Братя Аргирови вдъхновиха феновете в родния град

Летният театър в Града под тепетата се оказа малък за почитателите на Благовест и Светослав Аргирови. Фенове от всички възрасти очакваха с копнеж и носталгия да чуят големите хитове на популярния естраден дует.

В спектакъла участваха солистите и оркестъра на Държавна опера – Русе с диригент Димитър Косев, а специални гости бяха Росица Кирилова, Тони Димитрова и Веселин Маринов. Популярният дует откри концерта с песента „Силвия“, а по-късно прозвучаха любимите на поколения българи хитове: „До вчера“, „Ненужен“, „Залез“, „Лодка в дъжда“, „Пролетна умора“, „Както те обичам“ (в памет на пловдивския поет Петър Анастасов), „Замирисва на море“

Дуото изненада публиката с интерпретации на народната песен „Йоване, Йованке“ и популярната испанска песен „Cielito Lindo“. Издателство „СофтПрес“ подари на зрителите книгата за Братя Аргирови „Гот е да сме двама“. След края на концерта публиката извика два пъти на бис любимия дует.

Братята Благовест и Светослав Аргирови са родени в Пловдив през 1959 г. Завършват Музикалното училище в Града под тепетата със златни медали, а по-късно и Българската държавна консерватория – Светослав с пиано,а Благовест с виолончело. Изявяват се като солисти на пловдивския хор „Детска китка“, а музикалния си дебют правят на Международния младежки конкурс за забавна песен в София през 1981 г. като дует „Вега“. От 1982 г. се появяват на музикалната сцена с името „Братя Аргирови“ и се превръщат в сензация на българската естрадна музика.

Концертът „Златните хитове на Братя Аргирови – 40 години на сцена“ се реализира със съдействието на Община Пловдив и мениджъра на културната организация „Гранде Арт“ Евгени Боянов.

/Антон Гърдев/