Романтика на Античния театър със соул звездата Марио Бионди

Популярният италиански джаз и соул изпълнител Марио Бионди сгря сърцата на жадните за соул фенове с романтичен спектакъл на сцената на Античен театър (Пловдив). Концертът откриха талантливата БГ звезда Victoria и нейната банда, които с оригиналния си стил и саунд подгряха публиката. Силни овации получиха хитовете й „Bloom” и „ Sad girl sommer (not again)”.

След Вики на сцената се качи неподражаемият Марио Бионди и групата му от виртуозни музиканти, които още от самото начало грабнаха вниманието на публиката. Бързо стана ясно, че любовта е взаимна, защото с първите си думи Марио сподели, че Пловдив е много красив град и за него е чест да пее на такова магнетично място като Античния театър.

Завладяващият тембър на Бионди редуваше класически джаз парчета с бразилски ритми и италиански хитове. На сцената прозвучаха: „This Is What You Are”, „Just the Way you are”, „Another Kind of Love”, „Love is a temple ”, „ Fool for your love”, „ Smooth operator”, „ Prendila cosi” и още куп хитове, изпълнени по уникален начин от певеца и неговата банда. А публиката пя, танцува и прегърна възторжено предложението за брак на двама млади, които избраха концерта на една от най-романтичните световни звезди, за да си кажат „Да“.

Пианистът Лука Мануца направи забележителен кавър на „Dream of return” на Pat Metheny Group. Бурни аплодисменти върнаха на сцената изпълнителите за три неочаквани биса – нещо изключително рядко в музикалния бизнес. Изключителната публика и всеотдайната й топла реакция, накараха сдържания Mario Biondi също да разчупи стила си и да се включи по неподражаем начин в бурните танци!

Mario е роден в Катания, Сицилия и не е трудно да се досетим, че още от малък е почитател на соул музиката. През 1988 г. започва да открива концертите на големи имена, в това число и на легендата Ray Charles. Големият му пробив идва с японското издание на сингъла This Is What You Are, достигнал до популярния водещ в BBC1 Norman Jay, който се влюбва в песента и я разпространява сред радиостанциите в цяла Европа. Нататък следват много топ сингли в световни класации, турнета, хитове… препълнени зали!

Концертът на Mario Biondi е част от Културния календар на град Пловдив.

/А. Гърдев/