Полицаят, задържан след убийството на родителите му, иска свобода

Венцислав Караджов, който е в ареста след убийството на двамата му родители миналата седмица, обжалва мярката си, наложена му в неделя от пловдивския Районен съд. Случаят тъне в булото на следствената тайна, като се носят всякакви слухове и зловещи истории.

Любопитното е, че Венцислав Караджов не е обвинен за кървавото убийство, макар че бе прибран още във вторник вечерта, когато бяха открити телата на мъртвите му родители.

Той е в ареста по екзотично обвинение, визиращо незаконно съхранение на оръжие, но най-вече че многократно е давал на малолетния си син да стреля с един от неговите пистолети. Това, твърдят разследващите, момчето само е признало пред тях, разказвайки, че поне десет пъти баща му го е водел да пострелят в горите край с. Дедево с неговия „Глок-17”.

Съпругата на полицая Караджов с яростни сълзи пък обвини точно разследващите, че са разпитвали детето и без нейно знание, което за нея е недопустимо изтезание, и в момента момчето е в крайно тежко психическо състояние.

Според все още неофициална информация, служителят на Икономическа полиция – Пловдив бил в доста влошени и обтегнати отношения с родителите си, предполага се, заради имотни спорове. Може би това дава посока на разследващите да го подозират, но до момента явно нямат никакви доказателства в тази посока, за което говори сложната обвинителна еквилибристика, с която засега го държат в ареста. Всъщност, за убийството официално няма заподозрян.

Караджов твърди,че има алиби за денят на злокобното събитие, подкрепя го и съпругата му. В неделя, след като изтекоха възможните законови начини за задържане в ареста, той настоя пред съда да бъде освободен, но магистратите решиха да го оставят зад решетките.

Венцислав категорично отрича всякаква връзка с убийството на родителите си, като в съдебните кулоари гневно заяви, че е нарочно „натопен“ от своите колеги, тъй като бил „неудобен“ заради непримиримата си борба с корупцията и нередностите в системата въобще.

Дали ще бъде освободен или не – ще стане ясно днес следобед./БНР