„Натуралистът“ – изкусен криминален трилър с научни мотиви

Американският бестселър излиза за първи път на български език.

Писателят и илюзионист Андрю Мейн прави своя дебют у нас с най-продаваната си книга „Натуралистът“, издавана от „Ентусиаст“.

Романът проследява разкриването на серия мистериозни убийства, извършени по изключително брутален начин. Авторът вмъква научни елементи, за да направи историята още по-завладяваща. Неслучайно заглавието шест поредни седмици е начело в класацията за бестселъри на Amazon.
Андрю Мейн е познат като писател, илюзионист, изобретател и творчески консултант. Романите му са признати за бестселъри от Wall Street Journal. Някои от тях, включително „Натуралистът“, са номинирани за различни отличия като награда „Едгар“ на Организацията на американските автори на мистерии.
„Натуралистът“ запознава читателите с професора по биоинформатика Тио Крей.

Ученият притежава брилянтен ум, който е способен да вижда закономерности там, където останалите виждат хаос. Именно това негово качество ще му помогне да излезе от опасната ситуация, в която ненадейно попада.
По време на пътуване до Монтана Тио се оказва в центъра на разследване на кърваво убийство на бивша своя студентка. Когато изникват все повече подробности, а и тела, полицаите започват да мислят, че убийствата са дело на свирепо гризли… или на самия Тио. В надпреварата да остане една крачка пред полицията, професорът трябва да използва научната си прозорливост, за да разкрие убиеца. Той забелязва нещо, което те са пропуснали. Нещо неестествено. Нещо, което единствено той може да спре и да даде нов подход към разрешаването на обикновени престъпления. Ще съумее ли да действа прецизно като хищника, когото преследва, преди да се превърне в негова плячка?

„Винаги съм бил завладян от науката и процеса на изследване. Затова реших да напиша история за човек с невероятен ум в необичаен контекст“, споделя Андрю Мейн. „Помислих, че ще бъде интересно да поставя някого като Тио Крей – блестящ, но антисоциален учен, в ситуация, в която не може да остане просто наблюдател.“

Филибето