Фотоизложбата „Пловдив – Вечният град“ е отворена за посетители

Експозиция, представяща 49 фотографии на пловдивския фотограф Димитра Лефтерова, беше открита в присъствието на редица любители и обществени фигури в сградата на Областна администрация – Пловдив. На официалното събитие бяха разкрити уникални кадри на града, заснети през четирите сезона на годината.

Всички желаещи могат да разгледат „Пловдив – Вечният град“ във фоайето на администрацията в работните дни от 21 април до 24 май 2023 г.

снимка: Facebook

Недялка Петрова, собстеникът на галерията-домакин SIGNA, определя изложбата с думите: „Цветнопис, който е принос към художествената памет на Пловдив и ще запази историята на града“.

„Снимките на Димитра са като приказка, затова и толкова си пасват с моите плетени кукли„, казва Веселина Божилова, журналист.

„Експозицията от фотографии се прави във време, в което имаме нужда от повече красота и светлина. Идеята е да покажа красотата на нашия любим град през различните сезони и време“, пише самата Димитра.

Фотографиите на Димитра Левтерова често са споделяни и харесвани в социалните медии. През 2019 г. тя участва в две изложби в японския град Мураяма. Две нейни снимки стават част от колекцията от мемориални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски игри Токио 2020. По покана на Българския културен център „Магура“ в Чикаго в края на 2020 г. тя участва в сборна изложба с кадри от Стария град. По време на пандемията Димитра прави изложба на открито, част от фестивала „Светлина и вяра в Стария Пловдив“ в дворовете на емблематични възрожденски къщи и улични пространства.