За единадесета поредна година в Пловдив ще търсят добрите хора

Стартира 11-тото издание на вече традиционната за града кампания „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров.

Номинации за добри хора ще се приемат от днес до края на месеца на специално създадения сайт: https://gradnadobroto.plovdiv.bg/

Отново пловдивчани ще могат да споделят истории на хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. Номинации ще се приемат в четири категории – образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

След приключване на гласуването историите ще бъдат разгледани от компетентно жури, в което отново се включват създателят на инициативата „Пловдив – град на доброто“ Йорданка Петкова в категория „Социална дейност“, председателят на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева в категория „Добротворчество“, директорът на ПГ по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева за „Образователна дейност“. Тази година към журито се присъединяват и миналогодишният носител на приза „Посланик на доброто“ основателят на сдружение „БГ бъди активен“ Ласка Ненова за категория „Градско развитие“, както и добре познатата ни Ася Антонова от предаването „Ася в страната на талантите“, която ще помогне на Йорданка Петкова за категория  „Социална дейност“.

Традиционно учениците от ПГ по хранителни технологии и техника ще приемат писмени номинации пред стълбите на Каменица. Това ще се случи на 16 май /понеделник/ от 10:30 ч. Тази година датата съвпада с Международния ден на наследствения ангиоедем и по този повод на минувачите ще бъдат раздавани и стикери в подкрепа на хората с рядката диагноза.

Официалната церемония по награждаване ще се състои на 7 юни от 18:00 ч. на Римски стадион, където заедно ще отличим добрите хора в Пловдив.

Побързайте да гласувате за вашия фаворит до 31 май на https://gradnadobroto.plovdiv.bg/ Подробна информация за условията за номиниране ще намерите на сайта.

www.plovdiv.bg