Премахват новите бариери в центъра на Пловдив

Областният управител Дани Каназирева даде едномесечен срок на Община Пловдив да премахне новите бариери в центъра на града.

Причината е, че поставянето им не отговаря на нормативните изисквания. Пред журналисти Каназирева обясни, че е изчакала градската администрация да представи всички мотиви за поставянето им. След съвещание с юристите на Областна управа се стигнало до извода, че ограничаването на движението в квартал „Капана“, както и на улица „Дондуков“ е незаконосъобразно.

Припомняме, че движението по улица „Железарска“ бе спряна преди 10 дни заради монтажа на новата бариера. Причината бе ограничаване на достъпа до кв. „Капана“, който предстои да се осъществи на следващ етап в изпълнение на прието от Общинския съвет миналия мандат решение и в съответствие с генералния план за организация на движението и плана за антитерористичните мерки за контролиран достъп на пешеходните зони, посочиха тогава от Общината.

Каназирева сподели, че е провела разговори с кмета Здравко Димитров. Той е изразил съгласие бариерата да бъде премахната, а монтажът на тази до радиото и телевизията да бъде преустановен, ако решението за поставянето им не е в съотвествие със закона.

www.plovdivtime.bg