„Новиз“ АД откри модерна складова база край Пловдив

В края на ноември пловдивската фирма „Новиз“ отпразнува 26-ия си рожден ден с откриването на модерен склад за полимери и полиетиленови опаковки в с. Труд, на 7 км от Пловдив. Инвестицията е в размер на 1 млн. лв., съобщи изпълнителният директор инж. Любозар Фратев.

Новата сграда с разгъната застроена площ 2500 кв. м е построена за рекордните 90 дни. Изпълнител е строителна компания „Сиенит“, а водещ проектант – инж. В. Няголов.

Складът е предназначен да обслужва производствената база за полиетиленови опаковки на „Новиз“ в с. Труд, изградена през 2002 г. и разширена и модернизирана през 2016-2017 г. Инвестиции са направени в нов модерен машинен парк с цел разширяване на капацитета и асортимента на производството – високопроизводителна машина за конфекциониране на фолио на ролки, нова секция за онлайн печат и високотехнологична линия за производство на трислойни фолиа.

„Новиз“ АД търгува с полимери от 1993 г., като предлага суровини за производството на фолиа, опаковки, амбалаж, детайли за автомобилната индустрия, тръби, уплътнения и др. Клиенти са фирми от страната и Балканите – главно от Македония, Гърция, Сърбия, Албания. Партньори и доставчици на „Новиз“ са известни международни производители на полимери от Чехия, Сърбия, Турция, Иран, Виетнам, Китай и Близкия изток.
www.gradat.bg