Приказки от Изгрева, Диана Петрова

ПРИКАЗКИ ОТ ИЗГРЕВА
Диана Петрова

Стр.    60
Цена:  6 лв.
ISBN:  978-619-179-107-1

„Приказки от Изгрева“ разказват за мечтите и фантазиите на едни лъчезарни деца, които живеят, учат и играят в ромска махала – там, където първо изгрява слънцето и затова е наречена „Изгрев“. Чрез приказните истории на Диана Петрова ще надникнете в един по-различен свят.

Ще откриете любопитни подробности от ромските обичаи и празници – Гергьовден, Банго Васил… Ще попаднете на късчета от легенди – защо ромите нямат азбука и защо са разпилени по света… Ще разберете повече за техните сватби и традициите, свързани със семейството, приятелството и любовта… Героите от тази книга носят топлота, човечност и надежда.

Диана Петрова има три книги за деца, от които две се превърнаха в бестселъри на българския пазар. Това са „Мъдри приказки“ и „Приказки за цялото семейство“, следвани от „Двойната планета“. Във всички тях тя съчетава психотерапевтичния подход с художествения и е чест гост в училищата на срещи – както с по-малки ученици, така и със средношколци.

Откъси от романа и „Синестезия“ са публикувани в три международни списания, а „Лилит“ е част от списъка със задължителна литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Романът ѝ „Водната кула“ се счита за първия български роман за живота в софтуерните компании у нас.