Започва укрепването на четири тютюневи склада

Очаква се до 2 седмици да започне укрепването на тютюневия склад, дарен от Кудоглу, който изгоря при огромен пожар през август миналата година.

Община Пловдив вече е издала необходимите документи за укрепването на сградата, която е паметник на културата, съобщи кметът Иван Тотев.За втората стъпка по възстановяването на тютюневия склад – издаването на скица и виза за проектиране, са необходими оригиналните документи на зданието, които прокуратурата е обещала да върне по молба на собствениците. Така проектирането на сградата може да започне още следващата седмица, след издаването на строителна виза, коментира градоначалникът.

Междувременно собствениците на полусъборения тютюнев склад на ул. „Одрин“ 8 също са заявили намерение да започнат да го укрепват и възстановяват. Общината вече разполага с необходимите документи за укрепването и на този склад, затова подготвяме обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните дейности, съобщи кметът.

Тотев допълни, че вече има заявени намерения от собствениците и на още 2 тютюневи склада за тяхното укрепване.

Кметът обясни, че ул. „Иван Вазов“ край опожарените тютюневи складове няма да бъде отваряна, дори се обмисля идея да стане пешеходна зона в частта й от кръстовището с ул. „Авксентий Велешки“ до колелото на Централна гара.
www.radioplovdiv.bg