Започва асфалтирането на участъка от Коматевско шосе до ул. „Остромила“

Днес или най-късно утре сутринта трябва да започне полагането на асфалт на втората част от Коматевско шосе до отбивката с ул. „Остромила“. Това обяви кметът Иван Тотев. Плановете на общинската администрация са до 1 септември този участък от шосето да бъде завършен, а при липса на обективни пречки – цялата реконструкция на пътя да приключи през месец октомври.

Продължава работата и в следващия участък от „Филкаб“ до стадиона на „Ботев“, работи се и по осветлението на Коматевско. Когато тези дейности приключат, археологията ще бъде затворена и ще започне да се работи по пътното легло от улица „Остромила“ до стадиона на „Ботев“, допълни градоначалникът.

„Реконструкцията на Коматевско шосе трябва да приключи във възможно най-кратки срокове. 90% от пътя е върху археология. Няма друг такъв случай в историята на Пловдив“, коментира още той.

Пътното платно ще бъде в съществуващите досега размери. Джобове за спирките ще осигуряват по-бърз и облекчен трафик по пътната артерия.

До момента в Община Пловдив не е постъпило искане за протест на жители на Коматево от забавянето на строителните дейности по шосето.
Градоначалникът заяви, че се надява да няма блокиране на пътя, защото това допълнително ще забави изграждането му.
www.dariknews.bg