Международният технически панаир се фокусира върху зелената икономика

„Зелената икономика: енергийна ефективност и пестене на енергия, електромобилност, умни къщи и дигитализация“, това ще бъде водещата тема в предстоящия есенен Международен технически панаир в Пловдив. Изложението ще се проведе от 19 до 24 септември, сякаш в крак с назрелите енергийни проблеми за цяла Европа.

По традиция в икономическото събитие участват производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, водния сектор, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

В предстоящия Есенен панаир тези браншове също са представени, но само от най-изявените фирми, показващи върхови иновации в най-модерните направления, като енергийна ефективност, пестене на енергия, електротранспорт, екопроизводство, дигитализация, въвеждането на „умни решения“ във всички сфери на икономиката и бита. Един от най-важните акценти са системите за намаляване на енергийните разходи.

В Международния технически панаир ще се включват и много български компании от почти целия браншови спектър. Очакват се фирми от различни страни, сред които са Индия, Полша, Чехия, Словакия, Дубай и други. Изненадващо водещи медии от Южна Корея – лидер в износа на високотехнологични продукти, проявиха интерес към Международния панаир в Пловдив и ще заснемат събитието.

Годишно в Пловдив се организират 40 изложби със средно 3000 изложители и от около 100 000 посетители. Над 90% от фирмите участници, очакват да реализират договори.