисменти на пловдивската публика, излезе на бис и й поднесе своето последно сърдечно послание: „Обичайте и бъдете обичани!”.

/А. Гърдев/