Пловдив Фото Салон показва изложбата „Избрано“ 2023

Изложбата „Избрано“ от X-ти Международен Фото Салон Пловдив 2023 е официално експонирана за пловдивчани и гости на града върху оградата на Античния театър, северен вход (от страната на АМТИИ). Всички желаещи могат да се насладят на специалната селекция фотографии в периода 30 септември – 20 октомври 2023.

„В тази изложба сме подбрали селекция от всички златни медали, част от партньорските награди и други наградени непоказвани творби в първата изложба. Всяка година в изложбата на Античния театър даваме акцент и на български автори от Пловдив, Асеновград, Пазарджик и Хасково, както и малко чуждестранни автори от финалната селекция. Тази година представяме с цялостното им участие и двама автори от Пловдив, спечелили престижните плакети „Най-добър български автор“ и „Най-добър пловдивски автор“, съответно за Юлий Василев (EFIAP/s) и Минко Михайлов (EFIAP). На всеки участвал български автор в 10-ти МФС Пловдив 2023, който присъства на откриването на изложбата, ще бъде връчен каталог-албум от X Международен фото салон Пловдив 2023“, разказват организаторите Антон и Любка Савови от „Рефлекси“ ООД.

Фото салон Пловдив се провежда за десета поредна година под патронажа на FIAP, HPS, НСФА. Петчленно жури, съставено от двама чужденци и трима българи, разглежда за оценка постъпилите 5851 фотографии от 42 държави във всички 6 раздела. За финалната селекция, журито оставя 1272 фотографии на 330 участника от 40 държави. Най-добрите фотографии от 29 държави получават 196 индивидуални награди, 11 награди за автори и 3 за фото клубове.

Събитието е част от програмата на Есенен салон на изкуствата Пловдив 2023.