Светозар Чавдаров открива изложба в галерия „Етерна“

Галерия „Етерна“ – Пловдив представя дългоочакваната изложба на Светлозар Чавдаров – „Плътта на мрака и звукът на светлината”. Творбите, които са показани в галерията са от различни периоди на художника. Всички 10 картини са обединени от едно вдъхновение – пресъздаване на представата за ангелите.

Светлозар Чавдаров е завършил Художествената гимназия за изящни и монументалните изкуства “Цанко Лавренов“ и Националната академия за изящни и приложни изкуства “Николай Павлович“ със специалност „Скулптура“ при проф. Величко Минеков. Специализира скулптура в Дом-ателие в Хорн в Австрия по покана на Министерството на културата на Австрия. Специализира скулптура в ателието на Александър Дяков в София.

Изучава православно богословие и християнско изкуство в Софийския университет “Климент Охридски“. Има диплом за експерт по скулптура и интериорна архитектура от Българската асоциация на бизнес оценители.

Чавдаров е автор на скулптурни творби част от частни и държавни галерии. Участник е в редица симпозиуми в България и по света.

Директор е на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”- Пловдив.

Откриването на изложбата „Плътта на мрака и звукът на светлината” ще е на 19 май, от 18 часа. /bnr plovdiv/