АрагорнСигматех

Гейминг и четири нощи с концерти на септемврийския Station Street (Програма)

Част от ул. „Иван Вазов“ става атракционна заради тазгодишния фестивал на музиката, игрите и уличната храна. За втора поредна година, напълно безплатно, зоната от Музикалното училище до Народната библиотека е обособена за развлечението на пловдивчани и гости на града.

В периода 5-8 септември голямата сцена ще е наситена с многообразни изпълнители – от добре познатите български звезди като Остава (5.09, 21:30) и Теодосий Спасов (6.09, 21:30) до обещаващи млади БГ артисти като Peyotoff, Цар Плъх и Broke … Повече “Гейминг и четири нощи с концерти на септемврийския Station Street (Програма)”

Директни полети Пловдив-Бирмингам от ноември

Летище Пловдив обяви, че започва обслужването на полети от и до Бирмингам. Новата авиолиния на Ryanair ще свърже вторите по големина градове в България и Великобритания от 2-ри ноември.

Директните полети ще се извършват всяка събота, а първите за продажба билети стартират от 36 евро в едната посока, но крайните цени варират според трафика и месеца. Докато двупосочно пътуване през ноември е възможно на цени под €100, то през празниците може да надхвърли €200, дори €300. През 2025-та Повече “Директни полети Пловдив-Бирмингам от ноември”

Графа завърши турнето си с двучасов спектакъл на Античния театър

„Най-щастливото турне” на Влади Ампов-Графа официално приключи на сцената на Античен театър – Пловдив.

Концерта откри младежкият духов оркестър от Велико Търново „Джуниър Бенд“, а малко след 21 часа Графа и неговия бенд стъпиха ударно с песента „Домино”. Последваха „Ти грееш”, „Най-щастливият човек на света” , а „Слънце в очите ти” буквално взриви публиката, която не спря да акомпанира и танцува на всяко парче.

С вдъхновяващ сетлист, професионален саунд и много положителна енергия Влади Ампов и групата му … Повече “Графа завърши турнето си с двучасов спектакъл на Античния театър”

Медицински хеликоптер в пълна готовност вече бди над Пловдив

Пловдив откри специално изградена площадка за първия си медицински хеликоптер на постоянно дежурство. С това градът става част от националната система, която гарантира бърз транспорт и спешна медицинска помощ. Още от този месец хеликоптерът може да осигури помощ при неотложни случаи в област Пловдив и близките региони. Това обеща служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на официално представяне пред медиите. На срещата бяха връчени документите за регистрация на първото за Пловдивска област болнично-вертолетно летище в Университетската … Повече “Медицински хеликоптер в пълна готовност вече бди над Пловдив”

Наемите на големите общински стадиони и зали вече струват 7200 лева на ден

Желаещите да ползват пловдивски стадион или спортна зала ще трябва да планират разход от 7200 лева на ден, само за наема на съоръжението. До това решение стигна общинският съвет след бързо гласуване в началото на август, съобщава БНР.

Стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“, които основно подсигуряват домакинствата на едноименните футболни отбори, могат да бъдат ползвани и за културни прояви в определени дни, когато няма насрочени мачове. Гласуваният наем ще трябва да заплатят и всички организатори на концерти. Така, … Повече “Наемите на големите общински стадиони и зали вече струват 7200 лева на ден”

Графа закрива лятното си турне с мащабна продукция на Античния театър

Графа и екипът му от музиканти, беквокалисти и танцьори пристигат в Пловдив за грандиозно закриване на „Най-щастливото турне“ на лятото. Шоуто, което стремително премина през първите четири града – Стара Загора, Русе, Варна и Бургас, ще достигне и до магичната сцена на Античен театър – Пловдив с финалния концерт от поредицата. Началото е на 11-ти август, от 20.30 часа.

