Иван Добчев представя своя „Автопортет“на фестивала „Сцена на кръстопът

Иван Добчев представя автобиографичния си роман „Автопортрет в огледалото на сцената“ на международния театрален фестивала „Сцена на кръстопът“, съобщават издателите от „Жанет 45“.  Събитието е на 17 септември в Драматичния театър, в Пловдив. Модератор е Младен Влашки. Входът за събитието е свободен, но достъпът е с пропуски, които могат да бъдат получени от билетната каса на театъра.

От издателството:

„Най-добрият съвременен български режисьор ни въвежда в своя съзнателен живот като в пиеса – с неподражаем език, непринуденост, пределна откровеност, завидно чувство за хумор, съчетаващо оздравителната самоирония с надделяна, но видима тъга.“

„Тази книга е не просто мемоарна – споделеното е положено върху различни наративни равнища и може да се чете също така като своеобразна история на българския театър от 70-те години на ХХ век до днес. Иван Добчев не просто проследява, а търси основанията, вниква в логиката на алтернативните процеси и разкрива скрити и забулени страни от случилото се в културния ни живот в едно сложно, колкото деструктивно, толкова и съзидателно време“ – проф. д-р Людмил Димитров.