Фолклорът на Тракия превзема сцената на Летния театър в Пловдив

Доайените на фолклорното изкуство – емблематичните ансамбли „Тракия“ – Пловдив и „Странджа“- Бургас, ще се качат заедно на сцената на Летния театър в града по тепетата на 28 юли от 20:00 часа.

Концерт-спектакълът „Път през Тракия” е поредната съвместна изява, в която двата ансамбъла ще зарадват почитателите на фолклорното изкуство. Преди броени седмици под ритмите на тракийските танци артистите изправиха на крака препълнения Летен театър в Бургас.

Тази година чрез „Път през Тракия“ художествените ръководители на трупите – проф. д-р Даниела Дженева и Марио Егов, повеждат своята публика през земите на древна Тракия – земя, огласена от звънтящи гласове на тракийски невести, тракането от колелетата на шарени каруци, като оживели от разказите на Йовков. Зрителите ще се насладят на майсторските изпълнения на танцьорите и музикантите, които сякаш разговарят със земята, докосвайки се до изконните празници на българина – Гергьовден и Димитровден.
Билетите за концерта са на изчерпване.

Желаещите да се потопят в магията на фолклорното изкуство могат да закупят билети за последните свободни места на касата пред Общината на пл.“Ст. Стамболов“ или от сградата на ФА „Тракия“- ул.„Даме Груев“ 1А

Концерт-спектакълът „Път през Тракия” се организира с подкрепата на Национален фонд Култура, Програма „Мобилност”, сесия 1.

m.filibe.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.