Връчиха почетния знак на Пловдив на президента на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър

„Мотото „Камъче по камъче. Ръка за ръка“ , което обедини всички ни, продължава да ни води в намеренията ни да утвърждаваме музея като водещ център не само в страната, но и чужбина.

С връчването на почетния знак на Пловдив предавам благодарностите и признателността на цялата общественост на Пловдив на фондация „Америка за България“.“

С тези думи кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна към президента на фондацията Нанси Шилър, на която връчи отличието на официална церемония в Епископската базилика.

Градоначалникът подчерта, че базиликата се превърна в един от водещите музеи не само в Пловдив, но и в страната. „Няма турист, който да не пита за нея“, каза още той.

Димитров благодари за сътрудничеството с „Америка за България“, благодарение на която днес базилика е отворена за посетители. Не забрави да спомене и важната работа на археолозите, изиграла ключова роля за откриването на своеобразния музей.

Нанси Шилър благодари за честта и отбеляза, че заедно с местната администрация са създали истинско бижу.

На церемонията присъстваха и членовете на борда на директорите на фондацията. Към тях кметът поднесе малък жест на благодарност – подаръци, украсени с мозайки от базиликата.

www.plovdiv.bg