Иво Иванов и Васил Върбанов представят „Успешните“ и „В името на Бог Ръгби“

В петък от 19:30 клуб „Фарго“ посреща поредицата “Успешните“ с две колоритни личности – журналиста и радиоводещ Васил Върбанов и писателя Иво Иванов.

Иво Иванов е първият гост в “Успешните” – журналист и писател с уникален стил, издал книгите „Хроника на болката“, „Кривата на щастието“ и „Отвъд играта“. Негови статии са публикувани в множество местни и международни издания.

Васил Върбанов ще представи новия си документален филм „В името на Бог Ръгби“, който след това ще бъде прожектиран в LUCKY Дом на киното от 21:15 часа. Като специална изненада за гостите, той ще пусне и 5 песни от „неговия плейлист“.Васил Върбанов ще представи новия си документален филм „В името на Бог Ръгби“, който след това ще бъде прожектиран в LUCKY Дом на киното от 21:15 часа. Като специална изненада за гостите, той ще пусне и 5 песни от „неговия плейлист“.

Васил Върбанов е най-познат като основател на Тангра Мега Рок, първото онлайн радио в България и водещ на предаването “Моят плейлист” по БНТ. Ще си говорим и за новия му документален филм, “В името на Бог Ръгби”, посветен на спортната му страст.Но преди това ще предизвикаме Васил Върбанов да ни представи и своя плейлист от пет парчета.

Какво е „успех“ за вас?

Ако питаме десет души, вероятно ще получим десет различни отговора. Дали говорим за материален, професионален или семеен успех, някои личности очевидно ни впечатляват с това, което са постигнали. Събуждат любопитството ни, искаме да знаем повече за философията, мотивацията, обстоятелствата или просто късмета, който са имали. Затова решихме да ви срещнем със седем души, на които искрено се възхищаваме.

Новият български документален филм ‘В името на Бог РЪГБИ!’ ще ви запознае с турбулентната история на великата игра у нас. Авторът Васил Върбанов вече повече от 13 години е и телевизионен ръгбикоментатор. Като дългогодишен състезател той познава отблизо философията на този спорт, както и спецификата на неговата култура.

Ръгби се играе организирано в България от над 60 години. и е важно спортно събитие в големите градове и до днес. Но за широката БГ общественост ръгби все едно не съществува, а хилядите ни ръгбисти сякаш живеят в успоредна реалност. ‘В името на Бог РЪГБИ!’ е комбинация от зрелищни екшън кадри от игрището с архивни видеокадри и снимки, свидетелства от първо лице на главните герои от 1956 до днес.