Hills of Rock 2024 добавя нови шест банди към списъка с изпълнители

След официалното потвърждение на бандата Bring Me The Horizon организаторите бетонираха два мощни хедлайнера за тазгодишното издание на най-важното рок събитие в Пловдив. Освен предвожданите от Оли Сайкс англичани и пионерите на ню метъла KORN, стана ясно, че на основната сцена ще се присъединят и още: PAIN, Skindred, Imminence, Baroness, Ghøstkid и Me And My Devil.

И това лято на Гребната база в Пловдив световни имена в рок и метъл жанровете ще взривят българските фенове от 25-ти до 27-ти юли. Групите, които ще свирят на трите предвидени за догодина сцени – Main Stage, Строежа и На Тъмно, засега са общо 33, но в най-скоро време се очакват и още интересни анонси и потвърждения от световни имена, казват от лагера на Fest Team.

PAIN са неочаквана изненада и ще станат част от програмата на 27 юли (Ден 3 на HILLS OF ROCK 2024). Много повече от индъстриъл и дет метъл икона, шведският изпълнител и продуцент, фронтмен на култовите Hypocrisy, един от безспорните лидери на скандинавската метъл сцена, Peter Tägtgren или просто – Пешо, е име познато и обичано от стотици български фенове на тежкия звук. През месец май PAIN ще издадат „I Am” – нов албум след осемгодишна пауза, което прави включването им във фестивала още по-актуално.

Към вече обявените КoЯn, Spiritbox и Loathe за първия фестивален ден на основната сцена на HILLS OF ROCK, 25 юли, се присъединяват и Skindred. Бандата от Уелс съществува от 1998 г., но последният им албум oт 2023 е този, който достига до най-високо в рок класациите. След “Smile”, издаден миналата година, Skindred се отправиха на дълго турне, в което, освен голям хедлайн концерт на Уембли Арена, се включва и фестивалната дата у нас. Бандата се откроява със смесването на хеви метъл, пънк рок, реге, рага и дъбстеп.

Фестивала от основната сцена открива българската Me And My Devil. Психeделични и класически китарни рифове, които любовно срещат поп клавири и индъстриъл звук. Музиката им е вълнуваща и смела, текстовете – секси.

На втория фестивален ден, 26 юли, на Main Stage, освен сензационните Bring Me The Horizon, ще се качат още и Imminence, Baroness и Ghøstkid.

Imminence са шведи. Корените им са в мелодичния дет метъл и метълкор, но – в комбинация с виола. Бандата е в състав Eddie Berg, Harald Barrett & Alex Arnoldsson, Peter Hanström и Christian Höijer и вече веднъж са били на сцената на фестивала през 2017.

Атмосферик-метълът на Baroness, освен че ускорява пулса на публиката, им носи и номинация за Grammy през 2017. Отличителните аудио и визуални експерименти на американската банда до голяма степен са благодарение на техния фронтмен John Baizley – вокалист, китарист, художник и арт директор на Baroness.

Ghøstkid се гмуркат надълбоко в мрака, но въпреки повърхностната агресия – мелодиите им запазват емоционалността и усета на музиката. Ghøstkid, новото име на Sebastian „Sushi“ Biesler (екс Eskimo Callboy), заедно с групичка от приятели и съмишленици Steve Joakim, Jan Marco Heinz, Chris Kisseler и Stanislaw Czywil се качват на сцената на 26 юли.

На 25, 26 и 27 юли 2024, освен основната сцена, на Гребната база в Пловдив ще има и още две партньорски сцени. „На Тъмно“ и „Строежа“ тази година са селектирали едни от най-интересните артисти от българска музикална сцена, както и някои любопитни международни включвания.

В „Строежа“ ще забият Babyface Clan, ТДК, Жлъч/Григовор/Гена, АLI, No More Many More, Amoral, O.H., Nocktern, Gigashadow. Пак там ще се случат и три любопитни reunion-a: Портокал, Кокоша глава и Panican Whyasker се събират специално за фестивала в Пловдив. Най-бързо набиращата скорост словенска банда – Joker Out e международното участие на фестивалната сцена на софийския клуб. Инди рок групата разпродава концертите си в цяла Източна Европа и са определяни като следващата голяма инди група в световен мащаб.

На партньорската сцена „На Тъмно“ вносните имена идват с испански темперамент и интернационален парти език – La Ganga Cale и N.O.H.A. От българска страна засега са потвърдени Керана и Космонавтите, Цар Плъх, SEVI, Fyeld, Coolden, Спални Места, Toy Letters, The Fourtones.

Тридневни и еднодневни билети за фестивала има в мрежата на www.ticketstation.bg и в магазини „На Тъмно“. HILLS OF ROCK 2024 се организира от “Фест Тийм” ООД, част е от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.