Още в надслова на „Най-щастливото турне“ е заложена идеята за неповторимостта на преживяването – как думите не са достатъчни да … Повече “Графа закрива лятното си турне с мащабна продукция на Античния театър”

Bring Me The Horizon разтресоха България

Извън всякакво съмнение – Оли Сайкс и компания обраха лаврите на тазгодишния Hills of Rock. Шоу „от А до Я“ – на това имаха късмета да се насладят хилядите фенове, дошли не къде да е, а на Гребна база – Пловдив. За първи път в България, една от най-тиражираните банди на модерната сцена достави събитие от високия калибър на лайв актовете.

Мегаспектакълът започна точно по план, в 23:00, с добре познатите звуци от електронни игри, на чиито фон … Повече “Bring Me The Horizon разтресоха България”

Награда от 100 000 лева срещу проект за Ботаническата градина

По инициатива на областния управител на Пловдив, проф. Христина Янчева, както и с подкрепата на Аграрния Университет, общината стартира модернизация на 113 декара, пълни с ценни растителни видове. Управата вече е осигурила 100 хил. лв за идеен проект.

„В лицето на Община Пловдив имате много силна подкрепа, защото за нас Ботаническата градина е част от един по-голям проект за изграждане на нов модерен образователен център, който ще включва и новия корпус на Математическата гимназия и доизграждане на продължението … Повече “Награда от 100 000 лева срещу проект за Ботаническата градина”

Hills of Rock 2024: нова настилка и удобства за феновете във финалната карта

Почитателите на рок и хеви музиката ще се зарадват да научат, че за първи път площите пред основната сцена на фестивала Hills of Rock ще бъдат покрити със специална настилка, която да намали прахоотделянето – познат феномен за посетителите на Гребна база по време на концерт.

По желание на публиката, общината и организаторите са взели мерки и уверяват, че настилката е от материал, тестван на някои от най-големите световни музикални събития и издържа на до 90 часа екстремно … Повече “Hills of Rock 2024: нова настилка и удобства за феновете във финалната карта”

Надпис на почти 2000 години разкриха в местния археологичен парк „Филипопол“

Вероятно част от почетен надпис под статуя, фрагментът датира от времето на император Луций Септимий Север (управлявал в периода 193 – 211 г.), сочи становище на епиграфа д-р Николай Шаранков. Ако експертното мнение се потвърди, артефактът ще позволи нов поглед към епохата, в която Римската империя достига най-голяма териториална мощ, но и бележи началото на своя упадък.

Из редовете, буквално издълбани в откритото парче камък, се споменава за Вераний, трибун и първожрец на императорския култ във Филипопол. … Повече “Надпис на почти 2000 години разкриха в местния археологичен парк „Филипопол“”

Гребната база посреща 900 млади състезатели на Световното по кану-каяк

/сн. Община Пловдив/

Близо 900 състезатели се борят за призовите места на Световното първенство за младежи до 23 г., юноши и девойки, на Гребната база в Пловдив от четвъртък до неделя (17 до 21 юли).

„След броени дни най-добрите представители на кану-каяк спорта в света ще се състезават за олимпийските медали в Париж. Пловдив е мястото, където през следващите няколко дни бъдещите звезди ще се борят за отличия. Вие сте тези, които ще бъдат лицата на нашия спорт … Повече “Гребната база посреща 900 млади състезатели на Световното по кану-каяк”

Орлин Горанов отбеляза 50 години на сцена с концерт на Летния театър в Пловдив

Обичаният поп изпълнител Орлин Горанов стартира националното си турне „50 години магия“ на 26 юни от Пловдив. Събитието се проведе на Летния театър в парк Бунарджика. След Пловдив турнето продължава и през Шумен, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Варна, а кулминацията е в зала 1 на НДК в София на 19 ноември.

Горанов разказа, че неслучайно започва турнето си от Града под тепетата, защото за него Пловдив е град с невероятен чар и харизма. От тук е и … Повече “Орлин Горанов отбеляза 50 години на сцена с концерт на Летния театър в Пловдив”