Сребърната стрела, Лев Гросман

СРЕБЪРНАТА СТРЕЛА
Лев Гросман

Стр.    240
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-619-164-445-2

Кейт и брат ѝ Том водят скучен, безинтересен живот. И ако техните скучни, безинтересни родители са пример за бъдещето, то те няма на какво интересно да се надяват. Защо Кейт не може да има вълнуващи приключения и да спасява света като хората в книгите? Предстоящият ѝ единайсети рожден ден се очертава да бъде напълно обикновен, докато нейният мистериозен и крайно безотговорен вуйчо Хърбърт – когото тя никога не е срещала – не я изненадва с най-неочаквания, странен и неподходящ подарък на всички времена: огромен парен локомотив, наречен Сребърната стрела.

Родителите на Кейт и Том искат веднага да го върнат там, откъдето е дошъл. Но Кейт и Том имат други идеи – както и Сребърната стрела – и скоро се понасят по магически релси към далечни земи, в компанията на екзотични животни, които, както се оказва, могат да говорят. Разполагайки единствено с любопитство, вълнение, собствената си находчивост и тръпката от неизвестното, които да ги водят, Кейт и Том се понасят на пътешествие, което ще помнят цял живот. И кой знае… може би в крайна сметка ще спасят света.

„Сребърната стрела“ на Лев Гросман е специална книга. Приключенска история, изпълнена с живот и истинско чувство, и разказана с блестящ, непретенциозен стил, който родителите с удоволствие ще четат на глас.

в. „Уол Стрийт Джърнал“

Лев Гросман е американски романист и журналист. Близо 15 години работи в сп. „Таймс“ като литературен критик и водещ автор по темата за технологиите. Гросман получава огромна популярност в САЩ с книгите, включени в Трилогията за магьосниците: „Магьосниците“ (2009), „Кралят на магьосниците“ (2011) и „Земята на магьосниците“ (2014). Заглавията се превръщат в №1 бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс“, преведени са на над трийсет езика и по тях е направен телевизионен сериал.

Най-новият му роман за деца „Сребърната стрела“, публикуван за първи път през септември 2020 г., следва същия успех и попада сред най-продаваните заглавия на в. „Ню Йорк Таймс“, „Уол стрийт джърнал“ и сп. „Пипъл“. Съвсем скоро се очаква и продължението на вълнуващата приключенска история.
В момента Лев Гросман живее в скърцаща стара къща в Бруклин със съпругата си, трите си деца и сиамската си котка.