Стартира любимият на пловдивчани фестивал на „Арт Войс Център“ и приятели

След три дни в града под тепетата започва фестивалът„Пловдив СтоЛица на песента“, който ще огласи с хубава музика и песни пет обичани пловдивски локации.

Събитието се провежда за четвърта година с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година, а инициатор и домакин на фестивала отново е Сдружение „Арт Войс Център“.

Вокалната пловдивска школа с ръководител Румяна Иванова и педагози: Ева Палакова, Гергана Филева, Алис Толева, Анастасия Баткова, Пола Кутманова и Кристина Жечкова е наричана с основание „люпилня за таланти“ заради многобройните успехи на възпитаниците на школата у нас и по света. Към всичко това трябва да се прибави и приятелската и професионална подкрепа на „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев, за да стане ясно, че Пловдив става истинска „стоЛица на песента“.

Точно такава е идеята на фестивала и затова в града под тепетата ще гостуват едни от най- успешните вокални школи от България, ще им бъде предоставена професионална сцена, на която всяка школа ще представи своя музикално- сценична програма, заедно с фестивален оркестър. Всичко тиова ще се случи в рамките на 5  дни – от  21 до 25  юни 2022г.

Предишните три  издания на фестивала през 2019, 2020 и 2021г. пожънаха огромен успех,  събраха многобройна публика, както на сутрешните концерти в различни райони на  града, така и на вечерните концерти на сцена Ядрото в кв. „Капана“ и на Римския стадион.

Изпълненията на децата от „Арт Войс Център“ и на гостите от Търговище, София, Хисаря, Добрич, Благоевград и останалите школи, съвместно с Комбо състава на „Биг Бенд Пловдив“ бяха посрещани и аплодирани от многобройната и ентусиазирана публика – пловдивчани и чуждестранни туристи, а Пловдив наистина се превръщаше в „столица на детската песен и приятелство“, което е и главната цел на проекта.

Поканените за участие състави и тази година са сред най – активните, най – успешните и най – атрактивни школи у нас. Певците от „Арт Войс Център“, заедно с „Биг Бенд Пловдив“ са щастливи домакини на проекта и ще участват във всичките пет концерта.

Всички концерти са с начало 19.00 часа и вход свободен!

Ето и цялата програма на фестивала:

21 юни, парк Каменица / район Източен 

Концерт на солисти и групи от Арт Войс Център и Биг Бенд Пловдив

22 юни, парк Рибница / район Северен

Концерт на солисти и групи от Вокална школа „Карловойс“  гр. Карлово, с ръководител Анита Илиева,  Арт Войс Център  и Биг Бенд Пловдив

23 юни парк 2019/ район Тракия 

Концерт на солисти от  Вокална школа „Усмивки“ гр. Сливен, ръководител Мария Желева;  Арт Войс Център и Биг Бенд Пловдив

24 юни, сцена Ядрото/ кв. Капана

Концерт на солисти от Студио „Фа диез“ гр. Благоевград, с ръководител Христина Палева  и  Арт Войс Център и Биг Бенд Пловдив

25 юни, Стълбите на Каменица/ район Централен

Концерт на Солисти от Вокална школа  „Сгушена звездица“ гр. Петрич,  с ръководител Таня Точева,   Арт Войс Център и Биг Бенд Пловдив

m.filibe.com