Икономикс, Майкъл Гудуин

ИКОНОМИКС
Майкъл Гудуин

Стр.   304
Цена: 29.90 лв.
ISBN: 978-954-8396-92-9

Икономикс ще Ви отведе на едно образователно пътешествие, което проследява етапите на развитие на науката за икономиката още от далечното минало до наши дни, значителните успехи, трагичните провали и поуките от тях и разкрива как исторически събития като Американската революция, социализма, Първата и Втората световна война, Голямата депресия, Студената война са допринесли за разрастването на глобалната икономика, която познаваме днес.

Авторът успява да обясни сложни понятия като свободен пазар, индустриален капитализъм, частично банково обезпечение, неокласически синтез по достъпен и разбираем начин – под формата на развлекателен комикс, в който онагледява с примери всяко едно явление, спомогнало за усъвършенстването на съвременния икономически модел.

Гудуин синтезира наученото от учебниците по икономика и теориите на велики икономисти – Адам Смит, Томас Малтус и Карл Маркс, като обвързва промените в хода на икономическата мисъл с преките исторически събития, довели до тях. Авторът илюстрира с редица примери как историята, политиката и икономиката си влияят взаимно, същевременно дава ясни и обстойни отговори на въпроси, които всеки от нас си е задавал поне веднъж в живота: Колко свободни всъщност са свободните пазари? Как е станала глобална съвременната икономика?

Икономикс ни предоставя възможността да разберем как функционира икономиката, и е задължително четиво за всеки, който се интересува от процесите в обществото или е решен да покори Уолстрийт!

Майкъл Гудуин израства в семейство, което приема комиксите като сериозно четиво. Именно този факт и засиленият интерес към историята го вдъхновяват за написването на Икономикс. Авторът се установява в малко градче в Индия, където дълго време чете, проучва и пише своето произведение, което не след дълго се превръща в бестселър на Ню Йорк Таймс. Гудуин прекарва също така няколко години в Китай. Известно време се занимава с фотография, изкуство и писане на комедии.

Дан И. Бър започва своите първи опити в създаването на комикси още от крехка възраст. Прави своя пробив със съвместната си работа с Джеймс Ванс върху графичния роман Предрешените крале и продължението му На ръба на провала. Предрешените крале получава няколко награди, сред които Айснър и Харви, както и похвали от Таймс и Америкън Херитидж. Бър също така илюстрира исторически произведения за Ди Си Комикс.