ROYAL GARDEN – нов стил на живот за пловдивчани

„Галакси Инвестмънт Груп“ започна строителството на нов жилищен парк в Пловдив. Royal Garden се отличава с функционални разпределения, прецизирани квадратури на помещенията и обширен вътрешен двор.

Royal Garden е разположен в квартал „Отдих и култура“, който се утвърди като най-атрактивния и озеленен жилищен район в Града под тепетата. Кварталът предлага неповторимо съчетание от удобства, а приятната и спокойна атмосфера се създава от новоизградената инфраструктура, обособените кътовете за рекреация и почивка, цветни детски площадки, фитнес на открито и прекрасни гледки към емблематичното тепе Младежки хълм. В близост до жилищен парк Royal Gardenе разположена Гребната база – най-голямото съоръжение за спортно гребане на Балканите. Новоизграждащият се обект се намира до „Мол Пловдив“, модерни тенис кортове, футболни игрища, велоалеи, детска градина, училища и хипермаркети.

Концепцията на проекта е вдъхновена от стремежа за създаване на комфортна среда на живот. Екстeриорното решение залага на елегантност, а индивидуалните фасадни елементи създават симбиозата между уют и модерна архитектура. Хармоничното Г-образно разположение на двете сгради осигурява оптимална площ и осветеност на жилищата, обширна зелена градина, лесен достъп и връзки с околните пространства. Сградите са решени в светли и спокойни тонове, което улеснява вписването им в средата. От югоизточната им страна са проектирани обширни тераси. На север парк „Отдих и култура“ създава усещане за живот в близост до природата.

Проектът е от затворен тип. Двете сгради са на 8 етажа, от които 7 жилищни и един партерен, където са разположени гаражи и обслужващи помещения. Достъпът до жилищата се осъществява през три входа за всяка от сградите. Проектирани са общо 118 двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни апартаменти, които се отличават със светла височина от 2.85 м. Жилищните площи създават условия за усвояване на всяка част от пространството.

Естетика и качество са заложени във всеки детайл, свързан с реализацията на проекта. Конструктивната схема на сградите е скелетно-безгредова. Покривите са плоски, с монолитни стоманобетонови плочи. Външните ограждащи стени ще бъдат изпълнявани с 25 см тухлени блокчета с вертикални кухини, а на сутерена – от водоплътен бетон. Ще се използват ефективни топлоизолационни материали и такива с клас на реакция на огън, нормиран за съответната степен на пожароустойчивост.

Избраните фасадни решения създават усещане за топлина и комфорт, а декоративните елементи от HPL в земни тонове придават индивидуалност. Интегрирането на елементи по фасадата, които служат за скриване на външни климатични тела, освен че са част от интересния екстериор, служат и за създаване на допълнителна естествена сянка. Интериорът на общите части залага на изчистени и индивидуални решения. Използвани са висококачествени материали с доказан произход, подходящи за голямо натоварване.

Предвижда се отопление от централна абонатна станция за всяка от сградите, присъединена към уличен топлопровод. За подземния гараж се предвижда работна вентилация и система за отвеждане на дима и топлината чрез вентилатори.

Жилищен парк Royal Garden разполага с красива и обширна градина. Растителните широколистни и иглолистни видове в нея са специално подбрани, така че да осигурят свежест през цялата година. Акцент в градината са проектираните солитери от японски вишни. Предвидени са места за отдих, а за спокойното детство на най-малките обитатели на Royal Garden са обособени кътове за игра и цветни детски площадки.

За удобството на обитателите в Royal Garden са проектирани 111 паркоместа на ниво сутерен, до което се достига чрез автомобилна рампа. Осигурени са и топли връзки към двете жилищни сгради. В близост до тях са разположени 7 места за паркиране за хора с увреждания. На партера ще бъдат позиционирани 36 единични и двойни гаражи за общо 56 автомобила с прилежащи обслужващи помещения към тях. Проектирани са и паркоместа за електромобили. За любителите на велосипедите са обособени велосипедни стойки на партерно ниво и на ниво сутерен.

Royal Garden е проект от затворен тип. За спокойствието и сигурността на своите обитатели той ще разполага с 24-часов контролиран достъп, видеонаблюдение и професионален пропърти мениджмънт.
С цел клиентите да бъдат максимално улеснени са разработени проекти за пълно обзавеждане на различните типове апартаменти. Концепцията за интериорния дизайн залага на комфорт и модерна визия. Архитектурните дадености на жилищата позволяват максимално усвояване на пространството и оформяне на уютни кътове, където всеки детайл оптимално се вписва в интериорното решение. Цветовете са съобразени с последните тенденции, с пространството и осветеността на жилището, а съчетани в едно, всички детайли превръщат помещението в уютно и комфортно място за живот.
www.gradat.bg