Фолклорни изпълнители от цяла България ще завладеят сцените на шестия пореден фолклорен фестивал „Народен събор Пловдив“

На 5 и 6 юни в парк „Лаута“ ще се състои един от най-мащабните форуми за народна музика в България!

novini
Да запазим уникалния български фолклор

Традиционният народен събор ще посрещне повече от 4 000 участници. Всички гости ще се потопят в магията на българското фолклорно изкуство, история и традиции! Към богатата програма на сцените организаторите са подготвили уроци по народни танци, училище по народни инструменти, кукерски игри, изложби на занаятчии, народни носии и старинни оръжия. Най-малките гости могат да се забавляват в детската битова работилница. За всички любители на танците през двете вечери ще се състои традиционната „Хоротека на открито“.

Част от програмата на фестивала ще бъдат „Сестри Диневи“, орк. „Тракийско настроение“, ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, ансамбъл „Дилянка“, гайдарски състави от Чепеларе, Момчиловци, Рудозем, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, студентски танцов състав „Пълдин“ към УХТ – гр. Пловдив, ансамбъл „Марица“, ансамбъл „Слав Бойкин“, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев, ПостАрт и още много читалища, училища и самодейци от цялата страна.

DSC_0267-min DSC_2971-min

Кметът на район „Тракия“ и домакин на събитието Костадин Димитров кани всички пловдивчани и гости на града на неповторимия празник, чиято цел е опазване и съхранение на българското народно творчество и традиции.

Дясната лента на бул. „Санкт Петербург“ в посока „Тракия“ ще бъде отделена за паркиране и ще се осъществява постоянен контрол на скоростта. Карайте внимателно!

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културни събития за 2021!

Организатори: Димитър Михов, Петя Михова, „Ясмина“ ЕООД, „Район Тракия“ община „Пловдив“

https://www.facebook.com/events/288623796273192/?ref=newsfeed

https://www.youtube.com/watch?v=RDzPPq4uHzw

www.plovdiv.bg

m.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми e-mail: agurdev@abv.bg. Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.