Пловдив стана част от международната инициатива „Европейска миля“

Пловдив, стана част от новата инициатива на стария континет, „Европейска миля“.

Пловдив е първият български град, който се включи в тази кампания, промотираща нуждата от ежедневна физическа активност. Освен Пловдив, към инициативата се присъединяват и София, Русе, Троян, Силистра, Езерец, Асеновград.

Тази година, като част от кампанията „Now We Move“ на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), за пръв път в цяла Европа пилотира инициативата „Европейска миля“, която цели повишаване на физическата активност, движението и спорта. “Европейска миля” се обвързва и с различни социално значими каузи, като срещу изминато разстояние от 1 миля (1.6 км), водещите организации влагат средствата в полезни за обществото каузи, спрямо нуждите в различните държави. Каузата, която избра да подкрепи България е инициативата „Спри рака“, която подкрепя Детската клиника по онкохематология към УМБАЛ „Св Георги”, в Пловдив.

На 28-ми април, в града под тепетата, се проведе и първото събитие част от тази кампания, „Ден без асансьори“. Много са събитията, в които може да се включат пловдивчани и гостите на града, до края на май и в самото начало на юни. Всеки уикенд на месец май, например, като част от програмата на фестивала „After Covid City“, на Младежки хълм, ще се провеждат открити тренировки. Всяка от тренировките ще бъде част от „Европейска миля“.

„Free Plovdiv Tour“ се включват като партньор на инициативата и ще направят няколко тур обиколки в града, изминавайки разстоянието от 1 миля и по този начин ще присъединят всички, които посещават техните обиколки, към каузата.

www.radioplovdiv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.