Дами канят на благотворителен турнир по футбол в подкрепа на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

Тази събота, 14 май, от 10:00 до 14:30 часа на терените на „Winbet sport & event centre“ в центъра на София, ще се проведе шестият традиционен благотворителен футболен турнир за дами любителки в подкрепа на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Основен организатор на събитието е фен клубът на Арсенал в България, а осем дамски отбора ще вземат участие в надпреварата.

Партньори на събитието са АМФЛ и домакините от „Winbet sport & event centre “, които осигуряват безвъзмездно своите игрища за благотворителната инициатива. От АМФЛ ще се погрижат за отлична обстановка, като организират турнир по футболни умения за участничките и подсигурят здравето и безопасността на играещи и зрители чрез лекарски екип на място.
С директни дарения каузата ще бъде подкрепена от „Рейнърс Алуминуим България“ и фондация „Продължи доброто“. Фармацевтичната компания „Стада България“ ще предостави подаръчни пакети за децата от сдружението, а вносителите на Millesime Chocolate ще осигурят сладки награди за участничките и победилките в индивидуалните игри.

На място ще има благотворителен базар за ръчно изработени от представителите на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ бижута, авторски рисунки и други декорации. Момичетета от „Скрити лимонки“ ще предложат книги, част от тяхната инициатива „Книги за усмивки“.
В събитието ще се включат още „Веспа клуб 2% Brothers Bulgaria“, които ще организират двуколесни изненади за дамите на терена.

Пловдивската фирма за сандвичи Eat & Go ще предостави вкусотии за участници и гости на събитието, а вода за всички дами на терена и за публиката ще осигурят от Eddy’s bakery, които ще се включат и в дарителската акция.

„Изключително сме щастливи, че турнирът се превърна в една прекрасна традиция, която всички очакваме с нетърпение“, заявиха от УС на фен клуба на Арсенал в България. „За няколко години успяхме да създадем една малка общност, която се разраства с всеки изминал турнир. Общност, съпричастна на проблемите, с които се сблъскват децата с онкохематолигични заболявания. Благодарим на всички участнички и партньори, които са част от този турнир. Всеки, който иска може да се включи в инициативата, може да го направи или с директно дарение към сдружението, или да дойде на място на турнира, да погледа истински красив футбол и да си купи нещо от благотворителния базар.“

m.filibe.com