„Успешните“ представят Радослав Бимбалов, Стефан Командарев, Алек Алексиев и Яна Титова

Поредицата „Успешните“ продължава през ноември с три гостувания на любими творци от света на литературата и киното. През следващите седмици в клуб „Фарго“ пристигат за срещи с публиката Радослав Бимбалов, Стефан Командарев и двойката Яна Титова – Алек Алексиев.

Форматът добива популярност чрез непринудени разговори с известни хора от сферата на спорта, културата и обществения живот. „Успешните“ споделят с пловдивчани своята визия за успех в кариерата и творчеството, като и мнението си по разнообразни теми.

Програма на събитията през ноември

10 ноември от 19:00 – среща с писателя и рекламист Радослав Бимбалов
Той е предимно автор на разкази. Голяма част от тях бяха публикувани в сборника „Млък“. След първия си опит в жанра преди две десетилетия с „Аз, маниака“, издава романа „Екзстазис“. Бимбалов е роден в Пловдив, където кариерата му започва от „Канал Ком“. Съосновател е на знаменития дует „Замунда Банана Бенд“.
17 ноември, 18:15 – разговор с режисьора Стефан Командарев
Седмица по-късно във Фарго пристига Стефан Командарев. Един от най-успешните български режисьори, той е автор на култовия „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и драмите „Съдилището“, „Посоки“ и „В кръг“. Най-новият му филм „Уроците на Блага“ вече спечели редица награди, включително „Кристален глобус“ за най-добър филм на големия фестивал в Карлови Вари. Филмът ще бъде и българското предложение за наградите „Оскар“ на американската филмова академия.
25 ноември, 19:00 – среща с актьорското дуо Яна Титова и Алек Алексиев 
Двамата актьори са участвали в множество филми, но се занимават и със странични проекти. В следващите седмици се очаква на екран да излезе новият филм на Яна Титова „Диада“, спечелил голямата награда на фестивала „Златна Роза“, съвместно с „Уроците на Блага“. Самата тя е родена и завършила в Пловдив, където се е занимавала предимно с музика. Алек Алексиев е известен с телевизионните си и кино участия, сред които водеща роля във „Възвишение“. Освен актьорските участия в кино и театър, Алек продуцира разнообразни проекти.
Стефан Командарев на фестивала в Карлови Вари

Проектът „Успешните“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от културния календар на града за 2023 година.